Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lodówka SidebySide z prawdziwą komorą Z E R O zwaną Fresch Zone, Bio, Fresch

Salah

Recommended Posts

Witam

szukam dobrej lodówki z prawdziwą komorą Z E R O. Ma ktoś taką lodówkę i czy warto dopłacać do takiego bajeru ?

zastanawiam się nad dwoma:

- GNE 134631 X - mam pewne obawy czy to jest prawdziwa komora zero tzn czy tam faktycznie panuje zero stopni, czy tylko taki chwyt marketingowy :/

- Samsung RSH5ZL2A1 - może okazać się mało wygodna i mała :/

Mam kilkuletniego Samsunga z komorą -zero lub -5 ew.temp środka i powiem że jestem bardzo zadowolona z tej szuflady.Trzymam tam mięso i wędliny.Są dłużej świeże a jak coś muszę lekko podmrozić bo obiad się przesunął to nastawiam-5.

Jak wyżej, tylko u mnie Samsung użytkowany od 2 miesięcy :)

Wybadałem sprawę i tak:

- Beko nie ma w żadnej swojej lodówce komory ZERO ! ściemniają tylko w opisach. Wymyślili sobie że jak półka jest zaraz nad zamrażarką to jest to wtedy komora zero bo tam jest zimniej ! - informacja z infolini

- Haier konsultantka nie umiała mi odpowiedzieć na podstawowe pytania dotyczące lodówki oraz na ich slogan " Specjalne miejsce do przechowywania łatwo psujacych się produktów, takich jak mięso i ryby. Zapewnia im dłuższą świeżość i utrzymuje ich wartości odżywcze." więc powiedziała że przekaże sprawę kierownikowi ,a on oddzwoni, suma sumarum zadzwonili po paru godzinach i poinformowali mnie o błędnym opisie u siebie na stronie - mają to naprawić !

- Samsung zadzwoniłem aby mi podali nazwy lodówek które mają komorę zero. Konsultant podał mi dwa modele ! gdzie ja sam na szybko znalazłem trzy !

WNIOSKI:

- BEKO jawnie kłamie i oszukuje klientów podając że wszystkie ich lodówki sidebyside mają komorę 0'C !

- HAIER kłamie z opisami na stronie i nie wie co sam produkuje, a pomoc z infolinii jest żadna.

- SAMSUNG mam wrażenie ma w d... klientów i na infolinię zatrudnia osoby kompletnie nie znające się na rzeczy !

Mam 5-letniego SbS Samsunga i ma on coś takiego jak komora funkcyjna. Ma osobny wyświetlacz na tej komorze, ale i swoją sekcję na wyświetlaczu głównym. Można tam ustawić w sumie 4 funkcje: komora zero, szybkie chłodzenie (super sprawa jak potrzebujemy na gwałt zimnego piwka;)), rozmrażanie i temp jak w reszcie lodówki. Nazywa się to Cool Select Zone. Podejrzewam, że w współczesnych modelach też to montują, a to na prawdę przydatna rzecz:yes:

• 2 weeks później...

[

Szanowny Panie Salah

Przykro nam, iż nie udało się Panu uzyskać od nas satysfakcjonujących odpowiedzi

na pytania, dotyczące lodówki naszej marki.

Pragniemy Pana poinformować, iż posiadamy szeroką gamę produktów, wyposażonych

w komorę chłodzenia My Zone.

Udogodnienie to może Pan znaleźć w następujących modelach: HB25FSAAA, A2FE735CRJ,C2FE736CRJ.

Wymienione produkty znajdują się na naszej strefie marek

allegro.pl.

Poniżej znajdzie Pan odnośniki do wymienionych produktów.

http://allegro.pl/lodowka-haier-a2fe635cfj-no-frost-a-inox-gw60m-i5214602588.html

http://allegro.pl/lodowka-haier-hb25fssaaa-no-frost-a-inox-metrowa-i5214582576.html

http://allegro.pl/lodowka-haier-c2fe736crj-no-frost-a-red-gw60m-i5922516608.html

Każdy z segmentów strefy My Zone posiada inne właściwości w zależności od tego co pragniemy w produkcie umieścić,na tej podstawie wybieramy daną funkcję.

Q-cool ma za zadanie szybko schłodzić produkty spożywcze i napoje. Po około 60 minutach produkt będzie zamrożony,należy być bardzo ostrożnym stosując tą funkcję.

D-frost function-rozmraża produkty,które są zamrożone.Nie powoduje mimo wszystko całkowitego rozmrożenia, przez co nie następuje wyciek wody,umożliwia za to swobodne krojenie i gotowanie.

Chiller-pracuje w temperaturze 0 stopni, może to jednak ulegać zmianom gdy temperatura otoczenia wzrasta lub maleje .Świeże ryby i mięso polecamy trzymać od 1 do 2 dni.

Fruit and Veg tylko w modelu HB25FSAAA pracuje w temperaturach między 2-3 stopnie co pozwala zachować świeżość warzyw i owoców.

Mamy nadzieję że przekona się Pan do naszej marki

Z wyrazami szacunku

Haier Polska

QUOTE=Salah;7048840]Wybadałem sprawę i tak:

- Beko nie ma w żadnej swojej lodówce komory ZERO ! ściemniają tylko w opisach. Wymyślili sobie że jak półka jest zaraz nad zamrażarką to jest to wtedy komora zero bo tam jest zimniej ! - informacja z infolini

- Haier konsultantka nie umiała mi odpowiedzieć na podstawowe pytania dotyczące lodówki oraz na ich slogan " Specjalne miejsce do przechowywania łatwo psujacych się produktów, takich jak mięso i ryby. Zapewnia im dłuższą świeżość i utrzymuje ich wartości odżywcze." więc powiedziała że przekaże sprawę kierownikowi ,a on oddzwoni, suma sumarum zadzwonili po paru godzinach i poinformowali mnie o błędnym opisie u siebie na stronie - mają to naprawić !

- Samsung zadzwoniłem aby mi podali nazwy lodówek które mają komorę zero. Konsultant podał mi dwa modele ! gdzie ja sam na szybko znalazłem trzy !

WNIOSKI:

- BEKO jawnie kłamie i oszukuje klientów podając że wszystkie ich lodówki sidebyside mają komorę 0'C !

- HAIER kłamie z opisami na stronie i nie wie co sam produkuje, a pomoc z infolinii jest żadna.

- SAMSUNG mam wrażenie ma w d... klientów i na infolinię zatrudnia osoby kompletnie nie znające się na rzeczy !