kedlaw0 16.01.2016 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Witam. W leroy w aktualnej gazetce są szafy do zabudowy i wykonania garderoby we własnym zakresie. Od dołu, do podłogi w takiej szafie jest prowadnica do drzwi przesuwnych. Ma ktoś pomysł jak takie prowadnice zamontować na ogrzewaniu podłogowy? Raczej nie będę ryzykował wiercenia żeby nie trafić w rurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 16.01.2016 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 NA wylewce ta prowadnice chcesz osadzic? Czy panel plytka? Moze jakis klej na bazie zywicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 17.01.2016 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Mam położone płytki. Myślałem żeby nać najpierw podstawę z płyty meblowej z cokołem i dopiero do płyty przykręcać prowadnice. Nie wiem jak to by było stabilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.01.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Szafa będzie we wnęce (ściana z obu stron) ? Jeżeli tak, możesz zamówić pasek szerokości 10-12 cm z płyty wiórowej laminowanej w odpowiednim kolorze na szerokość wnęki (krawędź oklejona PCV 2mm). Tak w miarę na wcisk. Dla pełnego komfortu możesz go przykleić do podłogi na taśmę dwustronną albo na sylikon. Opcjonalnie na plastikowe kątowniki meblowe do bocznych ścian (tą wersję mam u siebie). Będzie stabilnie. Kleje na bazie żywicy chyba bym odpuścił, może być zbyt mocny - w przypadku potencjalnego demontażu w przyszłości będzie to dość mocno utrudnione. Jeżeli szafa nie będzie we wnęce, można zrobić tak jak piszesz, coś ale cokolik meblowy. W zasadzie to sama płyta by wystarczyła, choć to wymaga idealnie równej podłogi - brak możliwości regulacji poziomów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 17.01.2016 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Szafa będzie we wnęce z 3 stron ściany. Myślę o płycie na regulowanych nóżkach jak kuchnie. Do tego cokół a w nim szufelka odkurzacza centralnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 17.01.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 przykleic tasma dwustronna do podlogi (np. karoseryjna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 18.01.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 dobrze myślisz - daj listwę z płyty meblowej (kleisz ją do podłogi http://www.soudal.pl/kleje/item/712-fix-all-turbo ) i przykręcasz prowadnicę. ja też tak będę robił niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laur_a 10.02.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 My powoli zbieramy się do zakupu - szafa wnękowa mi się marzy już od dawna, ale nie wpadłabym na to, że trzeba przemyśleć jak ją zgrać z ogrzewaniem podłogowym - dzięki za podpowiedź. Powodzenia w montowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 21.02.2016 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Dolną listwę prowadzącą można nakleić bezpośrednio na płytki "klajstrem" z http://e-rolmet.pl/klej-konstrukcyjny-20ml-techncoll-p-3445.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts