Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dach - robocizna

tomeko

Recommended Posts

Witam,

chcialbym sie dowiedziec ile placiliscie za wykonanie wiezby i za ulozenie dachu.

Mam na razie jedna wycene na robocizne i wyszlo to 15PLN/m2 wiezby i 20PLN/m2 za pokrycie blacha. Czy to duzo ? malo ?

Dach ma 300m2 -> http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=77

Jesli mozecie polecic jakies firmy ktore wykonuja dachy z okolic Poznania, Wrzesni, Gniezna to prosze bardzo o informacje.

K.A.M.P.

- więźba Mitek - 9630 zł materiał,

- więźba Mitek - 4280 zł robocizna,

- membrana Delta Vent N Plus z paskiem klejowym + Plannja Regola + Rynny Siba + deski okapowe + wszytko inne co jest potrzebne do jego zamontowania np. gwożdzie, Sadolin itp. - 18 220 zł materiał,

- membrana Delta Vent N Plus z paskiem klejowym + Plannja Regola + Rynny Siba + deski okapowe + wszytko inne co jest potrzebne do jego zamontowania np. gwożdzie, Sadolin itp. - 4784 zł robocizna.

Ja zapłacę prawdopodobnie ok. 30PLN/m2! to jest ok. 5600 ze wszystkimi obróbkami (dach bez deskowania)

Niestety nie udało mi się przekonać górali, są zajęci do końca roku, a dachy kładą po 20PLN/m2

wszycho oczywiście z więźbą, dachówą i obróbami!!!

No i oczywiście szybko, fachowo!!!

Szkoda szkoda

• 2 weeks później...
Najlepiej wybrać firmę, którą można ocenić po wykonanych dachach. Często firmy tym zajmujące się rozwieszają reklamę na wykonywanym pokryciu. Proponuję może popytać się ludzi, którzy mają wykonany, ładny dach. Różnica cen wynika zapewne z regionu kraju w których budowane są nasze przyszłe domy :)