Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dach - robocizna

tomeko

Recommended Posts

• 2 months później...
KFKF wybraliśmy jedną firmę, wzieliśmy u nich materiał i robocizne, co by zaoszczędziś na vacie, 183m2 w ty 3 lukarny: ołacenie połaci, obróbki blacharskie, dachówka betonowa Euronit, okno dachowe i wyłaz dachowy Velux,obróbka murka ogniowego, orynnowanie Siba czyli za kompletny dach z pisemna gwarancją na 3 lata na wykonanie, zapłaciliśmy z żona 25 tys, a najwazniejsze że jesteśmy zadowoleni :D

• 2 weeks później...

dekarz zaproponował mi za robociznę dachówka ceramiczna+więźba 60zł za metr. dach kopertowy ma ok.300m z 3 lukarnami, belki -krawężnice 18x28 dł 12m. Co wy na tą cenę.

Jeśli masz czas radziłbym szukać taniej.

Zanim się zdecydowałem rozmawiałem z 3 ekipami ciesielsko-dekarskimi.

Sezon budowlany ma się ku końcowi więc warto ostro ponegocjować , ponieważ będzie to prawdopodobnie ich ostatnia fucha przed świętami.

Ja wynegocjowałem ostatecznie ( po obejrzeniu kilku dachów w ich wykonaniu)cenę [/b]9.000zł /m2 tj. 31/m2. Dach (prawie koperta +wychodzące 2 zadaszenia nad garażem i tarasem, bez lukarn z dwoma wyłazami dachowymi)o pow.285 m2 .Robocizna to: więźba, folia, łacenie, dachówka cementowa IBF, orynnowanie, wszelkie obróbki blacharskie ( bez podbitki). Ruszają pod koniec listopada.....

• 2 weeks później...