Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DSC Power NEO - problem z komunikatorem sms DSC 3G2080

Recommended Posts

Witam,

Posiadam centralę DSC Power Neo HS2032 oraz podpięty pod nią komunikator DSC 3G2080.

Niestety komunikator nie chce złapać w ogóle zasięgu na fabrycznej antenie. Na klawiaturze pokazuje przez chwilę 3 kreski a później w ogóle.

Na płycie głównej migają na zielono diody zasięgu i czasami zapala się na stałe dioda sygnalizująca chyba zasięg 2G. Nie świecą się czy migają żółte ani czerwone diody.

Dodam tylko, że w tym miejscu mam 1-3 kresek zasięgu 3G na telefonie a zasięg 2G jeszcze lepszy. Można bez problemu wykonywać rozmowy i wysyłać wiadomości.

Czy te komunikatory mają większe problemy ze złapaniem zasięgu czy coś jest nie tak? Oryginalnie od płyty głównej do zewnętrznej antenki jest kilkunasto centymetrowa przejściówka. Może tam jest jakaś strata sygnału?

Testowałem na kartach Plusa i Orange, efekt jest podobny.

Po odkręceniu całkowicie anteny komunikator w ogóle nie łapie nawet na chwilę zasięgu.

Przenieść centrali za bardzo nie mam jak (jedyne sensowne miejsce). Myślałem aby wypuścić dłuższy kabel i założyć inną antenę ale nie wiem jaki przewód oraz antenę wybrać. Nie wiem też czy strata sygnału nie będzie zbyt duża.:(