Moniqaa 17.01.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Witam Powoli zaczynam myśleć o urządzeniu naszego mieszkanka Niestety na projektantkę wnętrz się nie nadaję :/ Mam już pewną wizję kuchni, ale to później... pewnie z wizji wyjdzie tyle ile z salonu, bo właśnie od salonu zaczęłam. Dlaczego od salonu... bo wydawał mi się łatwiejszy... Łatwiejszy jednak nie jest... W salonie jedną ze ścian zajmuje okno na 360cm (na moim planie trochę mniej, bo jeszcze nie doszłam do wprawy w rysowaniu) Marzy nam się koza... Chcielibyśmy także narożnik... Wszystko to naniosłam na plan... no i fajnie do końca nie jest... Może macie jakieś pomysły? Przejrzałam na forum setkę tematów, widziałam tysiące zdjęć, jednak nic to nie dało Poniżej mój projekt oraz zrzut całego parteru (chcemy tylko przymknąć kuchnię nie całkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniqaa 17.01.2016 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Pokaże jeszcze co na chwilę obecną wymyśliłam w kuchni... Nie jest to to co bym chciała, ale od czegoś trzeba wyjść Może macie jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 17.01.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Ja proponuję w kuchni zrobić wysoką zabudowę po lewej jak się wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniqaa 18.01.2016 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 anika1003 dziękuję za radę. Też nad tym się zastanawiam... tylko ta wnęka ma głębokość 40cm (troszkę wąska).Jeszcze do głowy przychodzi mi blat (ala barek), nad nim pułki i całość farba tablicową albo magnetyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 18.01.2016 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ja bym zaaranżowała kuchnię tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniqaa 20.01.2016 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 anika1003 nie pomyślałam by dać lodówkę po tamtej stronie... Jedynie co mi trochę wadzi to to, że lodówka będzie niezabudowana i będzie ją widać z salonu, ale sprawa do przemyślenia. DZIĘKI A z salonem ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 20.01.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ale lodówki nie musi być widać, jeśli się zrobi kawałek ściany, która ją zasłoni. Wchodząc nie będziemy się napotykali wtedy na bok lodówki.Jeśli lodówka ma być wolnostojąca, to można pomyśleć, że od niej do tego kanta zyskujemy przez to blat roboczy. Albo druga opcja, to zrobić tam wysoką zabudowę. Zawsze zyskamy przez to więcej miejsca do przechowywania, bo odpadają nam szafki górne na ścianie z oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniqaa 15.02.2016 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Witam ponownie... trochę minęło a ja nadal nie wiem jak to wszystko zaplanować. W środę rano musimy zdecydować gdzie będzie oświetlenie, tv a także gniazdka w salonie... wróciłam więc do planowania... Moje dwie propozycje (które ciągle mi się nie podobają). Narożniak został zamieniony na sofę (może będzie wygodniejszy). Koza na jednym planie przy ścianie, na drugim od strony schodów (nie wiem tylko czy rurę do spalin można tyle razy zakręcać wejście jest od strony okna) Jak waszym zdaniem będzie praktyczniej, przestronniej... Fajnie by było jakbym trafiła z jedną lampa nad stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts