Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lokal dwupoziomowy - głóny problem salon i kuchnia

Moniqaa

Recommended Posts

Witam :)

Powoli zaczynam myśleć o urządzeniu naszego mieszkanka :)

Niestety na projektantkę wnętrz się nie nadaję :/

Mam już pewną wizję kuchni, ale to później... pewnie z wizji wyjdzie tyle ile z salonu, bo właśnie od salonu zaczęłam.

Dlaczego od salonu... bo wydawał mi się łatwiejszy... Łatwiejszy jednak nie jest...

W salonie jedną ze ścian zajmuje okno na 360cm (na moim planie trochę mniej, bo jeszcze nie doszłam do wprawy w rysowaniu)

Marzy nam się koza... Chcielibyśmy także narożnik...

Wszystko to naniosłam na plan... no i fajnie do końca nie jest...

Może macie jakieś pomysły? Przejrzałam na forum setkę tematów, widziałam tysiące zdjęć, jednak nic to nie dało :(

Poniżej mój projekt oraz zrzut całego parteru (chcemy tylko przymknąć kuchnię nie całkiem)

salon-1.jpg

salon-1a.jpg

Zrzut ekranu-1.jpg

Zrzut ekranu-1a.jpg

Ale lodówki nie musi być widać, jeśli się zrobi kawałek ściany, która ją zasłoni. Wchodząc nie będziemy się napotykali wtedy na bok lodówki.

Jeśli lodówka ma być wolnostojąca, to można pomyśleć, że od niej do tego kanta zyskujemy przez to blat roboczy. Albo druga opcja, to zrobić tam wysoką zabudowę. Zawsze zyskamy przez to więcej miejsca do przechowywania, bo odpadają nam szafki górne na ścianie z oknem.

• 4 weeks później...

Witam ponownie...

trochę minęło a ja nadal nie wiem jak to wszystko zaplanować.

W środę rano musimy zdecydować gdzie będzie oświetlenie, tv a także gniazdka w salonie... wróciłam więc do planowania...

Moje dwie propozycje (które ciągle mi się nie podobają).

Narożniak został zamieniony na sofę (może będzie wygodniejszy).

Koza na jednym planie przy ścianie, na drugim od strony schodów (nie wiem tylko czy rurę do spalin można tyle razy zakręcać wejście jest od strony okna)

Jak waszym zdaniem będzie praktyczniej, przestronniej...

Fajnie by było jakbym trafiła z jedną lampa nad stół ;)

0.jpg

1.jpg