marioosz 17.01.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Witam. Mam zamiar ocieplić poddasze i część jego zrobić użytkowym (kolor fioletowy) montując tam m. in. dodatkowy kaloryfer. Na załączniku - (rysunek domu) - zaznaczyłem miejsce zbiornika wyrównawczego oraz zakończenia rurek odpowietrzających układ. Jest tam zaznaczony też najwyżej położony obecnie kaloryfer w domu oraz kaloryfer, który chcę zamontować do ogrzewania poddasza. Czy przy tym położeniu zbiornika wyrównawczego oraz zakończenia rurek odpowietrzających układ mogę w tym miejscu zamontować nowy kaloryfer żeby poprawnie grzał czy muszę coś przerabiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 18.01.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Rurki i zbiornik wyrównawczy ( widzę , że w układzie otwartym) musisz przenieść wyżej nad planowany grzejnik. Pomyśl o tym bo i tak pewnie hydraulik będzie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts