Franek2 17.01.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Witam, kupiłem lokal użytkowy w 20-letniej kamienicy. Od początku ,głównie przy zmianach pogody, z wc dochodził zapach kanalizacyjny. przez kilka lat nie mogłem się go pozbyć, zarządca budynku ignorował temat. Postanowiłem zlikwidować WC ( miałem możliwość przeniesienia do sąsiedniego lokalu). Byłem pewien, że to załatwi problem,. Niestety nic się nie zmieniło. Przy deszczowej pogodzie, przy zmianach ciśnienia zapach dalej rozchodzi się po lokalu. Zaznaczam, że wentylacja lokalu nie wychodzi na dach i nie występuje efekt wciągania zapachów z wywiewki. Proszę o jakieś sugestie, bo w tym stanie nie można użytkować lokalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek2 18.01.2016 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam, kupiłem lokal użytkowy w 20-letniej kamienicy. Od początku ,głównie przy zmianach pogody, z wc dochodził zapach kanalizacyjny. przez kilka lat nie mogłem się go pozbyć, zarządca budynku ignorował temat. Postanowiłem zlikwidować WC ( miałem możliwość przeniesienia do sąsiedniego lokalu). Byłem pewien, że to załatwi problem,. Niestety nic się nie zmieniło. Przy deszczowej pogodzie, przy zmianach ciśnienia zapach dalej rozchodzi się po lokalu. Zaznaczam, że wentylacja lokalu nie wychodzi na dach i nie występuje efekt wciągania zapachów z wywiewki. Proszę o jakieś sugestie, bo w tym stanie nie można użytkować lokalu. Jeszcze raz proszę o poradę, gdyż nie wiem , czy oprócz nieszczelności może być jakaś inna przyczyna zapachu. Dziwi mnie także, że kilku hydraulików, których wzywałem do lokalu, nic konkretnego mi nie doradziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 18.01.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Widzisz fachowcy na miejscu nie byli w stanie określić miejsca rozszczelnienia ( widząc i odbierając zapach) a cóż forumowicze mogą. Ewidentne rozszczelnienie a gdzie to nikt nie jest jasnowidzem. Kamerka w ruch i później dopiero kucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 19.01.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Czasami jest w takich lokalach tak, że istnieją wpusty podłogowe. Użytkownicy przykrywaja te wpusty wykładzinami (linoleum lub wykładzina dywanowa) , woda w syfonach takich wpustów wyparowuje i brak jest zamkniecia wodnego i smierdzi. Spotkałam się z tym kilka razy nawet u dliera samochodowego, gdzie pod wykładziną dywanową były wpusty. Czasem jest nie zamkniety jakiś odpływ np od pralki i tez smierdzi. Radzę najpierw dobrze poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts