ŁukaszW 09.08.2002 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Okna przedewszystkim drewniane żadne inne i nie daj się skusić na okna z drewna Meranti lepiej wybrać naszą sosnę bedzie napewno lepsza od PCV proponuje dobrze poszukać ja wybrałem okna drewniane praktycznie w cenie PCV i są to okna naprawdę dobrej jakości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 09.08.2002 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Panie Łukaszu, a dlaczego "przedewszystkim drewniane" ? I dlaczego "nie daj się skusić na okna z drewna Meranti" oraz "sosna bedzie napewno lepsza" ? No i skąd Pan wie, że "są to okna naprawdę dobrej jakości!" ? Nie to żebym się czepiał, ale my tu przerzucamy się różnymi argumentami, cytujemy różne dane, a Pan ot tak hyc!!! ...i już sprawa załatwiona. Wszystko jasne - tylko sosna bo cała reszta jest zła. Może tak troszeczkę konkretów: co Pan porównywał, jak Pan to oceniał. Bo tak to się robi nie forum dyskusyjne tylko kółko plotkarskie. Jak Pan widzi po popularnosci tego wątku sporo poszukuje prawdy "w tym pakiecie tematów, na dzień dzisiejszy" ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akoper 09.08.2002 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 skoro juz dostalem taki list od p. j.plonskiego - vel plonskij cytuje :----- Original Message ----- From: Plonski, Jerzy To: '[email protected]' Cc: '[email protected]' Sent: Friday, August 09, 2002 2:34 PM Zwracam uwagę na niestosowne wypowiedzi osoby ukrywającej się pod nazwą akoper na stronie internetowej MURATOR www,murator.com.pl w tak zwanym FORUM dyskusyjnym. [Wątek jakie kupić okna i wątek szkodliwość PVC]. akoper niepochlebnie i używając wprost kłamstw i oszczerstw opisuje wysoką szkodliwość PVC. Nie powinien tego robić na forum publicznym, gdyż jest jednocześnie pracownikiem Waszej firmy - tak się w każdym razie oficjalnie przedstawia. Może to być odebrane opatrznie - i straci Wasza firma. Skończy się tak, że autor tych wypowiedzi będzie miał kłopoty z powodu naruszenia ustawy o [nieuczciwej] reklamie przez S towarzyszenie Producentów Stolarki Otworowej do której i Wy należycie. Nawet jeśli PVC jest szkodkiwe [załóżmy] to nie wygłasza się takich oszczerczych opinii na forum publicznym, gdyż świadczy to również o osobie wygłaszającej takie opinie. Jest to Wasz przedstawiciel i pracownik co może być odebrane opatrznie i straci Wasza firma - przez idiotyczne a zupełnie niepotrzebne wypowiedzi. Do tego wszystkiego język jakim posługuje się akoper to język spod budki z piwem i nie lucuje z godnością jakiegokolwiek przedstawiciela jakiejkolwiek firmy. Z poważaniem " koniec cytatu osoba ktora zabiera glos rozdzielajac punkty pomiedzy wybranychpozwala sobie na takie zachowanie poza forum lecz jak najbardziej w zwiazku z nim . czyzby forum to pan plonski a moze to jego zabawki , a komu sie nie podoba to fora z piaskownicy ??? wszyscy zainteresowani moga obejrzec forumowy profil przypisany do >plonskij< i o co mozna spytac np. po co ten pan reklamuje w taki sposób INSTYTUT TECHNIKI BUDOWLANEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 09.08.2002 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Ciekawe co twoje wypowiedzi Akoper mają wspólnego z wątkiem o tym jakiej firmy okna wybrać. Z korzyścią dla wszystkich byłoby gdybyś zaprzestał wypisywania nie na temat i nieprawdziwych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 09.08.2002 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Zwracam uwagę na wypowiedzi akoper nie na temat.Naruszanie przez akoper zasad forum.A mianowicie: - wypowiedzi naruszają prawo prasowe [nieuczciwa konkurencja], - wypowiedzi naruszają dobra osobiste, dobre obyczaje, są w formie obraźliwej lub wulgarnej, - uczestnik FORUM wykorzystuje je do agitacji politycznej, religijnej lub innej niezgodnej z tematyką MURATORA.Zgłosiłem to operatora systemu.Wiadomośc skierowana do akoper była prywatna aby się trochę wstrzymał z formą i treścią wypowiedzi. Skoro ją upublicznia to w końcu odpowiadam - Taka postawa nie licuje z jakimkolwiek przestawicielem jakiejkolwiek firmy.Okna z PVC były, są i będą.Będę udzielał się na forum.Nie walcz z oknami z PVC bo nie wygrasz a raczej stracisz wiarygodność. Potrzeba Ci to???Z powodu niewybrednych ataków akoper schodzę z FORUM - szukajcie mnie pod innym adresem. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: plonskij dnia 2002-08-09 16:22 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akoper 11.08.2002 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2002 nie do końca były - po prostu któregoś dnia zostaliśmy nimi obdarowani jak najlepszym smakołykiem dotąd niedostępnym no bo skoro świat ..... a może tylko EUROPA ??? je ma no to ...no to co ? francja produkuje ponad 80% energii elektrycznej ze źródeł rozszczepialnych no i co z tego jezeli ma sie inny pogląd na sprawę to dlaczego nie powiedzieć o tym innym w końcu to dyskusja pod tytułem jakie wybrać okna a nie o wyższości ....okna pcv były w historii polecane z coraz to innych powodów: -bo chronią nasze ukochane lasy -bo są trwalsze od drewna które butwieje i żrą je korniki -na koniec kiedy do was nie przemawiają inne argumenty są TANIE bo tanie oznacza trwałe ,bezpieczne ,nieszkodliwe wnioski nasuwają się same - sprawdźcie u naszych sąsiadów - tych "biedniejszych" oni przechodzą obecnie to samo pranie mózgów nie trzeba być "dilerem " czegoś innego żeby mieć inne zdanie skoro to takie wspaniałe tworzywo to gdzie są łodzie ,samoloty ba nawet całe domy z PCV - podłogi PCV były niedobre ??? nie dlaczego - zostały z nich tylko listwy przypodłogowe ,boazerie PCV są nietrwałe nie gdzie tam , talerze i sztućce z PCV są przecież w każdym domu - no nie ?? , a prześliczne zabaweczki z PCV które nasze pociechy biorą do buzii ? spokojnie przecież mają atest higieniczny . UFF odetchnąłem z ulgą jeżeli mają atest to wszystko w porządku.Na koniec jako znany piwosz (opinia plonskiego)wyznaczam nagrodę - skrzynkę tego najprawdopodobniej najlepszego na świecie za wskazanie mi gatunku który sprzedają w butelkach z PCV. Przeprasza za tę dygresyjkę ale w końcu są wakacje i każdy robi co chce .do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.08.2002 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2002 Zgodnie z Aprobatą ITB nr AT-15-3743/99 "Okna systemu FIBERGLASS INLINE 700 z kształtowników z kompzytu poliestrowo-szklanego" mają listwy przyszybowe nr 715 z wysokoudarowego PVC.Badania do tej aprobaty wykonane zostały 5 lat temu.Czy coś się zmieniło skoro według akoper PVC jest tak bardzo trujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2002 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 kochany akoporze piwo rozlewane jest m.in. do butelek, które zamykane są kapslami uszczelnianymi czy jak myślisz, oczywiście pcw. Ty pewno pijesz piwo z puszki lub z beczki one też są o zgrozo uszczelniane pastami(masami) z pcw.Nie wierzysz przetnij puszkę i zobacz pod wieczko.I co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość dziurkowski 11.02.2004 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 okna ferno otrzymałem z dwutygodniowym opóżnieniem swego czasu byłem oburzony ,ale zadowolony z jakości towaru który posiadam już dwa lata, patrzac na okna swoich sąsiadów którzy budowali się w tym samym okresie widzę teraz ogromną różnicę tego co posiadamy okna sa jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 11.02.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 A mnie firma Ferno totalnie olała.Jakieś 3-4 tygodnie temu dałem im wykaz stolarki do wyceny. Mieli się odezwać w ciągu 2-3 dni. I co? I nic.Chodzi o biuro na Bartyckiej w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pracownik ferno 11.02.2004 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 do pana avzi jerzeli tak rzeczywiscie bylo to prosimy o pana nazwisko celem ustalenia czy to nasza wina a nie biegle podstepy konkurencji pracownik oddzialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 11.02.2004 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 do pana avzi jerzeli tak rzeczywiscie bylo to prosimy o pana nazwisko celem ustalenia czy to nasza wina a nie biegle podstepy konkurencji pracownik oddzialu firma ktora nie potrafi lub nie chce sie wywiazywac z ustalonych terminow obarcza odpowiedzialnosc konkurencje to juz sa szczyty bezczelnosci polecam " pracownikowi oddzialu " watek o ferno na http://www.oknonet.pl a czytelnicy wyciagnac wnioski z postepowania tej firmy w ostatnim okresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 11.02.2004 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 do pana avzi jerzeli tak rzeczywiscie bylo to prosimy o pana nazwisko celem ustalenia czy to nasza wina a nie biegle podstepy konkurencji pracownik oddzialu Proszę o podanie kontaktu mailowego albo zalogowanie się, abym mógł wysłać prywatną wiadomość, a oczywiscie się ujawnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 11.02.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Swoją drogą, to firma Ferno musi mieć multum takich olanych klientów, jeśli nie jest w stanie się domyślić o kogo chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pracownik Ferno 11.02.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Mogę Pana zapewnić, że odpowiadamy na wszystkie oferty przysyłane do nas mailem, faxem, listownie lub pozostawiane bezpośrenio na Bartyckiej. Jeżeli do Pana nie dotarła, prześlemy ponownie. Spytałem Pana o nazwisko, ponieważ mamy wszystkie wycenione oferty u siebie w biurze i w każdej chwili mogę do nich zajrzeć i przesłać Panu. Podaję mój prywatny adrea mailowy:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość poszukujący okien 11.02.2004 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 ja też byłem u kilku firm z prośbą o wycenę m.in. i w ferno i wszystko było OK, a zastanawiam się nad kupnem u nich okien bo okna, wycena i obsługa jest w porządku, możesz mi wierzyć że włosy stają na głowie gdy człowiek słyszy jak konkurencja obrzuca się błotem i swój ogonek chwali a w ferno tego nie zauważyłem i kilku mniejszych firmach, ale tam okna mi się nie podobają, ot co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Krakowianka 12.02.2004 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Szukam okien drewnianych,/ niby jest dużo a wybrać trudno. małe firmy miejscowe to robią byle co , byle jak i i w byle jakich warunkach.duże padaja jak śliwki . Zastanawiałam sie nad oknami Weletu, Adpolu, Gebauera, Ferno . Igiesa.I tak Welet już upadł albo za chwilę padnie na jedno wychodzi ryzyko za duże.Igies robi chyba więcej pcv bo jakoś te ich rozwiązania są nie ciekawe , firma nie przekonała mnie .Został Adpol, Ferno i Gebauer .I CO WYBRAĆ ?.Byłam na BUDMIE i tak stoisko Ferno jakieś puste,ciemne jak zielona budka z piwem parę okien, okucia złote srebnych nie mieli nic ciekawego.jeden pracownik do obsługi, chyba to co czepcą jest prawdą firma ma kłopoty a jak kłopoty to nie można kasy zostawić . Adpol firma dośc ciekawa , stoisko też ale ta obsługa nic nie można sie konkretnego dowiedzieć więcej informacji człowiek znajdzie na FORUM niż od nich a w ogóle to nie lubię jak nie potrafią konkretnie odpowiedzieć kwestia szyb, okuć antywyważeniowych. Firma Adpol chyba poszła w ilość i niechce jej się robić nic nietypowego np. o okiennicach zaczęli kręcić że takich jak chcę nie robią. Pozostał Gebauer/ na koniec bo za dużo chwalony/ Stoisko ładne ciekawe nowe rzeczy.np. alarm w oknie ciekawa rzecz mogę być w domu i być zabezpieczona / czujnik + szyby antywłamaniowe,+ okucia anty też chyba muszą/ być no i wychodząć z domu nie muszę sprawdzać czy wszystkie okna pozamykane bo alarm mi się od razu załączy. Jeszcze bardzo ciekawe rozwiązanie okno patio z szybą bardzo nowoczesną chyba piaskowaną. Dostałam wycenę trochę późno- chyba przez te wirusy, cena o dziwo nie najwyższa no i okiennice marzenie . nawet elektrycznie zamykane./ ale cena tej elektryki dość wysoka może na starość ją sobie kupię/ Acha na Budmie zaciekawiły mnie jeszcze okna w STOLBUDU nawet były okiennice ale chyba zrobili jedną sztukę targową bo informacji zero. I CO JA MAM WYBRAĆć bo nie będę czekać do kwietnia bo ceny pójdą w górę jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 podaj meila do siebie przesle nasza oferte na okna drewniane termin wykonania 3-4 tygodnii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TBWhite 28.04.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Sz.P. Zastosowałem następujacą metodę : ( okna do starego wielorodzinnego bloku) Zaprosiłem kilku przedstawicieli róznych firm na opomiarowanie i wycenę :Oceniałem: - punktualność oraz tłumaczenie spóźnienia; - elastyczność wyceny ( ilość propozycji możliwych wersji okien i przyjętych przez przedstawiciela do wyceny); - porady i ich uzasadnienie - formę rozmowy ( narzucanie się czy słuchanie ) ; - dopuszczalne formy płatnosci rabaty i ceny; - sprawy gwarancyjne; - możliwość uzyskania adresów klientów (lista referencyjna); - możliwość obejżenia proponowanych rozwiązań w naturze; - agresywnosc wobec innych firm; - kultura osobista przedstawiciela. Sprawdziłem również możliwość przechowania okien u producenta , oraz możliwość późniejszych zmian w zamontowanej stolarce ( dołożenie rolet , nawiewów itp). Wynik końcowy : Termoplast - Baron - 4 komory , Vinkhaus Cheef Pilot MSS, szyba standart k=1,1 . Okna maja niestandartowe wymiary.Uzasadnienie: Jako jedyny przedstawiciel nie mówił o konkurencji tylko o swoich wyrobach i to konkrety co ile będzie kosztowało bez żadnych ukrytych opłat , dokładna informacja co warto kupić lub nie z dokładną informacją dlaczego i za ile mniej lub więcej można to mieć. Człowiek bardzo miły , przyjeżdżał do nas 3 razy by sprawdzić czy zaproponowane przez nas zmiany można wprowadzić oraz jak wpłynie to na cenę (zmiana wielkości okien , typu rolety , mocowania parapetu ,przesunięcia jednego okna, wymurowania dodatkowego słupka itp.) , a nie jak u konkurencji np:" - Tak to się wszystko da zrobić ,raczej bez żadnych dodatkowych kosztów.." - To za darmo dołożą mi państwo ten parapet ? - No nie ale to byśmy się podliczyli na koniec przy odbiorze okien - Ile za metr parapetu? - 17 - 17 z montażem ?!? - No nie , z montażem 36 za mb.Dzięki za taką obsługę gdzie o wszystko nleży się wcześniej wypytać bo jak nie to na koniec ci dosolą odpowiednie opłaty.W Termoplascie (Wrocławskim) konkretna umowa na konkretna cenę - bardzo szczegółowo wszystko rozpisane co do najdrobniejszej zaplutej uszczeleczki. A propos uszczelki ile uszczelek powinno być standartowo pomiedzy ramą a skrzydłem ?W moich oknach są trzy czy to nie za mało ? To bardzo elastyczna firma - polecam choć okna wraz z zamontowaniem po uwzglednieniu rabatu (6,5%) kosztowały o około 150 pln/szt. wiecej niż u większości konkurentów jednak nie tylko cena jest ważna...okna są na kilkanaście a może kilkadziesiąt lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 28.04.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 THERMOPLAST to jedna z najstarszych firm w Polsce. działa chyba już z 15 lat - jak nie więcej.System jest ok. A co do uszczelek to masz ich trzy i więcej być ich nie może. No chyba że policzysz jeszcze uszczelki przyszybowe [są dwie]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts