szycha91 18.01.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam, Posiadam dom 120m2 użytkowej. Sciany z ytonga ocieplone 15cm styropianu grafitu, poddasze ocieplone 25cm dobrej jakości wełną. Zastanawia mnie zużycie ekogroszku w domu. Wiadomo, jest to pierwsza zima, ale chciałbym poznać opinie i ewentualnie rady innych użytkowników użytkowników tego pieca, lub pieca o podobnej mocy. Moje aktualne ustawienia: Temperatura na piecu 55stopni Temperatura wody 40stopni Czas podawania 7sekund Przerwa podawania 93sekundy Siła nadmuchu 3 Praca w podtrzymaniu 3sekundy Przerwa w podtrzymaniu 10:30 minuty Wentylator w podtrzymaniu 12sekund Czas przerwy wentylatora w podtrzymaniu 7minut Przy aktualnych temperaturach (-5) piec spala około 18-20kg ekogroszku na dobę ogrzewając wodę, podłogówkę i grzejniki przez całą dobę. W załączniku przesyłam zdjecia jak wygląda palenisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts