_ZBYCH_ 16.07.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Komin wykończony piaskowcem. Do tego miedziane obróbki, ładna dachówka ceramiczna. Trzeba przyznać, że prezentuje się imponująco. Całość pięknie się komponuje z elewacją częściowo wykonaną również z piaskowca. Pogratulować inwestorom dobrego smaku. To jeden z najładniejszych domów, w których pracowałem. http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Komin.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 16.07.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Niebrzydki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 16.07.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Komin, jak komin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 16.07.2004 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Bardzo ładny, zresztą dla mnie każdy komin jest ładny Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 16.07.2004 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Może cegły im brakło? Ogólnie kamień jako materiał budowlany jest ok ale tylko na kilka pierwszych lat a potem robi się szary, pewnie, że niekiedy pasuje jakas architektura do otoczenia. Ja gustuję w oryginałach, mój dom będzie w ciepłych i wesołych kolorach a kamienia nie będzie oprócz jednego; węgielnego. Mnie ten komin się nie podoba. Szkoda, że nie widać rynien ale stawiam, że są plastikowe i chyba z tym kominem bardzo pasują he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 16.07.2004 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Może cegły im brakło? Ogólnie kamień jako materiał budowlany jest ok ale tylko na kilka pierwszych lat a potem robi się szary ... Ciekawe... Ja gustuję w oryginałach, mój dom będzie w ciepłych i wesołych kolorach a kamienia nie będzie oprócz jednego; węgielnego. No tak, oryginalny jest pewnie komin z cegły klinkierowej... Mnie ten komin się nie podoba. Nie musi. Szkoda, że nie widać rynien ale stawiam, że są plastikowe i chyba z tym kominem bardzo pasują he he. To źle stawiasz. Wszystkie obróbki dachu i rynny sa z miedzi - he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 17.07.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Może cegły im brakło? Ogólnie kamień jako materiał budowlany jest ok ale tylko na kilka pierwszych lat a potem robi się szary, pewnie, że niekiedy pasuje jakas architektura do otoczenia. Ja gustuję w oryginałach, mój dom będzie w ciepłych i wesołych kolorach a kamienia nie będzie oprócz jednego; węgielnego. Mnie ten komin się nie podoba. Szkoda, że nie widać rynien ale stawiam, że są plastikowe i chyba z tym kominem bardzo pasują he he. ale z ciebie malkontent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 17.07.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 ...., zresztą dla mnie każdy komin jest ładny Pozdro. No tak ale ty patrzysz na komin od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 17.07.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Szczerze mowiac to mnie on sie nie podoba. PS. Przepraszam za brak polskich znakow, ale ta maszyna ich nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 17.07.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 kominie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 17.07.2004 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 ciekawy a jak wygląda reszta??? cokół??? czy tylko komin jest kamiennym majstersztykiem? piaskowiec jest nasiąkliwy - jak sobie z tym poradziłeś? jak przeszedł zimę i kupkę śniegu na kominie? To jest dom mojego klienta. Nie znam szczegółów wykonania. Cały dom prezentuje się imponująco. Jak będzie dokończona elewacja i inwestorzy wyrażą zgodę, to opublikuję zdjęcia całego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 17.07.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 oj taki sobie ten komin (dla mnie osobiście nie przypadł do gustu), ale wiadomo rzecz gustu a o ............. skoro właścicielowi się podoba to O.K, plus trzeba dać za oryginalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buniek 17.07.2004 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 fajny komin, ale pod warunkiem (jak już ktoś zauważył), że będzie pasował do cokołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 17.07.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 ladny, jestem tylko ciekaw, ja bezie wyglal po sezonie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.07.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Mnie ten komin się nie podoba. . wiemy wiemy ty lubisz inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 17.07.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 nam z żoną tez bardzo podobają się rzeczy naturalne takie jak: kamień (piaskowiec szczególnie) oraz drewno; stąd też w naszym domku będą drewniane okna, parkiet oraz kominek obłożony piaskowcem (chyba) i wykończenie z piaskowca na elewacji (np wokół wejścia, garażu, tarasu) - to na razie marzenia ; bardzo podobają mi się takie rozwiązania jednak nie jest to tanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 18.07.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Osobiście nie gustuję w takim wykończeniu, ale wykonany jest bardzo estetycznie.Natomiast nie wiem czy nie ładniej by się prezentował przy dachówce mnich-miszka, która bardziej (moim zdaniem) pasuje swoim "klimatem" do piaskowca i ogólnie "południowego" wyglądu domu.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 18.07.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Nie pasuje do pokrycia dachowego. Czy ładny? Kwestia upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 18.07.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Mnie ten komin się nie podoba. Nie musi. dziwnie postępujesz, wszyscy szanują , że CI się taki komin podoba (twoja sprawa i gust), pokazując go na ogólnodostępnym forum, wystawiasz go nie jako pod osąd, a prawda jest inna, on nie wszystkim się podoba, mało myślę iż nawet 50% się nie podoba (są tacy co nie napiszą, że im się nie podoba bo zaraz ich zlinczujesz), ale jak pisałem to rzecz gustu i o tym się nie dyskutuje i nie krytykuje się innych opinii, a komin można. To nie jest brzydki komin, szkoda, że całości z domem nie widać, ale czy "imponujący...piękny...z dobrym smakiem" ?, to Ty tak uważasz i masz do tego prawo, ale pozwól innym wyrazić odmienną opinię. W powyższych postach (poza Twoim) zachwytu nie widzę: " Komin, jak komin" "Mnie ten komin się nie podoba" " Szczerze mowiac to mnie on sie nie podoba. " " Ciekawy" - to tak delikatnie, że brzydki" "dla mnie osobiście nie przypadł do gustu" " Niebrzydki... " - to oznacz że ładny też nie jest, " Nie pasuje ........" CZAS PODSUMOWAĆ TEN KOMIN ? Osobiście tutaj na tym forum w domach forumowiczów widziałem ładniejsze kominy (dla mnie oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 18.07.2004 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Mnie ten komin się nie podoba. Nie musi. dziwnie postępujesz, wszyscy szanują , że CI się taki komin podoba (twoja sprawa i gust), pokazując go na ogólnodostępnym forum, wystawiasz go nie jako pod osąd, a prawda jest inna, on nie wszystkim się podoba, mało myślę iż nawet 50% się nie podoba (są tacy co nie napiszą, że im się nie podoba bo zaraz ich zlinczujesz), ale jak pisałem to rzecz gustu i o tym się nie dyskutuje i nie krytykuje się innych opinii, a komin można. Zgadzam się z Tobą. Nikogo nie zlinczuję tylko dla tego, że ma inne zdanie niż ja (chyba troche pochopnie mnie osądzasz ), ale denerwuje mnie takie malkontenctwo... To nie jest brzydki komin, szkoda, że całości z domem nie widać, ale czy "imponujący...piękny...z dobrym smakiem" ?, to Ty tak uważasz i masz do tego prawo, ale pozwól innym wyrazić odmienną opinię. Ja nie mam nić przeciwko opiniom innych (nawet tym odmiennym ) W powyższych postach (poza Twoim) zachwytu nie widzę: " Komin, jak komin" "Mnie ten komin się nie podoba" " Szczerze mowiac to mnie on sie nie podoba. " " Ciekawy" - to tak delikatnie, że brzydki" "dla mnie osobiście nie przypadł do gustu" " Niebrzydki... " - to oznacz że ładny też nie jest, " Nie pasuje ........" Slawek:) - Niebrzydki... kominiarz - Bardzo ładny... modulor - ciekawy... buniek - fajny komin... invx - ladny... echo - bardzo podobają mi się takie rozwiązania... Trzeba chcieć zauważyć... Osobiście tutaj na tym forum w domach forumowiczów widziałem ładniejsze kominy (dla mnie oczywiście). No to proszę o zdjęcia. Jak urządzimy galerię kominów, to każdy znajdzie coś dla siebie (poza malokntentami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts