Wojtek62 19.07.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 sam komin jak komin ale zdcydowanie inaczej się prezentuje jako element całości co Zbych mógł podziwiać,ja nie jestem miłośnikiem kamienia na kominieczy kamiennej choć z łupków elewacji ale dobrze przemyślana taka architektura wyróżnia się z otynkowanych lub wyklinkierowanych domów - i tak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 19.07.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Hmm, mam też w planie obłożyc komin kamieniem, ale ten robi wrażenie że się zaraz rozsypie i goście będą się bali przechodzić pod okapem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 19.07.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 To ja Ci życzę szczęścia drogi Kominiarzu. Bardzo dziękuję i wzajemnie, w tajemnicy powiem szczerze że na razie nie narzekam A wracając do komina to niewidzę pod czapką betonową tzw noska kapilarnego, a to poważny błąd w sztuce, nieprawdaż Pozdrawiam kominiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 20.07.2004 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 ... wracając do komina to niewidzę pod czapką betonową tzw noska kapilarnego, a to poważny błąd w sztuce... A to może drogi Kominiarzu wkleisz gdzieś zdjęcie takiej wzorowo wykonanej czapy kominowej. Ja zrobiłem pierwszy krok i w swoim dzienniku budowy umieściłem wzorowo (tak bynajmniej mi się wydaje) wykonanego zbrojenia ław fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 20.07.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Zgadzam się z Nurnim,że komin ma nieco południowy charakter i chyba lepiej pasowało by do niego pokrycie dachu mnichem-mniszką. Tylko, czy ktoś dzisiaj kryje tym dachy domków jednorodzinnych? Architektury typu Landhaus nikt już nie projektuje...Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 20.07.2004 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 ... wracając do komina to niewidzę pod czapką betonową tzw noska kapilarnego, a to poważny błąd w sztuce... A to może drogi Kominiarzu wkleisz gdzieś zdjęcie takiej wzorowo wykonanej czapy kominowej. Ja zrobiłem pierwszy krok i w swoim dzienniku budowy umieściłem wzorowo (tak bynajmniej mi się wydaje) wykonanego zbrojenia ław fundamentowych. O tak napewno kiedyś to uczynię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 20.07.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Komin oryginalny, to fakt. Myślę, że zdjęcie zrobione pod innym kątem mogłoby bardziej wyeksponować urodę kompozycji komin/dach. W tym ujęciu jest niestety pewiem dysonans form. A w połączeniu z elewacją to naprawdę może być ciekawy widok. Chciałabym to zobaczyć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 20.07.2004 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Zbychu, podaj namiary na priva wykonawcy tych kominów Proszę bardzo, oto fragment wiadomości od inwestora (właściciela domu z prezentowanym kominem): "Wykonawcą od kamieni był p. Janek Zuber 0600574613. Jestem zadowolony jeśli chodzi o kominy, mniej zachwycony wyglądem elewacji na dole i marną dbałością o pozostawienie pustki powietrznej - widocznie technologia stawiania z kamienienia całej ściany, a nie tylko przyklejania kamienia do cegieł nie była do końca opanowana." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 20.07.2004 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Komin oryginalny, to fakt. Myślę, że zdjęcie zrobione pod innym kątem mogłoby bardziej wyeksponować urodę kompozycji komin/dach. W tym ujęciu jest niestety pewiem dysonans form. A w połączeniu z elewacją to naprawdę może być ciekawy widok. Chciałabym to zobaczyć..... Na wszystko przyjdzie pora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.07.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Jak starczy kasy to chcę tak wykończyć jedna ze ścian na parterze domu ale oczywiście nie tym gipsowym badziewiem z Castoramy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 21.07.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Pewnie się narażę, ale mi się za bardzo nie podoba, jakiś taki strasznie wielki. Może jestem trochę skrzywiony bo nasz dom nie ma komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 21.07.2004 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Pewnie się narażę, ale mi się za bardzo nie podoba, jakiś taki strasznie wielki. Może jestem trochę skrzywiony bo nasz dom nie ma komina. Dom wieeelki, to i kilka wieeelkich kominów ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 21.07.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 rafal,jak to nie ma komina?co to za projekt?Zbych,a ile ten dom kominów? więcej niż trzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 21.07.2004 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Mi tez sie nie spodobal, bo nie pasuje do dachu. Lubie kamien, ale tutaj sie gryzie z dachowka. Moze zrob zdjecie calosci, to bedzie widac lepiej np. proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 21.07.2004 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 22.07.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 rafal, jak to nie ma komina? co to za projekt? najzwyklejszy D09 Muratora, ale w wyniku pewnych modyfikacji komin stał się zbędną formą architektoniczną. Tak więc .... ciach i nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 22.07.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Komin dobrze skomponowany stanowi ozdobę dachu. Najczęściej jednak widać kominy opadające z tynku, lub odrapane i brudne.Te kominy przedstawione przez Zbycha są ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.07.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Widziałam ten dom i komin w muratorze 2/2002 /chyba/ w całości rzeczywiście pieknie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 22.07.2004 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Widziałam ten dom i komin w muratorze 2/2002 /chyba/ w całości rzeczywiście pieknie się prezentuje Chyba nie ten dom, bo go wtedy jeszcze na ziemi nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.07.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 W takim razie podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts