Saakaszwili 18.01.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam, Piszę z prośbą o pomoc i opinie na temat wykonanej posadzki w nowo kupionym mieszkaniu w stanie deweloperskim. Powierzchnia 70 m2, parter, pod mieszkaniem garaż i piwnice. Przy kuciu posadzki pod prysznic okazało się, że w pomieszczeniu na łazienkę i osobne na WC nie ma w ogóle izolacji styropianowej jaką przewidywał projekt (5 cm wylewka, 5 cm styropian). Po tym odkryciu wkułem się jeszcze w dwóch miejscach w pokojach, żeby się przekonać czy przypadkiem styropianu nie ma na całej powierzchni mieszkania. Okazało się, że jest, miękki, że można go palcami bez trudu ściskać. Deweloper i główny wykonawca powiedzieli, że styropian użyty odpowiada zastosowaniu pod posadzką pływającą i że wszystko jest ok. Dostałem opis jaki styr miał być użyty i chciałem z Waszą pomocą zweryfikować czy czepiam się na wyrost czy faktycznie coś jest nie tak. Planuje położyć płytki w kilku pomieszczeniach i boje się, że z czasem zaczną one pękać z powodu złego styropianu. Opis jaki dostałem, którego nie jestem w stanie rozszyfrować (Styropian akustyczny?). Dodatkowo nagrałem porównanie ze styropianem jaki powinien być użyty. (po lewej użyty w posadzce). https://youtu.be/4s9ddRmaI9Y Z góry dzięki za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saakaszwili 20.01.2016 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ponoć został użyty styropian Termo Organika Superakustic. Podzwonilem w kilka miejsc i jest on głównie na zamowienie... Gdzie w Krakowie mógłbym sprawdzić osobiście czy to faktycznie to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.01.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Akustyczny ma być miękki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 21.01.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Witam, Piszę z prośbą o pomoc i opinie na temat wykonanej posadzki w nowo kupionym mieszkaniu w stanie deweloperskim. Powierzchnia 70 m2, parter, pod mieszkaniem garaż i piwnice. Przy kuciu posadzki pod prysznic okazało się, że w pomieszczeniu na łazienkę i osobne na WC nie ma w ogóle izolacji styropianowej jaką przewidywał projekt (5 cm wylewka, 5 cm styropian). Po tym odkryciu wkułem się jeszcze w dwóch miejscach w pokojach, żeby się przekonać czy przypadkiem styropianu nie ma na całej powierzchni mieszkania. Okazało się, że jest, miękki, że można go palcami bez trudu ściskać. Deweloper i główny wykonawca powiedzieli, że styropian użyty odpowiada zastosowaniu pod posadzką pływającą i że wszystko jest ok. Dostałem opis jaki styr miał być użyty i chciałem z Waszą pomocą zweryfikować czy czepiam się na wyrost czy faktycznie coś jest nie tak. Planuje położyć płytki w kilku pomieszczeniach i boje się, że z czasem zaczną one pękać z powodu złego styropianu. Opis jaki dostałem, którego nie jestem w stanie rozszyfrować (Styropian akustyczny?). [ATTACH=CONFIG]343758[/ATTACH] Dodatkowo nagrałem porównanie ze styropianem jaki powinien być użyty. (po lewej użyty w posadzce). https://youtu.be/4s9ddRmaI9Y Z góry dzięki za odzew. jest wszystko w porządku. Styropian akustyczny jest miękki. Jest bardziej miękki, niż termiczny. Na przykład gąbka bardziej wytłumia, niż twardy ekstrudowany styropian. Miękkie tłumi twarde przenosi dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 27.01.2016 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Ma Pan dobry styropian pod posadzką, tak jak już to wyjaśnili koledzy z forum. PozdrawiamMarek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts