nenn 19.01.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 jak w temacie. wykonawca tłumaczy że to przez różnicę temperatur: ciepły dom/zimno na zewnątrz pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.01.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 no tak, eliminuje sie ten efekt zaslepka styropianowa, tzw termodybel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nenn 19.01.2016 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 no tak, znaczy się że jest dobrze czy źle?zaślepka tu jest, tylko że całość jest grafitowym styropianem a zaślepka chyba była z białego, tak samo z grubością, całość 10 cm, zaślepka 2 cm. i jeszcze, może na zdjęciu nie widać wyraźnie, ale połączenia płyt też są widoczne, tak samo brzegi całości.właściwie to nie wiem, czy mogę wymagać od wykonawcy poprawienia tego czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 19.01.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 no tak, znaczy się że jest dobrze czy źle? zaślepka tu jest, tylko że całość jest grafitowym styropianem a zaślepka chyba była z białego, tak samo z grubością, całość 10 cm, zaślepka 2 cm. i jeszcze, może na zdjęciu nie widać wyraźnie, ale połączenia płyt też są widoczne, tak samo brzegi całości. właściwie to nie wiem, czy mogę wymagać od wykonawcy poprawienia tego czy nie? A nie bylo tak, ze zacigneli klejem po laczeniach plyt i po kolkach, a na to poszla juz siatka i tynk po calosci? Jesli jakas warstwa czegos byla tam polozona nie po calosci, to takie kwiatki beda wylazic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.01.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 no cos jest nie tak... albo te zaslepki do bani, albo ich tam nie ma. albo ... nie wiem... zerwac na jakiejs malej scianie i zobaczyc...albo nakluc jakims szpikulcem i "wymacac" o co tu chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 20.01.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 ja stawiam na grubszą warstwę kleju w tych miejscach, tj. może zaślepki były, ale są za głęboko i zasmarowano je klejem, a łączenia też pewnie zasmarowane klejem.Ale to takie "gdybania" raczej są.Bez odkrywki nikt nic konkretnego nie powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 20.01.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 jak w temacie. wykonawca tłumaczy że to przez różnicę temperatur: ciepły dom/zimno na zewnątrz pomocy! [ATTACH=CONFIG]343768[/ATTACH] Zaproś wykonawce. Zrobcie odkrywke w emijsachc gdzie wylazi plama. Niech na jakims kawalku poprawia warstwe kleju, jesli ta jest nierownowmierna. Sprawdzie potem czy na tym kawalku wylaza kwiatki z racji cieply dom/zimno...... Osobiscie uwazam ze to sie nie nadaje do poprawki tylko to rozstrzelenia wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts