bartek24m 19.01.2016 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, chciałbym się zapytać jakie temperatury osiąga rura stalowa około 2 m od kozy ?Chciałbym podłączyć do piecyka wolno stojącego około 2KW z którego wychodzi kolanko i 2 metry rury stalowej, rure kanalizacyjną z PCV. Rura stalowa nie będzie osłonięta niczym więc temperatura spalin na wysokości 2m powinna już spaść na tyle że nie roztopi rury kanalizacyjnej ale nie jestem pewien więc proszę o porady czy się nie stopi Edytowane 19 Stycznia 2016 przez bartek24m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek24m 19.01.2016 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 (edytowane) to nie jest w domu a w pomieszczeniu gdzie nie ma się co spalić wiem ze tak się nie robi ale potrzebuje tymczasowo 2 razy nagrzać pomieszczenie więc nie chce kupować rur stalowych bo bym musiał zakupić ich łącznie z 5 metrów a tak kupie 2 m rur stalowych i 3 m rur PCV w domu mam rure od pieca gazowego to ona już 1 m od pieca ma temperaturę około 60* Edytowane 19 Stycznia 2016 przez bartek24m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek24m 19.01.2016 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 czekam na wypowiedź eksperta który potwierdzi moje przypuszczenia.Jak ktoś zamiast fachowo opisać dlaczego nie pisze że mu ręce opadają to dla mnie nie jest ekspertem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schizo85 19.01.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 czekam na wypowiedź eksperta który potwierdzi moje przypuszczenia. Jak ktoś zamiast fachowo opisać dlaczego nie pisze że mu ręce opadają to dla mnie nie jest ekspertem A gdzie Ty znajdziesz eksperta od podłączania rur kanalizacyjnych do komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinpl 27.01.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam Taką tanią małą kozą dogrzewam pomieszczenia podczas budowy, wieczorem gdy zgasi się światło rura kominowa o długości około 2m w poziomie potrafi lekko świecić na czerwono. Jaka to temp wydedukuj to sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts