Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, chciałbym się zapytać jakie temperatury osiąga rura stalowa około 2 m od kozy ?

Chciałbym podłączyć do piecyka wolno stojącego około 2KW z którego wychodzi kolanko i 2 metry rury stalowej, rure kanalizacyjną z PCV.

Rura stalowa nie będzie osłonięta niczym więc temperatura spalin na wysokości 2m powinna już spaść na tyle że nie roztopi rury kanalizacyjnej ale nie jestem pewien więc proszę o porady czy się nie stopi

Edytowane przez bartek24m

to nie jest w domu a w pomieszczeniu gdzie nie ma się co spalić wiem ze tak się nie robi ale potrzebuje tymczasowo 2 razy nagrzać pomieszczenie więc nie chce kupować rur stalowych bo bym musiał zakupić ich łącznie z 5 metrów a tak kupie 2 m rur stalowych i 3 m rur PCV

w domu mam rure od pieca gazowego to ona już 1 m od pieca ma temperaturę około 60*

Edytowane przez bartek24m

czekam na wypowiedź eksperta który potwierdzi moje przypuszczenia.

Jak ktoś zamiast fachowo opisać dlaczego nie pisze że mu ręce opadają to dla mnie nie jest ekspertem

czekam na wypowiedź eksperta który potwierdzi moje przypuszczenia.

Jak ktoś zamiast fachowo opisać dlaczego nie pisze że mu ręce opadają to dla mnie nie jest ekspertem

A gdzie Ty znajdziesz eksperta od podłączania rur kanalizacyjnych do komina?

Witam

Taką tanią małą kozą dogrzewam pomieszczenia podczas budowy, wieczorem gdy zgasi się światło rura kominowa o długości około 2m w poziomie potrafi lekko świecić na czerwono. Jaka to temp wydedukuj to sobie sam ;)