Gość sq3hmn 19.01.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Witam serdecznie!Czeka mnie montaż drzwi antywłamaniowych w mieszkaniu.Drzwi takie wiem, że muszą być zainstalowane "na mokro" przy użyciu zaprawy. No właśnie jakiej zaprawy?A propos jak rzadką zaprawę przygotować żeby dobrze dokładnie zalać futrynę i ile to będzie wiązało?Na ile worków zaprawy muszę się przygotować?Drugie pytanie otwór montażowy będzie większy od zalecanego o jakieś 5 cm łącznie z obu stron. W przypadku montażu na piankę nadbudował bym ściany przy użyciu regipsu.Czy w tym przypadku jest sens? Czy regips nie będzie wbrew pozorom osłabiał montażu zalewanego? Myślałem o wstawieniu większych podkładek na wysokości dybli, a następnie wykonać szalunek i całość zalewać zaprawą. Jak powinienem rozwiązać to zadanie. Jeśli ktoś proponuje autoryzowaną lub fachową ekipę to szczerze dziękuje!Zaprosiłem na oględziny 2 autoryzowane ekipy z mojej okolicy i każdy mi odpowiedział Panie nikt nie montuje na mokro drzwi tak się nie robi.Gdy pokazałem instrukcje montażu "no tak ale my tak nie montujemy bo tak jest drożej" więc ja dziękuję za takie "fachowe montaże" Proszę o pilną poradę zadanie muszę zrobić w najbliższą sobotę!!Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.01.2016 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Jak będziesz chciał zaprosić kolejną ekipę "na oględziny" to w zaproszeniu ujmij o co Ci chodzi - że szukasz betoniarzy. Taka technologia jest niedzisiejsza. To wg mnie relikt przeszłości wynikający z norm, które dla drzwi kl. C wymagały betonowania. Dziś firmy robią drzwi pod kątem lepszej termiki a nie antywałamaniowości. A jak rozrobić beton? dobra instrukcja powinna to zawierać. Ja nie wiem - ale miałem styczność z kilkoma magikami którzy się chwalili że potrafią. Zapytaj w salonach z Gerdą - oni najdłużej pielęnowali tą tradycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 20.01.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ale po co betonować, nikt nie zalewa betonem... czy złodziej będzie taranował drzwi ? 3-4 kotwy na stronę + pianka... Złodzieje jak mają wejść do mieszkania, to wejdą, a obszczumurów powstrzyma widok lepszych drzwi i zamków... wybiorą sąsiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sq3hmn 20.01.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Montować te drzwi na mokro trzeba z kilku powodów, po pierwsze bo instrukcja montażu, po drugie bo gwarancja.Więc jednak wolałbym zrobić to zgodnie z wytycznymi... do tego dochodzi jeszcze temat ubezpieczenia, nie są zgodnie z instrukcją, nie mają klasy ubezpieczenie nie istniało. W takim razie nadal liczę na podpowiedź. Jaka zaprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 21.01.2016 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Ubezpieczyciel odrzuci roszczenie w sytuacji kiedy włamanie nastąpi poprzez wyważenie drzwi razem z futryną, która nie była zamontowana zgodnie z instrukcją. W przypadku wejścia do mieszkania innym sposobem niż wyważenie drzwi z futryną wypłaci odszkodowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts