mstopi 19.01.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Murarz przysłał mi wycenę budowy domu, podzielił ja na 5 części (z dachu zrezygnuję bo chcę całość od innego). Czy o czymś zapomniał albo należy dodatkowo rozbić aby nie było w przyszłości niedomówień ? Miał być jeszcze taras ale on mi odradził i znajomi również, lepiej położyć kostkę. Ogólnie murarz z polecenia ale i tak chce umowę w której będzie wyszczególnione za co płace a co będzie dodatkowo płatne. FUNDAMENT (do 40cm nad poziom gruntu)-kopanie -zbrojenie-zalewanie-bloczki-malowanie-izolacja-ocieplenie-zagęszczenie podsypki-chudy beton-słupy żelbetowe-kanalizacjaPARTER-izolacja-ściany nośne-ściany działowe-kominy-podciągi-nadproża STROP-szalowanie -zbrojenie -zalewanie-schody wewnętrznePODDASZE-ścianka kolankowa-trzpienie-wieniec-szczyty-kominyWycena dotyczy samej robocizny bez materiałów z dwu letnią gwarancją na wykonane prace. Nie dotyczy pracy koparki zbierającej humus i zasypywania fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts