wladziu22 19.01.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Witam, Stoję przed dylematem kupna działki i znalazłem kilka kolo siebie. Są to jeszcze grunty rolne kat II, lecz wg. planu zag. prz. jest przeznaczenie na zabudowę mieszkaniową jednorodzinną (+ częściowy udział w dodatkowej działce przeznaczonej na drogę dojazdowa 1/4 lub 1/5). Do wyboru mam działki od 1 - 7. Ale skupiłem się na tych zaznaczonych na żółto czyli 1-4. Wszystkie nieuzbrojone. Przypuszczam ze obok w drodze dojazdowej (przy które stoją już są 1 piętrowe domki) są przyłącza, wody i prądu i gazu. Droga dojazdowa przy domkach ubita. Kanalizacji narazie brak. Trzeba zrobić szambo. Wg planu max 30% zabudowy , a min 40% teren biologiczny czynnie. Jednorodzinne (< 30% - 12m wysokości, >= 30% - 14m wysokości). Udział w drodze 1/4 lub 1/5 (należy wykonać drogę samemu). Moim faworytem kolejno są nr 3, 4, 2, 1. Zaznaczyłem metraż boków i najkrótsze odległości od torów kolejowych. Przy torach droga główna asfaltowa. Nie wiem jeszcze czy stać mnie na piwnice i garaż w piwnicy. Zatem zakładam narazie, ze garaż będzie w bryle (1 stanowisko). Na dole salon z wyjście na taras (możne być drewniany, niewbudowany w bryłę). Niekoniecznie MDM, choć mam 2 dzieci i wolałbym mieć jakieś wsparcie finansowe. Minimum spory salon i 3 pokoje. Pytanie moje jaką działkę wybralibyście? I jaki przykładowy projekt, który wpasowałby się w bryłę, by jeszcze troszkę zieleni zostało? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts