1klimanna 20.01.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Witam, Jak w temacie - jak połączyć listwę przypodłogową plastikową z drewnianą? Kompletnie nie mam pomysłu jak się do tego zabrać. Jak widać na zdjęciach dochodzi do tego montaż progu. Czy ma ktoś jakiś pomysł? Bardzo proszę o szczegółowe instrukcje, ponieważ nie jestem żadnym fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 20.01.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Listwy drewniane to chyba typowa 3ka ( sadząc po zdjęciu) jest dobrze zacięta więc dotnij do niej kolejną drewnianą i też zakończ pod kątem 45 stopni tak aby góra zacięcia kończyła się równo z winklem a dół zacięcia będzie wystawał i do tego zacięcia musisz dociąć tzw DZIUBEK z zacięciem na kąt 45 przeciwny a drugi koniec do prosta. Próg skrócić i zamontować tak jak na pierwszym foto. To mi przychodzi do głowy aczkolwiek jak się jest na miejscu to napewno łatwiej myśleć i wymyśleć może bardziej sensowne łączenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1klimanna 21.01.2016 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Dzięki za podpowiedź, ale jest jeszcze jeden problem... Parkiet jest nieco niżej położony niż podłoga w korytarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 21.01.2016 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 To musisz podciąć listwe po długości ( od dołu ) od momentu łączenia parkietu z panelami ( podciąć na długości paneli ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts