agusia59 20.01.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Witam, Wiem, wiem, obecnie robi sie "tylko" wentylacje mechaniczna, ale ja bede miec grawitacyjna. Prosze wiec o pomoc osoby, które mi cos podpowiedza na temat WG, a nie beda na siłe mnie nastawiac na WM i prosze nie wnikac dlaczego takowej nie chce. Prosze tylko o podpowiedzi, które mi pomoga. Chodzi o to jakie, gdzie i ile umiescic nawiewników w domu oraz gdzie umiescic wywietrzniki tak, aby wentylacja grawitacyjna w miare skutecznie działała. Dom dla maksymalnie 3 osób. Na czerwono - kratki wywiewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 20.01.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 W każdym projekcie gotowym jest zaprojektowana WG - tam gdzie są kominy wentylacyjne masz kratki wywiewne. A nawiewniki daj w oknach kuchni, łazienki, pomieszczenia gospodarczego i w sypialniach, chociaż to też powinno być w gotowcu opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia59 21.01.2016 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 No własnie te gotowce zawieraja błedy i nie ma w nich nic o nawiewnikach. Niestety jak sie inwestor sam nie doszkoli to nic z tego nie bedzie. Wolałabym jednak nawiewniki scienne, tylko ze trzeba wiercic w scianie. Ale zupełnie nie wiem jaki ten nawiewnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.01.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Jeśli ścienny to coś takiego np. http://higrosystem.com/NAWIEWNIK-SCIENNY-HIGROSTEROWANY-AERECO-EHT301W linku są rysunki jak się montuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.01.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Wentylacja grawitacyjna działa gdy występuje różnica temperatur pomiędzy powietrzem usuwanym a zewnętrznym . Ima większa różnica tym silniejszy ciąg . wysokość komina też ma zznaczenie Nawietrzaki montuje sie w każdym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 24.01.2016 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Prosze wiec o pomoc osoby, które mi cos podpowiedza na temat WG, Czy możesz coś więcej powiedzieć o szczegółach twojej WG w obrębie łazienki i pom. gospodarczego? Załączony rysunek nie jest zbyt precyzyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts