pawpiwo 21.01.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Proszę o poradę w kwestii podłączenia kominka do komina. W domu mam komin murowany 3 kanałowy- obecnie używam kominek podłączony do 1 kanału rurą fi 150. W związku z planowanym remontem, zakupiłem kominek z którego wychodzi rura fi 200. Mój dylemat jest taki, że kominek jest podłaczony do komina od węższej strony tzn. od wymiaru 140 i nie mogę do tego kanału w sposób odpowiedni podłączyć nowego komina o średnicy fi 200. W załączeniu -rysunek techniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz Janiak 22.01.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Witam Nie wnikając w szczegóły czy ten komin się nadaje do podłączenia kominka, podpowiem tylko , że na rynku można dostać "przejście rura/ komin prostokątny". Wystarczy w wyszukiwarce wpisać tę frazę i zobaczyć grafikę. Później tylko trzeba znaleźć sklep, który to sprzedaje. Podpowiem jeszcze,że niektóre firmy oferują towar pod zamówienie, w/g naszych wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts