ja_cek 21.01.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Witam, Może ktoś podpowie czy laser krzyżowy będzie wystarczający do prac związanych z ociepleniem poddasza: wyznaczeniu poziomów sufitów, skosów, umiejscowieniu wieszaków pod ruszt na krowiach, wyznaczeniu wysokości ściany kolankowej oraz jej pionu. Rozważam pomiędzy Boschem PLL360 który ma poziom 360stopni (podobno wygodniejszy przy wyznaczaniu sufitów) a Boschem GLL 2-15, który ma szerokość wiązki 120stopni w poziomie i 140 stopni w pionie. Podobno ten drugi ma wyraźniejszą i cieńszą wiązkę, czy to prawda ? Nie wiem który będzie bardziej przydatny przy tych pracach, boję się że obracanie GLL 2-15 przy wyznaczaniu całego poziomu sufitu może nie być najlepszym rozwiązaniem, ale nie wiem jak to jest w praktyce bo do tej pory uzywalem tylko wagi wodnej. Znudziło mi się jednak latanie po drabinach od kąta do kąta i liczę ze takie urzadzenie przyspieszy prace a nie będzie tylko drogim gadżetem. Będę wdzięczny za wszelkie komentarze z Waszego doświadczenia. Pozdrawiam, ja_cek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 21.01.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Mam PLL 360 . W słonecznie dni w pokoju wiązkę widać słabo , musiałem zasłaniać okna szarym papierem , każdy model niebieski świeci super .nawet w mocno nasłonecznionym pomieszczeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.01.2016 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Gipskarton ITD na youtube koleś omawia wszystko co i jak z ociepleniem poddasza.Każde narzędzie też omawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_cek 21.01.2016 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 @mietek440,Tylko czy przy niebieskim Boschu przestawianie lasera ściana po ścianie aby oznaczyć poziom sufitu nie wprowadza dodatkowych problemów? Z PLL 360 ustawionym raz mam wyznaczony sufit w całym pokoju. Czy jasnośc świecenia PLL 360 można uznać za jedyny jego minus w porównaniu z GLL 2-15 ? A co z szerokością linii? Czy jest to istotny parametr czy w praktyce pomijalny przy wyborze lasera ? @aiki,dzięki. Znam dobrze filmy GipsKartonITD - naprawdę gość zrobił świetną robotę. Jednak laser takiej klasy nie ma u mnie uzasadnienia ekonomicznego, bo nie robię tego zarobkowo, tylko na własne potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 21.01.2016 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Cieńsza wiązka będzie dokładniejsza , może 2 mm węższa ale to szczegół , jednak jeżeli nie chcesz wydawać więcej kasy kup pll360 , zawsze możesz przysłonić okna jak ja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_cek 21.01.2016 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Cieńsza wiązka będzie dokładniejsza , może 2 mm węższa ale to szczegół , jednak jeżeli nie chcesz wydawać więcej kasy kup pll360 , zawsze możesz przysłonić okna jak ja . Dzięki mietek440. Tak jeszcze czytam i chyba na moje potrzeby będzie to faktycznie najlepsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 21.01.2016 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Mam do sprzedania PLL 360 Boscha ze statywem stanleya, trojnogiem (nieuzywanym) i pokrowcem za 500zl moge oddac. Chce kupic cos bardziej profesjonalnego.. Szczegoly na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 22.01.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 yaco181 ja wprawdzie nie jestem zainteresowany ale za 500 to można kupić nowy ze statywem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts