tomsax 21.01.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Witajcie! Chciałbym dopytać o prawidłowe wykonanie izolacji stropu, a w moim przypadku wygląda to następująco: - Dom parterowy - początkowo miał być bez użytkowego poddasza, ale.. okazało się że jednak strych będzie ocieplony Nad stropem mam poprowadzoną instalację rekuperacji (wąż flex 75mm) - chciałbym go schować w ociepleniu stropu. Wykonanie ocieplenia zaplanowałem sobie : folia budowlana > styropian 2x 5cm > oraz płyty osb kręcone do legarów ustawionych między styropianem Gdzieś przeczytałem że zamiast styropianu lepsza będzie wełna - jeśli tak to jaka? - Jeśli ktoś chciałby zapytać dlaczego nie wylewka na styropianie tylko płyty osb - chodzi mi o łatwiejszy dostęp do instalacji rekuperatora - tak w razie "w" Proszę o ewentualne sugestie czy jest to dobra koncepcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts