Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont i kupno starego domu-pytanie o opinie

kazet87

Recommended Posts

Witam. Chciałem zapytać użytkowników forum o opinie w mojej sprawie. Mogę kupić dom o powierzchni 146m i działce 8 arowej w ładnej i spokojnej dzielnicy w moim mieście, cena domu z działką to 102500zł to jest cena za połowę domu drugą część dostaję w prezencie od swojego ojca z racji tego,że dom ma z siostrą na pół więc połowę muszę zapłacić jej. Dom jest dość stary bo z lat 40 ale w ogólnym stanie dobrym. Cały czas się zastanawiam czy warto go kupić i ładować kasę w remont a remont będzie raczej konkretny(ogrzewanie,łazienka od podstaw,kuchnia,dach do poprawki i ocieplenia,instalację gazowe i elektryczne) Z mniejszymi sprawami takimi jak tynki, panele, czy jakieś drobne instalację sobie poradzę. Czy waszym zdaniem warto za te pieniądze go kupić i zacząć działać?

Jeżeli Ci się podoba rozkład pomieszczeń , ich funkcjonalność i działka to pewnie opłaca się kupić. Ocieplenia nie uwzględniłeś , sprawa okien , materiał z jakiego zbudowany jest .Kwota tych 100 tys. którą masz zapłacić dla stryjenki czy też cioci to cena samej działki 800 m. A lokalizacja jak piszesz dobra. Decyzja musi oczywiście być Twoja ( nie zapomnij uzgodnić z swoją drugą połówką). Edytowane przez wiesiek6308