bialy260 22.01.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Witam Chciałbym zapytać szanownych fachowców z doświadczeniem jak zdjąc mechanicznie stare powłoki farb klejowych .Mam zamiar pomalować dwa pomieszczenia farba emulsyjną ściany i sufit w starym budownictwie gdzie rządzi do tej pory kilka warstw farb klejowych z paru ładnych lat wstecz, wyremontowałem dwa poprzednie recznie mocząc ściany wodą i skrobakiem jechałem do gołego tynku ściany i sufit (polepa) z efektem zadowalającym ale jest to bardzo mozolna praca i wyczerpująca, a w związku z tym chciałbym zrobić to mechanicznie za pomoca żyrafy czy jest to realny pomysł czy żyrafa da radę czy nie zużyje zbyt dużo papieru i ewentualnie jaki sprzęt z odkurzaczem odsysającym polecacie ja znalazłem szlifierkę firmy menzer oraz skill brałem jeszcze pod uwage zielopnego Boscha z odkurzaczem ale to nie żyrafa więc sufit byłoby cięzko obrobić pozdrawiam i dziekuje za wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 22.01.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Będzie ciężko znaleźć coś co Ci pomoże. Znam ten ból bo kilka pokoi tak obrabiałem, jedyna metoda która była skuteczna to odpowiednio wcześniejsze namoczenie ścian i jazda szpachelką. Słyszałem że niektórzy przed moczeniem lecą specjalnym wałkiem z kolcami (przy zrywaniu tapet chyba takie się stosuje), co ma przyspieszyć zmiękczenie warstw farby. Zaryzykowałbym z wałkiem tylko w przypadku późniejszego gładzenia ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts