Tomek1976w 23.01.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Witam,mam kłopot z wentylacją grawitacyjną a mianowicie nie działa prawidłowo to znaczy pojawia się wilgoć w narożnikach górnych pokoi i na oknach,na każdym oknie jest zamontowany nawiewnik,w kuchni jest piec kuchenny,mieszkanie jest na parterze a nad nami są trzy kondygnacje strychu nieocieplonego i z tego powodu sufity są zimne,blok nieocieplony,wysokość kominów które zaznaczyłem na niebiesko mają ze 12m wysokości,mechaniczna wentylacja odpada ze względu na piec w mieszkaniu a nie mam możliwości zrobienia kotłowni,zrobiłem w kuchni w kominie wywiew ale sprawdzając świeczką to powietrze leci do korytarza,jak to rozwiązać?Pozdrawiam. Dodam że do pieca jest doprowadzane powietrze z zewnątrz Edytowane 23 Stycznia 2016 przez Tomek1976w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 24.01.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Zbyt dużo zagadek jak na zdalną diagnozę Potrzebna wizja lokalna fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 27.01.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam,mam kłopot z wentylacją grawitacyjną a mianowicie nie działa prawidłowo to znaczy pojawia się wilgoć w narożnikach górnych pokoi i na oknach,na każdym oknie jest zamontowany nawiewnik,w kuchni jest piec kuchenny,mieszkanie jest na parterze a nad nami są trzy kondygnacje strychu nieocieplonego i z tego powodu sufity są zimne,blok nieocieplony,wysokość kominów które zaznaczyłem na niebiesko mają ze 12m wysokości,mechaniczna wentylacja odpada ze względu na piec w mieszkaniu a nie mam możliwości zrobienia kotłowni,zrobiłem w kuchni w kominie wywiew ale sprawdzając świeczką to powietrze leci do korytarza,jak to rozwiązać?Pozdrawiam. Dodam że do pieca jest doprowadzane powietrze z zewnątrz Witaj, na załączonym rysunku zaznaczyłem niebieską strzałką prawdopodobny ruch strumieni powietrza w Twoim mieszkaniu. Zakładam, że masz w każdym oknie nawiewnik otwarty oraz podcięte drzwi w każdym pokoju. Na czerwono są strefy, których powietrze nie opływa. Nie opływa z prostej przyczyny, płynie od wlotu do wylotu najkrótszą drogą. Ot fizyka. Czy w strefach na czerwono występuje kłopot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts