lorak86 23.01.2016 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 WitamZastanawiam się nad zrobieniem schodów szklanych.Chodzi mi o coś takiego:http://szklane.biz/oferta/schody-szklane/schody_szklane_2.jpg Na temat stopni szklanych już rozmawiałem ze znajomym szklarzem i zrobi mi bez problemu. Chodzi mi o konstrukcję w ścianie, które trzyma stopnie.Czy może to być konstrukcja betonowa taka jak tutaj:[ATTACH=CONFIG]344211[/ATTACH]Przed zalaniem trzeba by tylko zrobić idealne dziury na schody.Kieszenie (wnęki) zrobiłbym z nierdzewki i na sam koniec wsunął szklane stopnie. W teorie wszystko łatwe i tanie ale to tylko teoria. Jest jeszcze możliwość zrobienia konstrukcji w całości z metalu ale firma krzyknęła 15tys za metalową belkę.Na pewno wyjdzie taniej zrobić belkę z betonu i wyłożyć ją potem metalem. Tylko czy jest to do zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts