Karenz 24.01.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Witam zamówiłem badanie termoizolacji domu z raportem .Po badania poinformowano mnie że mam goły fundament przez który ucieka ciepło . Na zdjęciach zewnętrznych , fundament wyraźnie cieplejszy od ścian (ocieplonych ) około 5-6 stopni różnicy przy -3 na zewnątrz . Mam dom na ramie fundamentowej 12x12 1,5 m wysokości . Wychodzi 10 cm ponad ziemie . W latach późniejszych został dobudowany taras i wiatrołap a cały dom owleczony kostką .Z pierwszego lepszego cennika za samą robociznę 450zł z mb ok 33 tyś + kosta i materiał pewnie około 40 tyś by wynosiło .Czy ma to jakikolwiek sens ? aby wykonywać tak poważne prace w zamieszkałym domu ? Dom bez podpiwniczenia , człowiek który mi wykonywał raport mówił że bardziej chodzi o zabezpieczenie przed wilgocią Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Karenz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 08.02.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 witaj, nie wiem jakiej konstrukcji fundament jeżeli lany ręcznie a tak może być to powierzchnia będzie nie równa do przyklejenia płyt, wyrównanie to dużo pieniędzy, ale można wszystko załatwić jednym izolacja cieplna i hyro moim zdaniem sprawdzi się natrysk pianą, popytaj specjalistów z twojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts