pitrus 25.01.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 witamna wiosnę chciałbym przykryc dach i poszukuje blachodachówki firmy ruukki.W rzeszowie byłem u dystrybutora ruukki podał ceny i gwarancje, ale znalazłem firmę która oferuje blachodachówkę ruukki znacznie taniej , sprawdzałem na stronie ale nie są dystrybutorem. Twierdzą iż maja te same produkty tylko inaczej sie nazywają.podpowiedzcie czy to te same produkty Dystrybutor przestrzegła mnie przed zamiennikami ale tam twierdzą że mają takie same gwarancje - to w końcu to jest to samo co oryginał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 25.01.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 U którego dystrybutora byłeś, na Przemysłowej ? Ruukki /połączyło się z Planija więc może to o to chodzi z "tymi samymi produktami". Ja dostałem generalnie dobrą cenę na blachę ale z akcesoriami nie było już tak różowo ( np. wkręty cena 2,5x wyższa niż po drugiej stronie ulicy). Udało mi się jeszcze kupić dobrze okna. Co prawda mogłem nieco taniej zamówić w sieci ale wiadomo transport. I co na miejscu to na miejscu. Wszystko miało być pięknie ale czar prysł kiedy wszedłem na ambicję zwróceniem uwagi panu właścicielowi Podejście od tego momentu " z wielką łachą" do klienta było karygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitrus 26.01.2016 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Chodziło mi dokladnie o ruukki. Dowiedziałem się że ruukki sprzedaje swoją blachę i każdy producent może ja kupić. Tam gdzie byłem - w rzeszowie na lwowskiej firma oferowała mi ruukki z zamościa. Okazuje się że gwarantem nie jest ruukki tylko ta firma która przetłoczyła blachę i to na jakich maszynach , wydaje mi się że garażowy producent nie może dać 40 lat gwarancji skoro sama produkuje od 3 lat. Wykonałem trochę telefonów i wszyscy to potwierdzili , poza tym policzyli więcej gąsiorów , powiedzieli że są krótsze czyli ruukki ma dwa rodzaje gąsiorów ? Każda firma mówi co innego - o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 26.01.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 zapomnij o gwarancji ( zapoznaj się z kartą gwarancyjną to zrozumiesz )wg mnie najważniejsze to stan blachy jak będzie już na placu tzn czy nie porysowana itp oraz solidna ekipa do montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feniks2012 26.01.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ruuki obecnie to szmelc, nie masz na nią żadnej gwarancji, szukaj czegoś innegohttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?233977-Ruuki-Finnera-rdza-po-3-miesi%C4%85cach-od-po%C5%82o%C5%BCenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 27.01.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Według mnie najlepsze blaszane pokrycia są z niemieckiej blachy z hut ThyssenKrupp (Robi je firma Blachotrapez)Grubsza powłoka farby i zamiast czystego ocynku jest w ocynku lekka domieszka aluminium a cena bardzo podobna do Ruuki.Ja dowiadywałem się o panele dachowe na rąbek i cena była trochę mniejsza jak za Ruuki ale w blachodachówce pewnie jest podobnie. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Adrian1224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 27.01.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Chodziło mi dokladnie o ruukki. Dowiedziałem się że ruukki sprzedaje swoją blachę i każdy producent może ja kupić. Tam gdzie byłem - w rzeszowie na lwowskiej firma oferowała mi ruukki z zamościa. Okazuje się że gwarantem nie jest ruukki tylko ta firma która przetłoczyła blachę i to na jakich maszynach , wydaje mi się że garażowy producent nie może dać 40 lat gwarancji skoro sama produkuje od 3 lat. Wykonałem trochę telefonów i wszyscy to potwierdzili , poza tym policzyli więcej gąsiorów , powiedzieli że są krótsze czyli ruukki ma dwa rodzaje gąsiorów ? Każda firma mówi co innego - o co chodzi? Gąsiory oryginalne mają długość 2,10 m, mają płaski wierzchołek i logo, te alternatywne są tłoczone przez sprzedawców na prasie z "oryginalnej blachy" o długości 2m więc finalnie są krótsze.Jeżeli już miałbym brać blachodachówkę to tylko wyrób od głównego producenta, z pisemnym ustaleniem warunków płatności, zaliczek i dostawy na budowę gdyż obsługa po sprzedażowa pozostawia wiele do życzenia....Koniecznie zweryfikować przez wykonawcę obmiary materiału dokonane przez sprzedawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitrus 28.01.2016 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Dzięki za info z każdym dniem coraz więcej dowiaduję się o pokryciu dachu ale wybiorę chyba jednak ruukki - przynajmniej firma długo istnieje a wcale nie ma dużej różnicy cenowej.Dzięki za wyjaśnienie z gąsiorami , rozumiem że tamta firma u której byłem a nie jest dystrybutorem wprowadza w błąd kilenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa1985 29.01.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Szukałam z mężem blachy ruukki , byliśmy praktycznie we wszystkich punktach. Znalazłam w rzeszowie na witosa punkt - jest to firma która doradziła wytłumaczyła a nie tak jak wszędzie tylko sprzedać . Dach zmontowany jakiś czas temu - wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strus00 30.01.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Dzięki za info z każdym dniem coraz więcej dowiaduję się o pokryciu dachu ale wybiorę chyba jednak ruukki - przynajmniej firma długo istnieje a wcale nie ma dużej różnicy cenowej. Dzięki za wyjaśnienie z gąsiorami , rozumiem że tamta firma u której byłem a nie jest dystrybutorem wprowadza w błąd kilenta Generalnie Ruukki to akurat jedna z lepszych blach na naszym rynku. A co do praktyk sprzedawców - taki zrobił się rynek, że sprzedawcy ciągną jak mogą. Zobacz ile jest hurtowni dachowych czy sklepów. Rosną jak grzyby po deszczu, a popyt aż tak szybko nie rośnie, więc walczą o klineta jak mogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts