Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plan nowej lazienki - prosba o konsultacje

vi7o

Recommended Posts

Hej,

chciałbym się z Wami podzielić planem mojej łazienki i skonsultować z Wami jej układ a przede wszystkim odstęp między wanną a WC który wynosi 63.5cm oraz wanną a umywalką - ok 68cm

Czy wg was to będzie wygodne rozmieszczenie armatury? jeśli tak to zostawię, to zyskam spory blat na umywalkę ok. 1.5m a pod nią szuflady

Jestem ciekaw Waszych opinii za które z góry dziękuję

unnamed.jpg

Edytowane przez vi7o

Witam,

Mam bardzo podobną łazienkę :) U mnie planuję takie rozwiązanie:

ŁAZIENKA.jpg

Wanna pod oknem na całą szerokość łazienki z szybą do połowy, aby mogła spełniać również funkcję prysznica.

Wszystko planuję zabudować po prawej stronie od wejścia (raczej nie będę miała tam pralki ale myślę , że też spokojnie się zmieści)

Witam,

Mam bardzo podobną łazienkę :) U mnie planuję takie rozwiązanie:

[ATTACH=CONFIG]344492[/ATTACH]

Wanna pod oknem na całą szerokość łazienki z szybą do połowy, aby mogła spełniać również funkcję prysznica.

Wszystko planuję zabudować po prawej stronie od wejścia (raczej nie będę miała tam pralki ale myślę , że też spokojnie się zmieści)

Dziękuję za odpowiedź:) Uwierz, że w pierwotnym projekcie developera był właśnie układ jak u Ciebie. Zrezygnowaliśmy z niego ponieważ uznaliśmy że będzie mało miejsca na umywalkę z blatem. Dostęp do okna mógłby być trochę trudniejszy...

Pralkę chcemy zabudować w narożniku obok wejścia.

Konsultowałaś Twoje rozwiązanie?

Ja mam w projekcie takie ustawienie:

[ATTACH=CONFIG]344493[/ATTACH]

Okno nad wanną mi osobiście w ogóle nie przeszkadza :) Poza tym jeszcze się nie zdecydowałam czy będzie to na 100% wanna z funkcją prysznica czy sam prysznic pod całą ścianą z oknem :)

W tym projekcie podoba mi sie ilosc miejsca na blat z umywalką:) Jeśli chodzi o mój projekt obawiam się że będzie ciasno np przy umywalce... stąd mój post o konsultacje i opinie:)