PusiaKssawery 25.05.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Tak poza tym ta skacząca krowa pod siodłem to by było coś! O tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 25.05.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Widok z naszego tarasu nad garażem -yyyyy, ja pierdykam jak bosko, tak.... szwajcarsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 25.05.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 widoki boskie!!! tak na marginesie co to za aparat, że robi takiej dobrej jakości zdjęcia? my też będziemy w takiej okolicy, że będziemy mieć mleko, ser i jajka z dobrego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 25.05.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Gratulacje, ale pięknie! Na Twoich zdjęciach nawet beton jest ładny Od zalania stropu robicie tylko tydzień przerwy przed murowaniem? Cielątko przeurocze, ale ser z owczego mleka lepszy, dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 25.05.2016 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Aparat - to lustrzanka Nikona z krótkim obiektywem Niechaj, tak robimy tydzień przerwy. Stemple ofc zostają na 30 dni. Myślę, że jest to wystarczający czas z praktyki naszych majstrów i wielu innych osób, także jakoś się tym nie przejmuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 27.05.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Tsunami nie pytam, czy się przejmujesz;) tylko z zazdrości, bo już mnie skręca, że 3 tygodnie nic się nie dzieje u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.05.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 U nas teraz też przerwa, aczkolwiek nie wiem jak długa, bo znowu trzeba poumawiać ludzi i sprzęt. Szukam ytonga na ściany i nie ma lekko, w naszej okolicy porotherm króluje, a jak już jest gazobeton, to z Solbetu. Ceny jakie dziś dostałam (poza tekstem "nie mamy ) to 8-9 zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 29.05.2016 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Dziś po wizycie na budowie trochę się zmarwtiłam, bo niestety temperatura przy wylewaniu betonu zrobiła swoje i już parę godzin później było widać pęknięcia. Mamy ich sporo. Pożałowałam po raz kolejny, że jesteśmy tak daleko od budowy i nie mogliśmy polewać stropu częściej. I też jestem zła na naszzego majstra, że nie przykrył betonu folią, może wyglądałoby to teraz lepiej. Nasz sąsiad podlewał strop 3 razy dziennie, ale jak widać było to za mało. Jutro dzwonimy do Kierownika Budowy,żeby to koniecznie sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 30.05.2016 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Hej, Gratuluję postępów prac, widoki przepiękne !!! Budujecie się w gminie Myślenice ? Co do pęknięć stropu, to przy podlewaniu 3 razy dziennie, nie powinno się nic stać... My też tak podlewaliśmy, jakieś 3 x dziennie - więcej na pewno nie, a też były wtedy upały i nic nie pękło ... Co właściwie z tym teraz się robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 30.05.2016 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 leila87 są to najprawdopodobniej spękania skurczowe, laliśmy B25. Ponoć nie wymaga to żadnej naprawy. Ale co znawca, to inna opinia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 31.05.2016 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 leila87 w powiecie myślenickim! Wybraliśmy ostatecznie dachówkę z Creatona Domino czarna matowa. Do tego stalowe rynny. http://www.deco.com.pl/wp-content/uploads/2013/08/creaton-domino-czarna-mat.jpg Okna połaciowe - Roto. 3 w wymiarach 74x160 i 3 mniejsze 74x118, z termoblokiem. Zostały jeszcze okna na parter i drzwi.Uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 31.05.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 i co z tymi spękaniami? Naprawiacie? U nas też jakieś drobne ryski się pojawiły, mimo częstego podlewania. Piękna dachówka! I jakie duże okna, też chcę takie Robi się poważnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.05.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Piękna dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 31.05.2016 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Niechaj, na razie nie naprawiamy, ponoć są to skurczowe, niegroźne. Kierownik budowy zadecyduje jak beton przestanie się wiązać, a to trwa niby 28 dni od wylania, także czekamy i zobaczymy. Dachówka też mi się bardzo podoba. Dodatkowo każdą osobno można wkrętem przywiercić, dzięki czemu zamknęłam buzię mojemu wykonawcy, który straszył mnie, że mi wiatr je będzie zrywał. Nie powiem, żeby się ucieszył, że musi to robić z ponad dwoma tysiącami sztuk Z oknami na parterze mamy przeboje. Zrobiliśmy chyba kilkanaście wycen i jestem niemal przekonana, że część ze sprzedawców mnie najnormalnie w świecie oszukuje ze współczynnikami U. Mamy takie małe okienko, które przy najcieplejszym profilu i trzech szybach osiąga ledwo 1,1, a w niektórych wycenach na najtańszych profilach z oferty i z pakietem dwóch szyb to samo okno ma U=1. Nie pomyślałabym nawet, że tak można robić ludzi w balona, biorąc pod uwagę, że są teraz określone normy dla okien. Wszystko trzeba sprawdzić samemu pięc razy... :/ Chcielibyśmy zrobić to w miarę tanio, a oczywiście dobrze. Zostaniemy chyba przy oknach na profilach Veki. Jeszcze tylko myślę nad producentem. I dodatkowy koszt, który jednak jest dla mnie priorytetowy to bezpieczne szyby w oknach balkonowych, suwance i stałym dużym szkleniu. Ktoś kiedyś powiedział, że jeśli matka sobie wyobraża jakieś rzeczy, które robią jej dzieci, to znaczy, że są one rzeczywiście w stanie to zrobić. Także będę spać spokojnie z myślą, że nie wbiegną w okno balkonowe i nie pokiereszują się spadającą szybą Miałam taki incydent z drzwiami, jako dziecko - także nie jest to niemożliwe Teraz szukamy wykonawcy dla wentylacji mechanicznej - tych chyba ze świecą szukać. 9 tys zł za sam montaż??? Oszaleli :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 31.05.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 TsunamiM dachówka piekna, widziałam w paru składach na zywo i wydaje mi się, że jest równiejsza od mojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 31.05.2016 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Liliputek, mi facet powiedział, że tak samo na tej czy tamtej są nierówności i taki urok dachówek ceramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 02.06.2016 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Dziś z banku wyprowadzili mnie z równowagi. Nie chcą nam wypłacić drugiej transzy, bo im brakuje kilkunastu tysięcy złotych. Otóż studni nie uznają, bo nie jest przyłączona do domu, kominów też nie policzą, bo nie ma dla nich osobnej rubryki i oni nie wiedzą gdzie je mają rozpisać. To nic, że zapłaciliśmy za to wszystko ponad 12 tysięcy. Ech... Tym samym musiałam nieplanowo pojechać na budowę zrobić zdjęcia naszych ścian poddasza i zalążków konstrukcji dachu - bo murłaty już położone. Mam nadzieję, że teraz się odczepią, bo dachówka już zamówiona na przyszły tydzień... Dziś bardzo niesprzyjąjąca pogoda i smętne zdjęcia http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/DSC_3921.jpg http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/DSC_3922.jpg http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/DSC_3923.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.06.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Ech, przykro czytać. Obyś już więcej nie musiała użerać się z bankiem. Pogoda dobra do pielęgnowania betonu i... tylko do tego. Na szczęście to przejściowe i od jutra wracają wysokie temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lattuga 03.06.2016 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 No tempo macie porażające! nie dogonimy Was nie ma szans dzięki temu, że Cię z banku wygonili masz nowe zdjęcia. Na zdjęciach nie widać, czy laliście schody z betonu, czy drewniane robicie? My będziemy lać, tylko mam mieszane uczucia co do zabiegu ;-/ ale chyba niewiele da się z tym zrobić, bo spocznikowe nie zmieszczą się nad belką. Jak to macie rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 03.06.2016 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 lattuga, kupujemy schody drewniane Także ten temat jest całkowicie odłożony na potem. Zamówiliśmy już mierzenie okien na środę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts