Iscra 21.07.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 http://www.gitd.gov.pl/dla-mediow/aktualnosci/swiatowe-dni-mlodziezy-zakaz-ruchu-pojazdow W pierwszej części jest dla woj. śląskiego, a w drugiej dla małopolskiego. Powiat myślenicki ma ograniczenia w przewozie paliw na 30 i 31 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.07.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.07.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 aj też muszę zrobić zapasy... widać, że już nadchodzą ŚDM, bo w hipermarkecie zabrakło czekolady "Malaga" aczkolwiek z działki mam blisko na targ do miesteczka, tam nie powinno byc problemu Swoją drogą... dziś śnili mi się pielgrzymi nadjeżdżały takie duże autokary z ludźmi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.07.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Swoją drogą... dziś śnili mi się pielgrzymi nadjeżdżały takie duże autokary z ludźmi.... boszzzzzzzzzzzzzzzzz koszmar Poważnie bardzo Wam współczuję. Wczoraj był pierwszy najazd pielgrzymów na Wrocław, moje dziecko mi napisało, że Japończyków pokierowała do hotelu, narobiła zdjęć Jamajczykom, którzy w góralskich kapeluszach robili sobie zdjęcia z wrocławskimi krasnalami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.07.2016 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Ale folklor Ale co Wam napiszę - wujaszek mojego męża zgłosił, że przyjmie pielgrzymów do domu, w którym teraz mieszkamy! No i co?? Ano nic nie mamy do gadania, nie wiemy kto obcy będzie nam się pod drzwiami kręcił... Mam nadzieję, że szybko się pobudujemy i wyprowadzać się będę stąd bez żalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 21.07.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Ale folklor Ale co Wam napiszę - wujaszek mojego męża zgłosił, że przyjmie pielgrzymów do domu, w którym teraz mieszkamy! No i co?? Ano nic nie mamy do gadania, nie wiemy kto obcy będzie nam się pod drzwiami kręcił... Mam nadzieję, że szybko się pobudujemy i wyprowadzać się będę stąd bez żalu Ale to dopiero teraz się dowiedzieliście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.07.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Ale folklor Ale co Wam napiszę - wujaszek mojego męża zgłosił, że przyjmie pielgrzymów do domu, w którym teraz mieszkamy! No i co?? Ano nic nie mamy do gadania, nie wiemy kto obcy będzie nam się pod drzwiami kręcił... Mam nadzieję, że szybko się pobudujemy i wyprowadzać się będę stąd bez żalu yyy... to dziwnie postąpił... pozostaje mieć nadzieję, że będą fajni i miło spędzicie z nimi czas Mojakoleżanka jeździła na ŚDM po świecie i generalnie to są pokojowi ludzie i bardzo otwarci Tylko fajnie jednak jest podjąć decyzję o przyjęciu wspólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.07.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Ale to dopiero teraz się dowiedzieliście??? Mąż dowiedział się miesiąc temu, ale wiedział, że się wścieknę i nie powiedział mi od razu. Oszczędził mi w..rwu po prostu. yyy... to dziwnie postąpił... pozostaje mieć nadzieję, że będą fajni i miło spędzicie z nimi czas Mojakoleżanka jeździła na ŚDM po świecie i generalnie to są pokojowi ludzie i bardzo otwarci Tylko fajnie jednak jest podjąć decyzję o przyjęciu wspólnie Nie zamierzam z nimi spędzać czasu. Wujek zaprosił, to niech sobie ich niańczy. Zresztą my mamy swoją część domu, więc jak dobrze pójdzie, to nawet ich widywać nie będę. Ale tak wyglądają relacje w tej rodzinie, to wszystko jest jakieś chore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.07.2016 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Ale tak wyglądają relacje w tej rodzinie, to wszystko jest jakieś chore. No bardzo chore, ale jeszcze tylko troszkę wytrzymajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 21.07.2016 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Uuuuu mother - nieźle Rozbijcie namiot na działce, da się przeżyć tydzień bez mycia - dawno temu chodziłam na pielgrzymki, to wiem! haha Ja tylko mam nadzieję, że 1.sierpnia już wszystko wróci do normy i okna dojadą na czas i w całości... A jak mój mąż będzie w przyszłym tyg. pracował to nie wiem :/ Wyjedzie pewnie w poniedziałek i wróci w piątek. Bo powroty do Krakowa ze wszystkich stron to będą na pewno bardzo utrudnione. Tynkarze mi odmówili robienia tynków po wylewce. Powiedzieli, że to wbrew sztuce budowlanej. Dlatego tynki wchodzą 25 sierpnia, tydzień wcześniej reku, a pierwsze dwa tyg. mój tata musi ogarnąć instalację elektryczną. Trzymajcie proszę kciuki za rozliczenie drugiej transzy kredytu. Bo na instalacje już w skarbonce nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.07.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Trzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.07.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Trzymam kciuki! A z tynkarzami niezłe jajo, dobrze wiedzieć, że nie życzą sobie wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.07.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Współczuje przejść związanych z ŚDM w takich chwilach cieszę się że mieszkam daleko od takich duzych aglo9meracji jak Kraków Mother podobno ci pielgrzymi będą wracać tylko na noc do domów a tak to mają zorganizowany czas TsunamiM trzymamy kciuki Ja tez miałam robione pierw tynki a potem wylewki i wydaje mi się że to dobra kolejność tynki dużej schną a jak schną można robić hydraulike i wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.07.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 TsunamiM u nas tez chyba wczesniej będa jednak tynki... chyba, bo ja już się pogubiłam ale hydraulikę mamy przed tynkami aaa i trzymam kciuki za rozliczenie 2 transzy my już rozliczyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lattuga 21.07.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 hej tsunami jakie planujesz ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 21.07.2016 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 lattuga, mamy 33 ary do ogrodzenia, także planuję tanie. Czarna siatka, słupki i podmurówka. Z przodu brama dwuskrzydłowa z wypełnieniem drewnianym - deski o grubości 20 cm poziomo, furtka tak samo, a murki z piaskowego Jońca. I zamierzamy obudować skrzynkę prądową i zrobić tam altankę ogrodową z osobną furtką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lattuga 21.07.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 proste rozwiązania są najlepsze, u mnie też 30 arów, do tego wokół łąki, więc bez sensu byłoby budować mury ;-P Ciekawa jestem tylko tej altanki z osobna furtką, ale pewnie niebawem zaspokoisz moja ciekawość Po weekendowej inspekcji powrzucaj zdjęcia! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 21.07.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Uuuuu mother - nieźle Rozbijcie namiot na działce, da się przeżyć tydzień bez mycia - dawno temu chodziłam na pielgrzymki, to wiem! haha Ja tylko mam nadzieję, że 1.sierpnia już wszystko wróci do normy i okna dojadą na czas i w całości... A jak mój mąż będzie w przyszłym tyg. pracował to nie wiem :/ Wyjedzie pewnie w poniedziałek i wróci w piątek. Bo powroty do Krakowa ze wszystkich stron to będą na pewno bardzo utrudnione. Tynkarze mi odmówili robienia tynków po wylewce. Powiedzieli, że to wbrew sztuce budowlanej. Dlatego tynki wchodzą 25 sierpnia, tydzień wcześniej reku, a pierwsze dwa tyg. mój tata musi ogarnąć instalację elektryczną. Trzymajcie proszę kciuki za rozliczenie drugiej transzy kredytu. Bo na instalacje już w skarbonce nie ma A zdradzili tynkarze dlaczego ? Dla mnie głupota bo można spokojnie robić tynki po wylewce ( tylko tynkarze muszą uważać i nie uszkodzić i nie upaprać wylewek - może stąd ich niechęć ? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 21.07.2016 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 lattuga, ja też bym była ciekawa takiej altanki ogrodowej haha Ale mi się pomyliło, bo miałam napisać altanki śmietnikowej surgi22, pierwszym argumentem było to, żeby wylewek nie zniszczyć, a ich zabezpieczenie to dodatkowe koszty, później powiedział, że np. wygrzewanie wylewek gdy tynki nie są suche, może im - tynkom - zaszkodzić - także w sumie tym odparł argument, że chcielibyśmy jak najwcześniej zacząć wygrzewać wylewki, coś jeszcze wspomniał o dylatacjach, ale nie do końca rozumiałam, bo było to przez telefon. Akurat wykonwacy - supertynki - z Krakowa, mają naprawdę dobrą opinię, wszyscy ich polecają, robią bardzo dużo inwestycji rocznie, także polegam wobec tego na ich doświadczeniu i nie upieram się przy swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lattuga 21.07.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 hehehe no zabiłaś mi gwoździa skutecznie nie mogłam za cholerę zakumać dlaczego altanka będzie z osobna furtką hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts