Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Santiago G1 - nasze małe marzenie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 956
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aj też muszę zrobić zapasy... widać, że już nadchodzą ŚDM, bo w hipermarkecie zabrakło czekolady "Malaga" :D aczkolwiek z działki mam blisko na targ do miesteczka, tam nie powinno byc problemu ;)

Swoją drogą... dziś śnili mi się pielgrzymi :jawdrop: nadjeżdżały takie duże autokary z ludźmi....

Swoją drogą... dziś śnili mi się pielgrzymi :jawdrop: nadjeżdżały takie duże autokary z ludźmi....

boszzzzzzzzzzzzzzzzz :hug:

koszmar :D

Poważnie bardzo Wam współczuję.

Wczoraj był pierwszy najazd pielgrzymów na Wrocław, moje dziecko mi napisało, że Japończyków pokierowała do hotelu, narobiła zdjęć Jamajczykom, którzy w góralskich kapeluszach robili sobie zdjęcia z wrocławskimi krasnalami :D

Ale folklor :cool:

Ale co Wam napiszę - wujaszek mojego męża zgłosił, że przyjmie pielgrzymów do domu, w którym teraz mieszkamy! No i co?? Ano nic nie mamy do gadania, nie wiemy kto obcy będzie nam się pod drzwiami kręcił... Mam nadzieję, że szybko się pobudujemy i wyprowadzać się będę stąd bez żalu :mad:

Ale co Wam napiszę - wujaszek mojego męża zgłosił, że przyjmie pielgrzymów do domu, w którym teraz mieszkamy! No i co?? Ano nic nie mamy do gadania, nie wiemy kto obcy będzie nam się pod drzwiami kręcił... Mam nadzieję, że szybko się pobudujemy i wyprowadzać się będę stąd bez żalu :mad:

:jawdrop:

Ale to dopiero teraz się dowiedzieliście???

yyy... to dziwnie postąpił... pozostaje mieć nadzieję, że będą fajni i miło spędzicie z nimi czas :)

Mojakoleżanka jeździła na ŚDM po świecie i generalnie to są pokojowi ludzie i bardzo otwarci :) Tylko fajnie jednak jest podjąć decyzję o przyjęciu wspólnie ;)

:jawdrop:

Ale to dopiero teraz się dowiedzieliście???

Mąż dowiedział się miesiąc temu, ale wiedział, że się wścieknę i nie powiedział mi od razu. Oszczędził mi w..rwu po prostu.

yyy... to dziwnie postąpił... pozostaje mieć nadzieję, że będą fajni i miło spędzicie z nimi czas :)

Mojakoleżanka jeździła na ŚDM po świecie i generalnie to są pokojowi ludzie i bardzo otwarci :) Tylko fajnie jednak jest podjąć decyzję o przyjęciu wspólnie ;)

Nie zamierzam z nimi spędzać czasu. Wujek zaprosił, to niech sobie ich niańczy. Zresztą my mamy swoją część domu, więc jak dobrze pójdzie, to nawet ich widywać nie będę.

Ale tak wyglądają relacje w tej rodzinie, to wszystko jest jakieś chore.

Uuuuu mother - nieźle :D Rozbijcie namiot na działce, da się przeżyć tydzień bez mycia - dawno temu chodziłam na pielgrzymki, to wiem! haha :)

Ja tylko mam nadzieję, że 1.sierpnia już wszystko wróci do normy i okna dojadą na czas i w całości... :p

A jak mój mąż będzie w przyszłym tyg. pracował to nie wiem :/ Wyjedzie pewnie w poniedziałek i wróci w piątek. Bo powroty do Krakowa ze wszystkich stron to będą na pewno bardzo utrudnione. :(

Tynkarze mi odmówili robienia tynków po wylewce. Powiedzieli, że to wbrew sztuce budowlanej. Dlatego tynki wchodzą 25 sierpnia, tydzień wcześniej reku, a pierwsze dwa tyg. mój tata musi ogarnąć instalację elektryczną.

Trzymajcie proszę kciuki za rozliczenie drugiej transzy kredytu. Bo na instalacje już w skarbonce nie ma :p

Współczuje przejść związanych z ŚDM :( w takich chwilach cieszę się że mieszkam daleko od takich duzych aglo9meracji jak Kraków :lol2:

Mother :hug: podobno ci pielgrzymi będą wracać tylko na noc do domów a tak to mają zorganizowany czas :)

TsunamiM trzymamy kciuki :D

Ja tez miałam robione pierw tynki a potem wylewki i wydaje mi się że to dobra kolejność :) tynki dużej schną a jak schną można robić hydraulike i wylewki :)

lattuga, mamy 33 ary do ogrodzenia, także planuję tanie. :p

Czarna siatka, słupki i podmurówka. Z przodu brama dwuskrzydłowa z wypełnieniem drewnianym - deski o grubości 20 cm poziomo, furtka tak samo, a murki z piaskowego Jońca. ;) I zamierzamy obudować skrzynkę prądową i zrobić tam altankę ogrodową z osobną furtką.

Uuuuu mother - nieźle :D Rozbijcie namiot na działce, da się przeżyć tydzień bez mycia - dawno temu chodziłam na pielgrzymki, to wiem! haha :)

Ja tylko mam nadzieję, że 1.sierpnia już wszystko wróci do normy i okna dojadą na czas i w całości... :p

A jak mój mąż będzie w przyszłym tyg. pracował to nie wiem :/ Wyjedzie pewnie w poniedziałek i wróci w piątek. Bo powroty do Krakowa ze wszystkich stron to będą na pewno bardzo utrudnione. :(

Tynkarze mi odmówili robienia tynków po wylewce. Powiedzieli, że to wbrew sztuce budowlanej. Dlatego tynki wchodzą 25 sierpnia, tydzień wcześniej reku, a pierwsze dwa tyg. mój tata musi ogarnąć instalację elektryczną.

Trzymajcie proszę kciuki za rozliczenie drugiej transzy kredytu. Bo na instalacje już w skarbonce nie ma :p

A zdradzili tynkarze dlaczego ? Dla mnie głupota bo można spokojnie robić tynki po wylewce ( tylko tynkarze muszą uważać i nie uszkodzić i nie upaprać wylewek - może stąd ich niechęć ? ).

lattuga, ja też bym była ciekawa takiej altanki ogrodowej haha Ale mi się pomyliło, bo miałam napisać altanki śmietnikowej :p

surgi22, pierwszym argumentem było to, żeby wylewek nie zniszczyć, a ich zabezpieczenie to dodatkowe koszty, później powiedział, że np. wygrzewanie wylewek gdy tynki nie są suche, może im - tynkom - zaszkodzić - także w sumie tym odparł argument, że chcielibyśmy jak najwcześniej zacząć wygrzewać wylewki, coś jeszcze wspomniał o dylatacjach, ale nie do końca rozumiałam, bo było to przez telefon. ;)

Akurat wykonwacy - supertynki - z Krakowa, mają naprawdę dobrą opinię, wszyscy ich polecają, robią bardzo dużo inwestycji rocznie, także polegam wobec tego na ich doświadczeniu i nie upieram się przy swoim.