Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Santiago G1 - nasze małe marzenie

Recommended Posts

płytka szafa/zabudowa w pokoju gościnnym to bardzo dobre rozwiązanie imho, mam podobny pokój i też chciałam, by był blisko kuchni i łazienki :)

Projekt kuchni bardzo mi się podoba, gotowałabym. Pod oknami masz miejsce na gniazdka, czy wszystkie sprzęty będą podłączane między zlewem a płytą?

• Odpowiedzi 956
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo fajnie zaprojektowałaś pomieszczenia, a w gościnnym szafa na całą ścianę to bardzo dobry pomysł. Jest miejsca na nią dosyć, a tak jak piszesz, mebli na przechowywanie ciągle bywa za mało :)

Współczuję Wam przeprawy z płotem... To podobnie jak nasza akcja z zalewaniem ław fundamentowych - też nam źle doradzono i prawie się przy tym wykończyliśmy, bo czasu brakowało. Następnym razem nie słuchajcie żadnych majstrów, tylko kierujcie się swoją intuicją.

lattuga, zabij mnie, a nie wiem! :) Wydaje mi się, że się uniosły te dachówki, bo wcześniej tego nie widziałam.

Ale może wcześniej nie zwróciłam uwagi? Nie dam sobie głowy uciąć. W każdym razie teraz są uniesione. :/

Niechaj, gniazdka będą w blacie, także będą i obok lodóki i między zlewem a płytą. Zastanawiam się tylko gdzie dać piekarnik - czy pod indukcją na wyspie, czy w wysokiej zabudowie, by się do niego nie schylać. I teraz nie wiem, czy nie będzie za daleko w tej wysokiej zabudowie...

Iscra, takie rzeczy to za chwilę. Póki co rozplanowuję tylko pod gniazdka, lampy i włączniki. :p

Szybki edit:

Wybieram drzwi. W końcu się zmobilizowałam i trzeba zamówić. CIąży mi to strasznie i jak już klepnę, będę lżejsza o kilka ton. :) Pomóżcie proszę.

Na kolor nie zwracajcie uwagi, chodzi tylko o wzór.

http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/dzwi.jpg

http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/drzwi1.jpg

http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/drzwi2.jpg

anulla raczej na pewno bez szybek. Wejście od północy, zawsze w cieniu. Także żadnego doświetlenia wiatrołapu by i tak nie było, a takie szybki jak mi się podobają, to kompletnie nie pasują mi do tej elewacji (o ile taka zostanie).

Wybór padnie chyba na jeszcze inne, niż te, co tu pokazałam. :p

pestka56 cieszę się, że tutaj zajrzałaś! :)

Dziewczyny, poniżej zdjęcie ze strony archipelagu z drzwiami oryginalnie zaprojektowanymi - proste, klasyczne drzwi, ale z jakimś złotym okuciem.

view_j4c0boq0dgmp8a_Zoom.jpg

Nowoczesne drzwi mi nie podchodzą w większości, niesymetryczne szybki czy inne wynalazki też nie. To mają być drzwi na lata, nie chcę, żeby mi się opatrzyły po chwilii, bo moda na szybki w kształcie łezki przeminie. Retro klimaty nie pasują, ale klasyczne drzwi - w moim odczuciu jak najbardziej. Pasują one do wszystkiego.

Jeszcze w grę wchodzą takie:

http://www.baranskidrzwi.pl/images/drz_srednie/classic%20zew/DB62A.png

mamik, fajne. Dla mnie trochę do naszego małego domku za ciężkie się wydają. Nie wiem, może ja jakaś dziwna jestem, że akurat drzwi podobają mi się najprostsze.

Właśnie zbieram wyceny na drzwi duńskie do psów. Pierwsza z nich nie napawa optymizmem - 7500 zł :/ Poczekam jak spłyną wszystkie i może głowne wejściowe zamówię w tej samej firmie. Wtedy można o jakiś rabat powalczyć.

Jutro nasze być albo nie być (haha), okaże się czy przejdzie mój wniosek o kolejną transzę. W sobotę wracamy do ogrodzenia, a od poniedziałku - elektryka i okna.

Problematyczne jest też znalezienie wylewkarza na 30 m2 tarasu. :/ każą mi płacić za 100m2 nawet, gdy zrobią tylko 30. Niby na brak pracy w Pl narzekają, a za 600 zł za dzeń bez materiałów, nikt nie chce pracować, nawet z okolicy. :(

Musimy zdążyć przed tynkami z hydroizolacją. Nasze tempo jest normalnie ślimacze... :( Nie mam jeszcze jednych drzwi tymczasowych zewnętrznych :/

Czytam o odzyskwie ściekowej, Jak myślicie warta inwestycji?

Czy któraś z Was korzysta lub ma w planach korzystać z systemu inteligentnego Grenton? Bierzemy go pod uwagę, musimy szybko decydować, żeby w razie czego wykonać instalacje elektryczną teraz...