mother_nature 05.04.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Kiedy wykopki? Macie już ustalone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 05.04.2016 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Sytuacja jest u nas dosyć skomplikowana. Dziś dopiero podpisujemy aneks do umowy kredytowej. Podejrzewam, że na wyplatę z książeczek poczekamy sobie jeszcze z 2 tygodnie... Ale nasz doradca trzyma rękę na pulsie i żeby nie tracić czasu proponuje nam szybki niewielki kredyt, który będziemy mogli spłacić bez opłat jak tylko pierwsza transza przyjdzie. Mamy albo takie wyjście, albo czekać... A czekanie w taką pogodę i dla nas i dla naszej ekipy jest cholernie wkurzające.Także liczę dziś ile czego nam potrzeba i zastanawiam się, czy fundamenty za 15 tys. zł zrobimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.04.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Ło matko, ale przeboje macie z tym kredytem... Ja bym się bała, czy wzięcie tego nowego, malutkiego kredytu nie będzie miało wpływu na ten duży - w końcu zmienia się stan zobowiązań rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 05.04.2016 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Iscra, nie bo duży jest już przyznany, umowa podpisana. Tylko czekamy teraz na wypłatę naszych pieniędzy z ksiązeczek z PKO. Jak oni wypłacą, DB wypłaci pierwszą transzę kredytu.I nikt nie potrafi się określić kiedy PKO te pieniądze przeleje - może trwać to jeszcze 2 tygodnie.Także na duży kredyt mały kredyt nie ma już żadnego wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 06.04.2016 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Ok, sprawa z kredytem mam nadzieję wyprostowana. Przez błędy w naszej umowie ponoć jeden z analityków stracił pracę! Do dwóch tygodni PKO powinno wyrobić się z likwidacją naszych Książeczek. Mały kredyt wzięty, za 10 dni odstąpimy od niego i go spłacimy, także koszt tego kredytu to jedyne 50 zł. Teraz już będziemy obcykani i żaden kredyt nie będzie nam straszny! Dzisiejszego dnia także oficjalnie ruszam z przygotowaniem placu budowy pod względem logistycznym! W przyszłym tygodniu wbijamy pierwszą łopatę. Już zorientowałam się co do cen betonu, myślę, że przy 70 m3, których nam trzeba na całą budowę może ugram jeszcze jakiś rabat. Na dziś plan - zlokalizowanie bloczków zalewowych! A poniżej domek, który będzie dla naszych robotników, a później pozostanie na działce jako miejsce do wypoczynku latem. http://stimeo-domki.pl/1495-thickbox_default/domek-drewniany-nolan-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.04.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 No i ile za ten beton chcą od Ciebie? Wiem, gdzie są tanie bloczki zalewowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 06.04.2016 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 mother_nature poniżej 5 zł brutto? Bo jak tak, to proszę o namiar! Potrzebujemy ich jakiś 1000! Beton od 170 zł, ale liczę na jakąś zniżkę jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.04.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Cena betonu ok. A te bloczki zalewowe to o takie chodzi? Jeżeli tak, to są tutaj: http://www.bloczki-pustaki.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 06.04.2016 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Dzięki, chyba takie! Łał cena jest bardzo niska, ale na pewno transport dochodzi? Już się wczytuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.04.2016 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Jak odpowiednio zagadasz to i transport będziesz mieć w tej cenie Ja od nich brałam bloczki, jestem bardzo zadowolona, bo są równiutkie a i dostawa dokładnie o tej godzinie, na którą dostawca się zapowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 06.04.2016 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Super, dzięki dzwoniłam! No cena w porównaniu z tymi na składach świetna! Tak lekką ręką w kieszeni zostanie 1000 zł. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.04.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 06.04.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 ale cudny domek! Chętnie zamieszkam z robotnikami! Świetna cena za beton, to B25? Co budujecie z bloczków zalewowych, bo chyba przegapiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 07.04.2016 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 B20 - wystarczający dla nas. Bloczki zalewowe są do fundamentów. Wyszliśmy z założenia, że nie będziemy rozrzucać pieniędzy po ziemi, także nawet jak do czegoś musimy dopłacić, a nie jest to później odpad, to preferujemy takie rozwiązanie. Stąd np. rezygnujemy z desek szalunkowych, na rzecz pustaków, z blaszaka na rzecz drewnianego domku Podejrzewam, że jeszcze wiele podobnych decyzji przed nami - np. ogrodzenie. Prowizorycznego nie będzie, idziemy od razu w to na stałe (choć ogrodzenie 33 arów, to spory koszt :/ .) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 07.04.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 dzięki za info, my niestety potrzebujemy B25, więc jednak inna cena Z tymi odpadami zgadzam się po całości, tylko niestety w niektóre docelówki można iść gdy się ma na nie środki. Blaszak planujemy sprzedać, więc jako takim odpadem nie będzie, ale oczywiście wolałabym śliczny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 12.04.2016 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Mamy jakieś wyjątkowe szczęście do pozornie psotliwych dat! Oby tylko pozornie psotliwych Tyczenie w Prima aprilis, a rozpoczęcie budowy 13. kwietnia Oficjalnie nasza ekipa wkracza na działkę w środę. Czy coś wykopią - trudno powiedzieć, bo nie wiemy jaka jest ziemia. Ale drut zbrojeniowy zamówiony - 2800 zł Pierwsza partia pustaków szalunkowych - 10 palet - jakieś 1600 zł i bloczki betonowe pod drewniany domek My wciąż bez pierwszej transzy kredytu, PKO ma jeszcze tydzień na likwidacje książeczek... Jak pieniądze wpłyną, wiercimy studnię i robimy ogrodzenie. Mamy wspaniałych sąsiadów! Za każdym razem dosłownie zaciągają nas do siebie na obiad, są dla nas bardzo życzliwi i pomocni. Mają dwoje dzieci, a młodsza córka jest w tym samym wieku, co nasza starsza. Coś czuję, że to będzie wielka przyjaźń Z ciekawostek w naszej okolicy był całkiem niedawno widziany drop, a po naszej działce chodzą bażanty i często przebiegają jelenie! Aż żal będzie tę działkę grodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.04.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Jutro ma być piękny słoneczny dzień Trzymam kciuki za "wielki start" Zwierzątka można oglądać także przez ażurowy płot i nie ryzykujesz utraty roślin ogrodowych. A sarenki czy jelenie bywają żarłoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.04.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Zwierzątka można oglądać także przez ażurowy płot i nie ryzykujesz utraty roślin ogrodowych. A sarenki czy jelenie bywają żarłoczne O tak, wiem coś na ten temat Również kciukam za wielki start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 12.04.2016 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 TsunamiM cena za beton ok bo rozumiem, że to cena za wszystko pompę itp. my uzywaliśmy tylko B25 za 191 zł brutto ale wiem, że teraz poszło w górę, bo sezon... Nad tym ogrodzeniem to się zastanów.. u nas jest tymczasowe i to w opłakanym stanie w wielu miejscach, bo a to betoniarka trąciła, a to koparka... często też koparka chce mieć dostęp z róznych stron... zresztą nasz blaszak też za dobrze już nie wygląda jest cały uwalony ziemią .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.04.2016 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Co dostawa materiałów albo wjazd koparki, to demontujemy ogrodzenie, a jak jest po wszystkim, to montujemy. Tylko że u nas mała działka i stąd ta gimanstyka z ogrodzeniem. Nasz kierbud wymagał, żeby działkę ogrodzić, choćby najbardziej prowizorycznie. I jeszcze musieliśmy powiesić tabliczki "teren budowy, wstęp wzbroniony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts