PusiaKssawery 19.04.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Dziś - 19. kwietnia o 7:30 koparka wjechała na działkę i zaczęła pracę!!!! Po zdjęciu humusu okazało się, że głębiej ziemia jest w miarę sucha, także dalsze wykopy przebiegają bez problemów. Być może dziś zalejemy ławice. Jutro mam spotkanie z panem od studni głębinowej, także może w ciągu najbliższych 2-3 tygodni wywiercimy studnię. I najważniejsza informacja wczorajszego dnia - PKO przelało pieniądze z ksiązeczek mieszkaniowych i oficjalnie wczoraj kredyt został uruchomiony. Także powoli się rozpędzamy SUPER same dobre wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 19.04.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Bardzo się cieszę A domek śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 19.04.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 TsunamiM super!! gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 19.04.2016 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Dziękuję, jutro jadę podziwiać! Weszło 26 m3 betonu... Duuużo. Otrzymałam dziś pierwszą wycenę okien - 24 tys zł z montażem, z czego połowę kosztuje największa suwanka... :/ A do tego jeszcze 12 okien połaciowych... Czekam na wariant z fixami, w końcu będziemy mieć WM, więc nie potrzebujemy wszystkich okien otwieranych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.04.2016 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 A nie boisz się problemów przy myciu tych fixów? Ja z tego powodu z nich zrezygnowałam. U mnie cena za okna dużo niższa, ale też mam ich pewnie mniej i ze względu na cenę zrezygnowałam też z "suwanki" - będzie otwierane i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 20.04.2016 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 gaja, jakoś nie pomyślałam, że mógłby być jakikolwiek problem z myciem. W środku umyję wewnątrz domu, a na zewnątrz z zewnątrz. Chodzi oczywiście o okna parterowe. Mamy ich dużo i nie sądzę, bym tę właśnie część z nich, co chcemy zamienić na fixy, otwierała kiedykolwiek poza myciem.... Suwanki u nas muszą być i muszą być dwie. Może kiedyś będę sobie za to pluła w brodę, a może nie. Życie pokaże.W każdym razie projekt ten wybieraliśmy m.in. ze względu na przeszklenia i nie chcę z nich obecnie rezygnować, chociaż jedne drzwi balkonowe z parteru też będą nieotwierane (trzy wyjścia z salonu to lekka przesada). Czekam jeszcze na dwie, trzy wyceny - może będą troszkę korzystniejsze cenowo. Zbieram się podglądnąć moich panów budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.04.2016 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Czekam na wariant z fixami, Ciekawa jestem jaka to różnica w cenie Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez Pusia&Kssawery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 20.04.2016 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Zazdroszczę widoków:) Ślicznie u Was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.04.2016 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Ja mam w obecnym domu tarasowe okno suwane i - oprócz niewątpliwych plusów - zauważyłam, że dzieci mają pewien problem z obsługą (myślę o takich dzieciach z grubsza przedszkolnych), raz szarpiąc nieco sfatygowały mechanizm i trzeba było naprawiać... oprócz ceny to też jakoś mnie powstrzymało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.04.2016 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Domek wyszedł ślicznie, takie kolory rozważam na elewację naszego dużego domu Co do okien, u mnie też połowę wyceny stanowią drzwi przesuwne (tylko 1szt) i nie zamieniłabym ich na inne - przeprojektowaliśmy kilka rzeczy, byle mieć szeroką suwankę. Teraz mam otwierane drzwi tarasowe i nie ma tego płynnego, bezproblemowego przejścia na zewnątrz, otwarcie na oścież dwóch skrzydeł zabiera pół pokoju. Dawniej byłam przeciwniczką fixów, ale większość okien na parterze też zamieniam na nieotwierane w ramce, cena o 1/3 w dół a widoki dużo lepsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.04.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 A teraz się pośmiejecie - zadzwoniłam do pana od okien i kazałam zrobić w salonie suwankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 20.04.2016 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 gaja, ja mam nadzieję, że moja mała przedszkolaczka nie będzie tych drzwi sama obsługiwać do momentu aż nie będzie to dla niej wygodne i niesprawiające trudności. No bo w sumie po co by miała. W lecie te drzwi będą otwarte cały czas, a gdy będą zamknięte, to znaczy, że wychodzić nie wolno. A dziecko w wieku szkolnym to już chyba sprawę ogarnie. Nasza druga suwanka kosztuje połowę mniej niż ta duża. No ale i tak za same suwanki wychodzi ponad 16 tys zł Dziś na działce było tak: Jak dobrze mieć sąsiada z traktorem Czy wspominałam już, że są najlepsi na świecie? Ławice zalane, teraz poziomują, wyrównują. Betonu jeszcze tam wejdzie, http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/lawice.jpg http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/lawice2.jpg http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/lawice3.jpg Dziś radiesteta od studni szukał wody Czary mary odprawione, dwa miejsca na głębokości ok. 25-30 metrów. Będą wiercić za 2-3 tygodnie. No zobaczymy A żeby nie było tylko tak gliniasto, to w sąsiadującym sadzie wiosna już się rozgościła pełną parą. http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/wiosna.jpg EDIT: gaja doczytałam o suwance! Haha mam nadzieję, że będziesz zadowolona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 20.04.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Kurczę, pięknie się dzieje! Zazdroszczę! U nas cenę robiły wole oczy. 4 sztuki kosztowały tyle, co 9 "zwykłych" okien. "Zwykłych", bo kto robi okna 140x180, tak jak my chcieliśmy w dworku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 20.04.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 oj tak.... betonu wchodzi masa... Ale już widzę robota idzie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 22.04.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 ojejku jak pięknie, takie widoki ze aż dech zapiera my, ludzie z nizin zachwycamy się czymś co pewnie dla Was jest oczywiste hehe gratuluję zalania ław! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 26.04.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Dokładnie ,ja też zachwycam się widokami i jeszcze cudnymi brzózkami :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 26.04.2016 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Widoki są wspaniałe! Powiem nieskromnie! A najlepiej się do dostrzega jak nie jest się tam na codzień. I gdy tak jadę na działkę co dwa-trzy dni, a po drodze wszystkie drzewa w momencie się zielenią, to zachwycam się nieustannie. Jeszcze miesiąc temu było łyso, a teraz - wszędzie zielono, w różnych odcieniach... Chce się tam wracać, a i sama podróż jest przyjemna. 40 min mija mi bardzo szybko i już jestem pewna, że po przeprowadzce będę wracać do Krakowa na treningi i nie będzie to dla mnie uciążliwe. Tymczasem u nas już ostatecznie pustaki szalunkowe zostały zalane. Jutro rozpoczynają izolację pionową fundamentów. Dziś zobaczyłam zarys domu na poziomie prawie 0 i okazuje się, że wyjście na taras będzie pod ziemią haha Musimy wyciągnąć jeszcze sporo ziemi, żeby odkopać jedną stronę domu i w miarę wyrównać teren. Zdjęć brak. Zapomniałam aparatu Wspominałam już, że nasza działka jest w kraine wiecznych wiatrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 26.04.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Zdjęć brak. Zapomniałam aparatu No wiesz?? Lepszy wieczny wiatr, niż wieczny śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 26.04.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 A najlepiej się do dostrzega jak nie jest się tam na codzień. I gdy tak jadę na działkę co dwa-trzy dni, a po drodze wszystkie drzewa w momencie się zielenią, to zachwycam się nieustannie. Jeszcze miesiąc temu było łyso, a teraz - wszędzie zielono, w różnych odcieniach... Chce się tam wracać, a i sama podróż jest przyjemna. 40 min mija mi bardzo szybko i już jestem pewna, że po przeprowadzce będę wracać do Krakowa na treningi i nie będzie to dla mnie uciążliwe. też tak sądzę a jak się dotrze do domu, gdzie jest miło, cicho, zielono to kto by pamiętał o dojazdach a co trenujesz?? boks tajski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 26.04.2016 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Rugby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts