mother_nature 27.04.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 40 min mija mi bardzo szybko i już jestem pewna, że po przeprowadzce będę wracać do Krakowa na treningi i nie będzie to dla mnie uciążliwe. Taaa na razie Też tak myślałam przeprowadzając się z Krakowa do Myślenic, a po paru latach mam już serdecznie dość tej trasy, zakopianki z niespodziankami, tudzież pchania się wioskami, żeby jakoś zator ominąć. Przyjeżdżam do domu zmęczona po pracy i jeszcze zmęczona dojazdem. Tak więc dom buduję 9 km i 10 minut od granic Krakowa, chwila moment i po pracy jestem na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 27.04.2016 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 mother_nature to jest trochę inna sytuacja - droga do pracy. A inaczej jak będę jechać, żeby wyjść z domu i zrobić coś dla siebie. Wtedy droga na pewno mi się dłużyć nie będzie, szczególnie, że w moją stronę nie ma korków o żadnej porze. Dodatkowo, jak nie będzie mi się jechać chciało, to po prostu nie pojadę i świat się nie zawali Także na działkę mam 40 minut, a żeby zawieźć moje dziecko do przedszkola - 5 km od domu w dwie strony zajmuje mi to tyle samo czasu. Korki w Krakowie, korki w Łagiewnikach przy tych chorych remontach teraz - to śni mi się po nocach. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.04.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Tak, Łagiewniki teraz dają czadu, ale już od dłuższego czasu znacznie gorsze są światła na skrzyżowaniu z Opatkowicką i kolejne, koło salonu BMW - tak są ustawione, że tworzą korki dzień w dzień. Rano w stronę Krakowa a po południu na wyjeździe Po przeprowadzce ich nie ominę, ale sama trasa będzie o 1/3 krótsza i to mnie pociesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 28.04.2016 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Wczorajsza ulewa odłożyła izolację fundamentów o jeden dzień. Dziś słonko świeci, więc zakładam, że na budowie właśnie to robią od rana. Izolujemy XPS 12 cm i dysperbit x3. Nasz majster powiedział, że gdyby pogoda sprzyjała, to w tydzień wyciągają ściany do stropu... Ale zapowiada się deszczowo, więc tak optymistycznie nie będzie. Może jutro podjadę zrpbić jakieś zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.04.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Polecą dysperbitem po mokrych fundamentach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 28.04.2016 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 No nie, pewnie z tym poczekają aż przeschną. Ale muszą z koparkowym zrobić więcej miejsca na XPS, pogłębić niektóre wykopy. Użyłam skrótu myślowego, ale mam nadzieję, że pustaki przeschną do popołudnia, gdy dojedzie druga partia styroduru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.04.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 U nas też wąski wykop, 'wesoło" będzie przy ocieplaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 28.04.2016 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 No właśnie, to jest problem. Mieliśmy w projekcie 15 cm XPS, ale takiego to i na składach ciężko uświadczyć. Padło na 12, ale wykop musiał być szerszy. Dzwoniłam do Majstra, pustaki przewiało i są suchutkie. Ale gdyby to były szalunkowe ławy, tak wesoło by nie było, bo beton na spodzie mokry. mother_nature czy już jesteś zorientowana w cenach betonu komórkowego? Idziecie w oryginalnego Ytonga czy H+H? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.04.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Z pewnością będzie to Ytong, jednak nie pytałam o aktualne ceny. Nie kupujemy materiałów z wyprzedzeniem, więc szukam tylko tego, co mi potrzebne w danym momencie.Jak chcesz, to mam kontakt do przedstawiciela składu budowlanego, który w lutym dawał najlepszą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 28.04.2016 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 mother_nature, poproszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.04.2016 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Adrian Stańczyk, tel: 606-262-686, Bud-met na ul. Tynieckiej Jak będziesz po rozmowie, daj znać, jaką cenę podał. Ciekawa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 29.04.2016 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) za energo 7,70; za forte 7,80 brutto. rozm. 24 Dla porównania H+H 7,30 z klasy Gold 500. I jest to ponad 3000 zł różnicy za cały nasz dom, więc się zastanawiamy. Być może lepiej dla nas wziąć H+H i docieplić wełną skalną 15 cm. Wtedy wyjdzie mniej więcej tyle, co za docieplenie styropianem z ytongiem... Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez TsunamiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.04.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 dzięki za info czyli ceny podobne jak w lutym i w sumie energo i forte niewiele droższe od zwykłego PP4/06 z którego ja będę budować, bo w lutym był po 7,6 zł. tą cenę masz z transportem i rozładunkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 29.04.2016 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 No właśnie ytonga nie. Do tego dochodzi mi 400 zł za jeden transport, a jeden będzie mało :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.04.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Uuu to się nie opłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 30.04.2016 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 No, nie opłaci się. Stanęło na H+H. Nasz majster już z nich budował i chwalił. Wolę dopłacić za lepsze ocieplenie domu. Wczoraj praca trwała do oporu, bo pogoda była naprawdę sprzyjająca. Załapałam się wreszcie na pracę koparki i pierwszy raz poznałam właściciela. Nasz majster mało angażuje mnie w takie rzeczy jak zamawianie piasku czy żwiru. Bardzo sobie to cenię. Wszystko załatwia sam, a ja po skończonej pracy się z chłopakami rozliczę. Także takie rzeczy jak koparka, beton, piasek, żwir - nie są na mojej głowie. My tylko wybieramy materiały i skład, a cała reszta już bez naszego udziału. Fundamenty ocieplone, drenaż zrobiony i zapewne już całość zasypana rodzimym gruntem. http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/fundamenty.jpg http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/fundament1.jpg http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/fundamenty2.jpg http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/fundamenty3.jpg http://www.niedlapsakielbasa.vizz.pl/Wildfriends-2015/wp-content/uploads/fundamenty4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 01.05.2016 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Piękne masz te brzózki A sad również Twój? Szybciutko się chłopaki uwinęli Pogoda rewelacyjna była wczoraj, również korzystaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 01.05.2016 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Sad nie nasz i brzozy o ile się nie mylę też nie nasze. Są tuż za granicą działki, chociaż nawet się nie przyglądałam dokładnie. Wzdłuż biegnie droga służebna do naszego najbliższego sąsiada. Praca u nas trwała wczoraj i pracują też w poniedziałek. Będą zagęszczać podłożę pod podłogę na gruncie, którą mam nadzieję wyleją w środę. Majster nam sugeruje, żeby wylać 10 cm, nie 15 - jak w projekcie. I chyba się ku temu będziemy skłaniać. Oby nie padało! Na czwartek zamówiliśmy bloczki na ściany. Jeśli pogoda dopisze - mam obiecane ściany domu do stropu w tydzień. No, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 05.05.2016 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Od poniedziałku u nas tak: a jutro zaczynają rosnąć ściany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 05.05.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Widok rewelacyjny. Wzgórza, góry zawsze mi się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts