nwobhm 25.01.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ponieważ jestem tu nowy, witam wszystkich! Przejdę od razu do rzeczy, wykańczam poddasze za pomocą płyt osb, ponieważ gdzieś podpaczyłem takie rozwiązanie i bardzo mi się wizualnie spodobało. Problem jest taki, że poddasze posiada ogrom skosów, więc czasami zdarza mi się mniej precyzyjnie dociąć płyte (nie mam zresztą do tego odpowiednich narzędzi). Wobec tego chciałem zapytać czym zasłonić, zaszpachlować łączenia? Szpachlą do drewna próbowałem, ale różnica między płytą a szpachlą jest ogromna. Jeżeli zna ktoś jakiś środek, sposób byłbym wdzięczny. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.01.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Nie ma takiego środka. Płyty pracują i zaszpachlowanie spowoduje pękanie i wykruszanie szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 26.01.2016 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Może kup jakieś narożniki i płaskowniki drewniane?Bo inaczej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 26.01.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ja bym spróbował wypełnić te miejsca pianką ...wyrównać z płaszczyzną płyty > nakleić siatkę i zaszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 26.01.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Niby czym zaszpachlować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 26.01.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 niby gipsem,a jak pojawią się rysy to akrylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.01.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 26.01.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 niby gipsem,a jak pojawią się rysy to akrylem. Janusz....ja Cię k...proszę ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 26.01.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 może odrazu tylko akrylem i póki swieży to posypać go trocinami zeby zamaskować hahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nwobhm 01.02.2016 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Znajomy polecił mi coś takiego: Wikol plus trociny wymieszać żeby była gęsta masa i zaszpachlować. Z tym że wydaje mi się, że może to pękać... może flizelina dodatkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek860 11.02.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Czy planujesz coś jeszcze kleić na te płyty OSB ? Czy zostawiasz gołe, żeby uzyskać taki surowszy klimat? Bo wychodzi na to, że najlepszym rozwiązaniem będzie zakup dobrej piły i cięcie płyt co do milimetra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 12.02.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Czy planujesz coś jeszcze kleić na te płyty OSB ? Czy zostawiasz gołe, żeby uzyskać taki surowszy klimat? Bo wychodzi na to, że najlepszym rozwiązaniem będzie zakup dobrej piły i cięcie płyt co do milimetra Będzie trudno tak uciąć - raczej nie jest realne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.02.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 da sięhttp://metale24.pl/photoNewsGalery/org/14844_org.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts