muratoramator 26.01.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Witam, Zabieram się za wyrównanie podłogi w mieszkaniu (blok) pod kafelki i panele. W związku z tym mam kilka pytań. Poniżej załączam plan mieszkania 50m2 (na niebiesko zaznaczyłem ścianki z płyt G+K, które będą postawione) aby było wiadomo o co mi chodzi. 1. Czy robiąc wylewkę na takiej powierzchni trzeba pamiętać o jakiejś dylatacji? Jeśli tak to gdzie? Pod ścianami? 2. Czy można na wylewce postawić ściankę działową? Czy może wtedy trzeba użyć jakiejś twardszej zaprawy wyrównującej? 3. Pod wylewką jest stara posadzka, w niektórych miejscach spękana. Czy poza gruntowaniem powierzchni pod wylewkę muszę jeszcze coś tam dać? 4. Mam w jednym miejscu dziurę w posadzce wielkości płyty CD, na której dnie jest płyta pilśniowa. Mogę to po prostu zalać czy wcześniej czymś innym to zrobić? 5. Czy można zrobić wylewkę przed remontem ścian, czy lepiej na końcu remontu? Chodzi mi tu głównie o to, czy jest ona na tyle twarda, że się nie zniszczy. Przepraszam za tyle pytań, ale chciałem to wszystko umieścić w jednym wątku zamiast otwierać kilka. Oczywiście przeszukiwałem forum ale nie nie znalazłem odpowiedzi na w/w pytania. PS. w przedpokoju i kuchni będą kafelki. W pozostałych miejscach panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.01.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 co będzie na tej wylewce. Poza tym wylewka aby spełniała swoje zadanie musi być wylana na stabilne, nie spękane, mocne podłoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muratoramator 28.01.2016 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Panele i kafelki ma na niej być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 25.02.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Witam, Postaram się pokrótce odpowiedzieć na Pana pytania. Ad.1 Tak, trzeba zrobić dylatacje pod ścianami. Ad.2 Na wylewkach nie powinno się stawiać ścianek działowych. Ad.3 Wystarczy tylko gruntowanie. Ad.4 Wystarczy zalać tę dziurę. Ad.5 Lepiej zrobić wylewkę po zakończeniu remontu ścian. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 29.02.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Witam, Postaram się pokrótce odpowiedzieć na Pana pytania. Ad.1 Tak, trzeba zrobić dylatacje pod ścianami. Ad.2 Na wylewkach nie powinno się stawiać ścianek działowych. Ad.3 Wystarczy tylko gruntowanie. Ad.4 Wystarczy zalać tę dziurę. Ad.5 Lepiej zrobić wylewkę po zakończeniu remontu ścian. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Świetnie, zwracajmy uwagę na dobry montaż podłóg. Super, że mogliśmy się dowiedzieć kilku prostych faktów, które ułatwiają sprawy remontowe w domu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts