Daniel__ 26.01.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Przez wylewkarzy została zrobiona niepotrzebna dylatacja w wylewce. Czym ją zespolić? Ma być położony gres 60x60. Ogrzewanie podłogowe wszędzie. Nie było wstawianej żadnej pianki tylko przecięcie packą podczas wylewek. Drugi problem to dylatacje w drzwiach. Mam je w nie najlepszym miejscu bo zrobili w osi ściany a nie pod drzwiami gdzie powinny łączyć się kolory płytek. Mniejsza część płytki wystająca za dylatację powinna być przyklejona na silikon? Jaki? Czy może jakiś specjalny klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 27.01.2016 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Czy wylewki zostały wygrzane? Bo bywa, że podczas wygrzewania powstają "naturalne" dylatacje w losowych miejscach... Z obserwacji podczas ogrzewania podłogowego zauważyłem, że dylatacja rozszerzyła się widocznie tylko raz ... o 1 mm ... podczas wygrzewania, gdy temperatura wody wynosiła 45 C przez tydzień. Podczas normalnego grzania szerokość dylatacji nie zwiększa się zauważalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel__ 28.01.2016 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Wygrzane. Delikatnie przerwa powiększyła się jeszcze przed wygrzewaniem, gdy beton dobrze wysechł. Po wygrzewaniu nie zmieniała swoich rozmiarów. Jak można przy podłogówce w całym domu utrzymać temperaturę zasilania 45 C? Ale pytanie było co zrobić z tą dylatacją skoro jej nie potrzebuje i nie chcę. Czym zakleić. Siatka w kleju tylko? Ogrzewanie podłogowe wiec nei mogę wiercić i dawać kotew jakichś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 28.01.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Wygrzane. Delikatnie przerwa powiększyła się jeszcze przed wygrzewaniem, gdy beton dobrze wysechł. Po wygrzewaniu nie zmieniała swoich rozmiarów. Jak można przy podłogówce w całym domu utrzymać temperaturę zasilania 45 C? Ale pytanie było co zrobić z tą dylatacją skoro jej nie potrzebuje i nie chcę. Czym zakleić. Siatka w kleju tylko? Ogrzewanie podłogowe wiec nei mogę wiercić i dawać kotew jakichś. czytamy ze zrozumieniem, temperatura 45 przez tydzien przy wygrzewaniu. U mnie przy wygrzewaniu pekla przez srodek i nic z tym nie robilem, normalnie polozylem plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel__ 01.02.2016 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 nadal nie w temacie no ale...Tak doczytałem że przy wygrzewaniu... to jak była temperatura w domu przy temperatury zasilania 45stopni przez tydzień? 30stopni? 35? Bo u mnie temperatura powietrza jest niższa o 2 stopnie niż posadzka. i pewnie z 5 stopi niż realna temperatura zasilania podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 01.02.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Po pierwsze weź glazurnika, który ma o tym pojęcie. Nie każda dylatacja może zostać połączona.Samo zespolenie polega na nacięciu poprzecznym dylatacji co kilka centymetrów (sama dylatacja też może wymagać oczyszczenia/poszerzenia), a następnie zazbrojeniu nacięć i zalaniu żywicą. Nacięcia w drzwiach wykonałbym nowe, a poprzednie zszył. Można też położyć specjalne maty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts