tomeq77 26.01.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Od zeszłej wiosny mieszkam w przedwojennej (jeszcze) nieocieplonej kamienicy. Mieszkanie ogrzewam 2-funkcyjnym kotłem gazowym Junkers Eurostar zwe 24. Niestety gazu idzie mi co niemiara, więc zdecydowałem się na zakup i montaż pieca wolnostojącego - kozy. Na szczęście w każdym pomieszczeniu mam dojście do przewodu kominowego Gorzej jest z doprowadzeniem zimnego powietrza z zewnątrz Czy np. ten piec może być zamontowany bez zewnętrznego dolotu powietrza? W mieszkaniu w otwartej kuchni są oczywiście kratki wentylacyjne. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez tomeq77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.01.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Każdy piec może być zamontowany bez zewnętrznego dolotu, jeśli pozwala na to sposób, w jaki wentylujesz dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 27.01.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Tylko nie bądź zbyt szybki i czytaj żebyś nie wtopił jak autor tego wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245233-Invicta-La-Borne-zbyt-du%C5%BCy-p%C5%82omie%C5%84-w-kozie-jak-znale%C5%BA%C4%87-przyczyn%C4%99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeq77 28.01.2016 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Tylko nie bądź zbyt szybki i czytaj żebyś nie wtopił jak autor tego wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245233-Invicta-La-Borne-zbyt-du%C5%BCy-p%C5%82omie%C5%84-w-kozie-jak-znale%C5%BA%C4%87-przyczyn%C4%99 Wg mnie pierwsza sprawa to przewymiarowanie pieca, a druga to... nie wiem, może brak szczelności dolotów. Zakup przede mną. Zaczynam od teorii i stąd moje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts