Gość grend 26.01.2016 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 ... pewnego razu, zobaczyłem coś takiego. Otrzymuje się niskokosztowy ciepły montaż w izolacji. Dla mni to jest najlepsze i najbardziej logiczny montaz okna jeżeli ktoś nie traktuje tego jak sztuke i ma do wydania 10 000pln Okna od spodu na podpórkach, montaż na blachy, wycięcie wegarka i wstawienie XPS-a, w szczeline pianka - można też dodać taśmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.01.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 To ma być montaż okien? I to jeszcze "ciepły"? Chyba rzeźnik to montował bo na pewno nie fachowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.01.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ha ha ha ale jajaAle co tam. Nie moje okna i kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 26.01.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Witam Bardzo podoba mi się stwierdzenie "niskokosztowy ciepły montaż w izolacji" - pomijając już aspekty zasadnicze, to na czym niby ma polegać ten niski koszt ??? Na braku rozdzielenia wylewek zewnętrznej i wewnętrznej ? Na wyrąbaniu kawałka ściany ? Na braku izolacji wewnętrznej i zewnętrznej ? Efekt bardzo mizerny a koszty wbrew pozorom spore, samo wyrąbanie, przepraszam "wycięcie węgarka" to czas w którym dobra ekipa zamontowała by i uszczelniła całe okno Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 26.01.2016 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 ... nie jestem zaskoczony.... ale to jest dla innych nie traktujacych wstawienie okna jako sztuke i majacy 10000pln w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 26.01.2016 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 ... pewnego razu, zobaczyłem coś takiego. Otrzymuje się niskokosztowy ciepły montaż w izolacji. Dla mni to jest najlepsze i najbardziej logiczny montaz okna jeżeli ktoś nie traktuje tego jak sztuke i ma do wydania 10 000pln Okna od spodu na podpórkach, montaż na blachy, wycięcie wegarka i wstawienie XPS-a, w szczeline pianka - można też dodać taśmę [ATTACH=CONFIG]344645[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344646[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]344647[/ATTACH] Nie ma tu ani niskich kosztów, ani logiki - są dziury dookoła i ogólna tragedia!! W jaki niby sposób taśma wypełni takie nierówności? Niech lepiej już ci fachowcy niczego nie wycinają, lecz otynkują ościeże, wstawią okna licując z murem zewnętrznym, uszczelnią pianką i przykleją folie. Mam jednak spore obawy o te prace, patrząc z jaką zadziornością wycinali ten węgarek... młotem? siekierą? Ciekawy jestem osiągniętego wyniku przy próbie szczelności Dowiedz się koniecznie, kto jest pionierem tego rozwiązania, aby czasami na niego nie trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 26.01.2016 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Witam ... nie jestem zaskoczony.... ale to jest dla innych nie traktujacych wstawienie okna jako sztuke i majacy 10000pln w kieszeni Nie grend - to jest dla tych którzy za nic mają jakąkolwiek fachowość prac i totalny brak pojęcia o efektach jaki ma przynieść montaż stolarki. Jeżeli Ci się taki sposób podoba i tak zamontowałeś Sobie okna to Twoja sprawa, ale namawianie kogokolwiek to podobnych oszczędności to już przesada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.01.2016 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 .... ale namawianie kogokolwiek to podobnych oszczędności to już przesada..... Wybaczcie ale jesteście bardzo delikatni w ocenie Pana Grenda To nie przesada - TO GŁUPOTA !!! To forum czytają laicy i nie jeden przyjmie jego sposób za dobre rozwiązania bo przecież 10 tyś zostanie w kieszeni i mamona zaślepi Takich "nowatorów" po prostu trzeba tępić nie dlatego, że na nim nie zarobimy (bo to go boli chyba najbardziej) ale dlatego, że pokazuje głupotę w która nie jeden uwierzy a później będzie mówił - przecież tak pokazali na forum MURATORA Już w jego odpowiedzi na jego "wynalazek" widać co wie i jaki ma stosunek do wszystkich. Sam wie najlepiej Nie na darmo napisałem, że kto bogatemu zabroni - bo co nam do tego, że teraz zaoszczędzi 10 tyś a za kilka lat szlag trafi okna które warte są więcej niż 10 tyś plus dewastacja wnętrza i elewacji Ale dopiero zmieni swój stosunek do nas i swego "wynalazku" jak na własnej skórze tego doświadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 27.01.2016 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Rozwiązanie dobre gdyby zrobil to staranniej i dał dłuższe podpórki zamiast tych klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 27.01.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Najrozsądniej to jest wysunąć okna o 2-3 centymetry przed lico muru. Dać taśmy paroszczelne i piankę Najlepszy stosunek korzyści do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.01.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 I jak bumerang powraca lekko bezsensowny temat wysuniecia 2-3 cm.Jest na temu poswiecony watek i nie ma co go tu powtarzac.Ogolnie jesli nie masz takiej potrzeby (np. Rolet) montuj w licu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 27.01.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 A jeżeli okna trzeba cofnąć to można by pociąć krawędzie ale nie tak jak na tych zdjęciach. Podciac tylko tyle co cofnięcie okna albo minimalnie więcej. Montaż naj lepiej na śruby. Autor zdjęć niepotrzebnie namęczyl się ciosajac pustaki. Mógł okna wysunąć całkiem na tych zwykłych kotwach. Efekt byłby tak samo tragiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 27.01.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Obejrzeliscie te zdjecia ? To jest montaz równowazny z montazem w ociepleniu gdzie całe okna jest wysuniete poza lico muru. Połowę tych wypowiedzi to nie maja zupełnie sensu i są totalna bzdura i kłamstwem Sondaż - kto robi taki montaz 1 Ja go zrobiłem2 Zrobił to sasiad bo tak mu sie wydaje ze jest dobrze3 Zrobiła to ekipa montazowa według precyzyjnych wytycznych inwestora Sondaż nr 2 Gdzie były wstawione te okna1. w kurniku2. w domku jednorodzinnym3. w bloku mieszkaniowym4. w biurowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 27.01.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Wybaczcie ale jesteście bardzo delikatni w ocenie Pana Grenda To nie przesada - TO GŁUPOTA !!! To forum czytają laicy i nie jeden przyjmie jego sposób za dobre rozwiązania bo przecież 10 tyś zostanie w kieszeni i mamona zaślepi Takich "nowatorów" po prostu trzeba tępić nie dlatego, że na nim nie zarobimy (bo to go boli chyba najbardziej) ale dlatego, że pokazuje głupotę w która nie jeden uwierzy a później będzie mówił - przecież tak pokazali na forum MURATORA Już w jego odpowiedzi na jego "wynalazek" widać co wie i jaki ma stosunek do wszystkich. Sam wie najlepiej Nie na darmo napisałem, że kto bogatemu zabroni - bo co nam do tego, że teraz zaoszczędzi 10 tyś a za kilka lat szlag trafi okna które warte są więcej niż 10 tyś plus dewastacja wnętrza i elewacji Ale dopiero zmieni swój stosunek do nas i swego "wynalazku" jak na własnej skórze tego doświadczy Twój post nic nie wnosi - jest tylko jazgotem sflustrowanego człowieka. Wysuwasz jakies tezy i domówienia które sa totalnym kłamstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 27.01.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam Nie grend - to jest dla tych którzy za nic mają jakąkolwiek fachowość prac i totalny brak pojęcia o efektach jaki ma przynieść montaż stolarki. Jeżeli Ci się taki sposób podoba i tak zamontowałeś Sobie okna to Twoja sprawa, ale namawianie kogokolwiek to podobnych oszczędności to już przesada. Pozdrawiam W pierwszym zdaniu napisałem - zobaczyłem coś takiego... Ja tutaj nikogo nie namawiam - pokazałem alternatywę zamontowania okna. Czy to ktoś zamontuje to juz jest jego decyzja. Według mnie jest to bardzo dobre rozwiazanie. To jest standardowy montaz tylko zamiast ściany przy profilu jest XPS co daje równoważność montażu okna w .izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 27.01.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam W pierwszym zdaniu napisałem - zobaczyłem coś takiego... Ja tutaj nikogo nie namawiam - pokazałem alternatywę zamontowania okna. Czy to ktoś zamontuje to juz jest jego decyzja. Według mnie jest to bardzo dobre rozwiazanie. To jest standardowy montaz tylko zamiast ściany przy profilu jest XPS co daje równoważność montażu okna w .izolacji. Ta Twoja alternatywa jest ZŁA a na czerwono zaznaczyłem totalną bzdurę !! w jakim to aspekcie jest równoważny ??!!?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 27.01.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam Ta Twoja alternatywa jest ZŁA a na czerwono zaznaczyłem totalną bzdurę !! w jakim to aspekcie jest równoważny ??!!?? Pozdrawiam Całe okno jest jest obramowane styropianem - przecież to jest jedyny powód takiego wykonawstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 27.01.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 A skoro jest w ramce ze styropianu to powinien mieć kotwy do montażu w styropianu. , które to odpowiednio przeniosą obciążenia na mur. U ciebie ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.01.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Twój post nic nie wnosi - jest tylko jazgotem sflustrowanego człowieka. Wysuwasz jakies tezy i domówienia które sa totalnym kłamstwem Faktycznie jestem frustratem bo jakiś specjalista proponuje innym taki "montaż" bo go gdzieś zobaczył To że ktoś zapomniał o podstawowej sprawie jaką jest ZAMOCOWANIE okna w imię niewiele znaczących realnie oszczędności to jest powód do frustracji Promujesz swoim tematem GŁUPOTĘ ludzką w imię zaoszczędzenia iluś tam tysięcy kosztem narażenia o wiele droższych okien na radykalne skrócenie ich żywotności Okno w otworze pracuje nie tylko statycznie ale też DYNAMICZNIE pod wpływem np. parcia wiatru Ale oczywiście, jestem sfrustrowany, bo na kliencie nie zarobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 28.01.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) grend już pytałem o taki montaż w wątku o ciepłym montażu i nikt się nie wypowiedział na ten temat: Powiedzcie co tam jest źle zamocowane? xps dochodzi do boków okna a szczeliny wypełni pianą, można by dorzucić taśmy zewnętrzne i wewnętrzne. Jeszcze jakby je ustawić dołem na ciepłym parapecie czy xps-ie to już byłoby całkiem "ciepło" Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Xesxpox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts