Gallia 29.05.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Okej, jestem tu nowa więc nie wiedziałam, że tak nie można No więc interesuje mnie taka kosiarka Grizzly ERM 1434G Powierzchnia do koszenia nie jest duża około 400 m2 Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 29.05.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Skoro znajomi polecają, to kupuj i nie pytaj Pani Elfir, czy możesz. Ona tej kosiarki na oczy nie widziała, więc sugeruj się opiniami ludzi, którzy mieli ją w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 05.07.2014 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 (edytowane) Odswieze troche temat. Ja bede mial ok 500m2 do skoszenia. Nie mam jeszcze kosiarki ale decyduje sie na elektrycza. Spalinowa jest dla mnie nie do przyjecia z uwagi na halas. Pojezdzilem troche po serwisach i sklepach, pytalem o rozne sprawy odnosnie k. elektrycznych. Uslyszalem takie informacje:W kosiarce przydaja sie wieksze kola, szczegolnie gdy nie jest rowno,Obudowa metalowa od uderzen kamieni moze z czasem zardzewiecWazny jest przedluzacz, jego dlugos i przekroj, im dluzszy i cienszy tym gorzej dla kosiarki bo sie przegrzewa i z czasem moze uszkodzic silnikDostepnos serwisu to kolejna sprawa. Zebysmy nie musieli wysylac kosiarki kurierem.Koszenie mokrej trawy to jak suszenie wlosow w wannie z woda, da sie zrobic ale jest to skrajnie niebezpieczneWiele renomowanych firm i tak wytwarza kosiarki w Chinach, np Bosh, ktorego jeszcze fabryke skopiowali i produkuja pod ich szyldem wciskajac kiepskie kosiarki gdzie sie da. Wytrzymuja tylko okres gwarancyjny. To informacja od serwisanta. Byc moze oryginalne Boshe nawet z Chin sa ok ale jak sie trafi na kopie...Ja nadal stoje przed wyborem ale zostaly mi juz tylko dwie firmy: Makita i JakmetZa Makita przemawia renoma choc nie wiem gdzie je skladaja ale serwisanci je chwala, technicznie Jakmet wydaje sie jednak lepszy-wieksze kola, wygodniejszy sposob ustawienia wysokosci koszenia, szerokosc, rowniez dobre opinie serwisantowPoza tym to krajowa produkcja, tanie czesci... Rozwazam modele z silnikami 1,3-1,5, do wiekszych to juz przedluzacz bedzie potrzebny innej grubosci Edytowane 5 Lipca 2014 przez Yesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.07.2014 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 przy 500m2 brałbym spalinową. Ma większą moc i łatwiej się kosi. Wiem ze hałas cię odpycha. Ale elektryczna bezgłośna tez nie jest. Poza tym sąsiedzi i tak koszą spalinowymi więc hałasu od spalinowych nie unikniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 06.07.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 sąsiedzi i tak koszą spalinowymi więc hałasu od spalinowych nie unikniesz. Akurat wokolo u sasiadow sa raczej elektryczne, nie beda sie wlamywal z tego "klubu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJN 07.07.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Mam elektryczną Makitę (ELM4601) 6 lat i jestem z niej zadowolony.Co do części zamiennych, to silnik elektryczny jako część zamienna występuje tylko w całości, czyli jak popsuje się łożysko, to w serwisie wymienią cały silnik.Przynajmniej taką informacje otrzymałem w zeszłym roku, gdy jedno z łożysk zaczęło głośniej pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chlewickip 05.06.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Witam. Odgrzewam temat. Jaką kosiarkę elektryczną polecilibyście na dzień dzisiejszy na trawnik 700m2? Przewód nie stanowi dla mnie problemu. Potrzebuję kosiarkę o jak najszerszym koszeniu i niezawodności. Wole wydać trochę więcej pieniędzy i mieć coś lepszego. Myślę o kosiarce z silnikiem indukcyjnym. Z tego co wyczytałem to są silniki z uzwojeniem aluminiowym i miedzianym, tylko ze cieżko takie informacje wyczytać ze specyfikacji producenta. Licze na waszą podpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 04.12.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Osobiście już nigdy więcej nie chcę kosiarki elektrycznej. Problem z przedłużaczem, przepinanie z gniazdka do gniazdka, rozkładanie, pilnowanie żeby nie skosić kabla Mam hondę o szerokości koszenia 53 cm i w końcu jestem zadowolona Przy poprzedniej działce mieliśmy kosiarkę elektryczną, jednak patrząc z perspektywy czasu komfort prac przy spalinówce jest o niebo wyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksej 28.12.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Przy małych powierzchniach nie ma jednak co szaleć ze spalinówkami. Znam markę Grizzly i mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eusz1 18.01.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Ja od zawsze używam kosiarki spalinowej i chyba już nigdy nie zdecyduje się na elektryczną nie mógłbym się przyzwyczaić że podłączony jestem do jakiegoś kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElisabethPostal 27.08.2024 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Zawiozlam do serwisu w Mosznej kosiarke akumulatorowa Makity. Okazalo sie, ze na sama tylko wycene naprawy mam czekac 14-21 dni. Jestem bardzo zaskoczona tak zlym traktowaniem klientow przez Makite. Stracilam zaufanie do tej marki. Urzadzenie zepsulo sie kilka dni po gwarancji i w dodadku mam ogromne problemy z jego naprawa. Bade aktywnie odradzac wszystkim zakup czegokolwiek marki Makita! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 27.08.2024 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Godzinę temu, ElisabethPostal napisał: Zawiozlam do serwisu w Mosznej kosiarke akumulatorowa Makity. Okazalo sie, ze na sama tylko wycene naprawy mam czekac 14-21 dni. Jestem bardzo zaskoczona tak zlym traktowaniem klientow przez Makite. Stracilam zaufanie do tej marki. Urzadzenie zepsulo sie kilka dni po gwarancji i w dodadku mam ogromne problemy z jego naprawa. Bade aktywnie odradzac wszystkim zakup czegokolwiek marki Makita! Producent odmówił ci dystrybucji czy serwis w Mosznej to ktoś kogo nie lubisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.08.2024 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 1 godzinę temu, ElisabethPostal napisał: Zawiozlam do serwisu w Mosznej kosiarke akumulatorowa Makity. Okazalo sie, ze na sama tylko wycene naprawy mam czekac 14-21 dni. Jestem bardzo zaskoczona tak zlym traktowaniem klientow przez Makite. Stracilam zaufanie do tej marki. Urzadzenie zepsulo sie kilka dni po gwarancji i w dodadku mam ogromne problemy z jego naprawa. Bade aktywnie odradzac wszystkim zakup czegokolwiek marki Makita! Ale w czym problem? przecież nie odesłali Cię z kwitkiem tylko przyjęli sprzęt do naprawy a że terminy są jakie są to nie ma co się dziwić. Myślisz że jak oddasz sprzęt do serwisu to od ręki Ci naprawią - pobożne życzenie. Jakie to ogromne problemy bo chyba nie te że musisz czekać 14-21 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.08.2024 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 14 - 21 dni to czekanie na wycenę a nie na naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.08.2024 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Wiem, ale to nie jest powód jak autorka tematu robi z tego wielki problem, gorzej by było gdyby serwis nie przyjął kosiarki do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.08.2024 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Dlaczego serwis fabryczny miałby nie przyjąć kosiarki do naprawy ? Pewnie pogwarancyjnej i płatnej? Mogą przyjąć, skasować (lub nie) za wycenę i podać cenę z kosmosu... i nie muszą odmawiać przyjęcie do naprawy. Ale może w całym tym przypadku jest jakiś ukryty cel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.08.2024 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Może i nie musi bo to naprawa pogwarancyjna a racji tego że być może są zawaleni naprawami gwarancyjnymi które muszą wykonać mają takie a nie inne terminy. Serwis znanej marki produkującej pilarki, kosiarki, traktorki itp itd przyjmując pogwarancyjny sprzęt do naprawy ma bodajże 14 dni na zdiagnozowanie usterki i jej wycenę informuje o tym klienta a on podejmuje decyzję czy naprawiać. Za zlokalizowanie usterki ma swoją cenę i o dziwo jeżeli klient nie zdecyduje się na naprawę to klient płaci za diagnozę i plus za złożenie urządzenia. Czy wszystkie serwisy tak działają w Polsce tej marki nie wiem ale jak widać każdy serwis rządzi się swoimi prawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.08.2024 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia Serwis na H...a czy na S..a lub S...l ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.08.2024 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia Serwis na S 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.08.2024 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia Który z tych dwóch na S ? Druga litera "t" a ostatnia? "a" czy "l" ? Serwis sprzętu AGD firmy B też kasuje za dojazd i za diagnozę i może słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts