Tobik33 27.01.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam mam problem z ogrzewanie podłogowym wodnym. Mam 5 pętli po około 50-60 metrów. Jak zainstalowałem rozdzielacz na rotametrach mogłem sterować przepływami. Mam dokładnie taki rozdzielacz: http://termomik.pl/au/34/1.jpg Rok było dobrze i mogłem sterować rotametrami przepływ. Obecnie gdy przekręcam rotametrami to co prawda sprężynka się podnosi lub spada , ale woda w nim cały czas jest nawet jak odetnę przepływ. Jest to normalne ? Proszę o info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 27.01.2016 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 TO normalne. Woda w nim będzie. Przepływ pokasuje sprężynka a nie poziom wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobik33 04.02.2016 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 a do czego służy ten bypass co jest powyżej na zdjęciu. Piszę na nim że wyrównuje ciśnienie, ale czy on ma być otwarty czy zamknięty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 04.02.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Przypuszczam, że jest on na wypadek, gdy zamkną się wszystkie zawory. Jednak moge się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 04.02.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Tak, By-pass ma zabezpieczyć pompę w przypadku gdy będzie zainstalowana automatyka sterująca i gdy siłowniki zamkną przepływy przez wszystkie pętle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts