Klaudiu 27.01.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam wszystkim forumowiczów!Mam dylemat dotyczący wyboru materiału do ocieplenia poddasza użytkowego. Powierzchnia poddasza to ( po podłodze) ok. 140 m2, na całej powierzchni podłogówka. Chciałbym materiał ekologiczny, "oddychający" ,no i niedrogi. Wiem że jest to niełatwe. Myślałem, nawet o zastosowaniu zwykłej tektury falistej, wydaje się, że ma bardzo dobre parametry izolacyjne, oddycha i jest to niedrogi materiał. Co o tym myślicie? Może ktoś już myślał o podobnej opcji? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 27.01.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 A wełna to nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 27.01.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Widać że szamani nie śpią. Znalazł się ktoś, kto im uwierzył. Czy materiał izolacyjny posiada płuca żeby miał "oddychać"? Domyślam się, że chyba raczej chodzi o paroprzepuszczalność. To pytanie następne-na co ta paroprzepuszczalność, jak i tak będziesz oddzielał to paroizolacją od wnętrza? Jak ekologiczny i niedrogi, to możesz tam nasypać np. warstwę 1-metrową trocin lub słomy. Tylko nie wiem jak to zabezpieczysz i ułożysz. Pomyśl, może się uda:o. Edit Rzeczywiście, możesz jeszcze ułożyć wełnę wystrzyżoną z owiec. Nie pomyślałem;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 27.01.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Panie Noc robisz literówki w swojej odpowiedzi. A czym tu ocieplać ?Wszyscy trzepią wełne i styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts