Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kontraktony w oknach dachowych.

Recommended Posts

Witam,

Termin wykonania okna wyposażonego w kontaktron jest niestety dłuższy - jest to na ten moment wykonanie niestandardowe.

Jeżeli zapotrzebowanie na tego typu wykonanie będzie coraz większe może okazać się konieczne wprowadzenie tej opcji do oferty podstawowej - w takiej sytuacji termin realizacji będzie krótszy.

W roletach zewnętrznych długość kabla wynosi 2,5m - wydaje się, że przy takiej długości można spokojnie przeprowadzić kabel przez połać dachu.

W roletach wewnętrznych mamy 1,5m kabla zasilającego co też wydają się całkiem sporym zapasem.

Z poważaniem

Konsultant FAKRO

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

W roletach zewnętrznych długość kabla wynosi 2,5m - wydaje się, że przy takiej długości można spokojnie przeprowadzić kabel przez połać dachu.

W roletach wewnętrznych mamy 1,5m kabla zasilającego co też wydają się całkiem sporym zapasem.

Z poważaniem

Konsultant FAKRO

1,5 m spory zapas... bez komentarza :D Przeprowadzi się przez połać dachu i co?? u mnie przewodu starcza ledwo co na strych, a tam chce go połączyć z zasilaniem bo chyba logiczne że takiego połączenia nie powinno robić się w zabudowie gk. Dajecie przewodu jak ostatni żydzi na STYK i potem człowiek musi kombinować. Zaprosiłbym jednego z drugim konsultanta zza ciepłego biurka na budynek i zobaczylibyśmy czy wtedy 1,5-2,5 m przewodu to by nadal był "spory zapas".

Witam,

samodzielny montaż jest możliwy ale może okazać się problematyczny dlatego też w pierwszej kolejności proponujemy montaż fabryczny na etapie produkcji okna - jest to najwygodniejsza forma montażu dla Klienta ;)

Dla wszystkich chętnych którzy zdecydują się na montaż samodzielny udostępniamy nasze zalecenia montażowe lub możemy zaproponować montaż w formie usługi serwisowej. Szczegóły do ustalenia z naszym działem serwisu.

Z poważaniem

Konsultant FAKRO

Witam,

wysłałem wiadomość w tej sprawie. Proszę o odpowiedź.

• 1 month później...
Wysłałem wiadomość w grudniu, niestety do dziś nie dostałem odpowiedzi.

Czy mogę prosić forumowiczów o przesłanie zaleceń dla okien PTP oraz FTS?

Z góry dziękuję.

Witam,

dzisiaj wiadomość została przesłana - mam nadzieję że tym razem dotarła bez przeszkód

Pozdrawiam

Konsultant FAKRO

• 2 weeks później...

Witam

Czy mógłbym prosić o przesłanie instrukcji montażu kontaktronów w oknach:

- Fakro okno 06 78x118 FTP-V szyba U4, 87DF06

- Fakro okno 06 78x118 PTP-V szyba U4 PVC, 87DJ06

oraz w wyłazie:

- Fakro Wyłaz Avaline WGI-X Fakro 46x75, 56363

Z góry dziękuję

Marcin Lewandowski

Edytowane przez Marcin Lewandowski
rozszerzenie pytania

Witam

Czy mógłbym prosić o przesłanie instrukcji montażu kontaktronów w oknach:

- Fakro okno 06 78x118 FTP-V szyba U4, 87DF06

- Fakro okno 06 78x118 PTP-V szyba U4 PVC, 87DJ06

oraz w wyłazie:

- Fakro Wyłaz Avaline WGI-X Fakro 46x75, 56363

Z góry dziękuję

Marcin Lewandowski

Witam,

instrukcja została dzisiaj przesłana - przypomnę tylko wszystkim kolejnym chętnym że udostępniamy instrukcję montażu kontaktronów dla okien drewnianych

W przypadku okien PVC samodzielny montaż nie jest zalecany ponieważ okna wzmocnione są rdzeniem stalowym.

Dla okien PVC proponujemy montaż fabryczny lub w przypadku okien zamontowanych montaż poprzez serwis FAKRO (płatna usługa serwisowa)

W przypadku wyłazu WGI obawiam się że nie mamy systemowego montażu - skrzydło wyłazu to aluminiowy profil, nie będzie miejsca na montaż kontaktronu.

Z poważaniem

Konsultant FAKRO

Edytowane przez Ekspert FAKRO

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 1 year później...
  • 2 months później...
  • 1 year później...
  • 2 months później...