marioosh2 28.01.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Salon z kuchnią jak na obrazku poniżej. W projekcie są dwa grzejniki, ale nie do końca jestem przekonany, czy to będzie wystarczające. Powierzchnia całości to około 30m2, okno balkonowe - trzy skrzydła do ziemi, budynek z pustaka max, ocieplony. Zastanawiam się, czy nie dołożyć jeszcze jednego grzejnika zwłaszcza, że jest to ściana zewnętrzna. Czy to przesada ? Myślałem też żeby może jeden grzejnik spod okna balkonowego przełożyć pod okno w kuchni. Prosze o radę. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez marioosh2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karenz 30.01.2016 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 na pewno warto .Za dużo nie będzie gdyż kaloryfer zawsze można skręcić . Przy ogrzewaniu niskotemperaturowym uzyskasz lepszą sprawność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 30.01.2016 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 A po co Ci te "ozdoby"? Nie dość że to zbieracze kurzu to jeszcze z estetyką nic wspólnego nie mają. Do podłogówki jeszcze nie dojrzeli? Może w następnym domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 30.01.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Wihajster, przecież to mieszkanie w bloku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 31.01.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Salon z kuchnią jak na obrazku poniżej. W projekcie są dwa grzejniki, ale nie do końca jestem przekonany, czy to będzie wystarczające. Powierzchnia całości to około 30m2, okno balkonowe - trzy skrzydła do ziemi, budynek z pustaka max, ocieplony. Zastanawiam się, czy nie dołożyć jeszcze jednego grzejnika zwłaszcza, że jest to ściana zewnętrzna. Czy to przesada ? Myślałem też żeby może jeden grzejnik spod okna balkonowego przełożyć pod okno w kuchni. Prosze o radę. [ATTACH=CONFIG]344937[/ATTACH] zawsze mozesz zrobic tak jak ja, mi wyliczyli na salon i hol chyba 5 grzejnikow, zrobilem 2, ale w razie czego jakby sie okazalo ze nie dogrzewa to w kilku miejscach puscilem na scianie rurke, taka petelke, jak bym zschcial dolozyc grzejnik to rozkuwam kawaleczek, przecinam rurke i zakladam grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 31.01.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Wihajster, przecież to mieszkanie w bloku... Nie zauważyłem, przepraszam. ALE - w temacie bloku, mój znajomy niedawno kupił mieszkanie w bloku od dewelopera i uparł się na podłogówkę w całości. Robili wielkie problemy na początku ale w końcu się udało dogadać (zasilanie z PEC-u). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioosh2 31.01.2016 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) A gdybym, tak jak wspomniałem zamiast dwóch grzejników przy oknie balkonowym zostawił jeden, a drugi dał pod okno w kuchni. Myślicie, że będzie OK ? Estetyczniej będzie i może wystarczająco. Wyprowadzenie na drugi grzejnik bym zostawił na wszelki wypadek. Takie rozwiąznie chodzi mi po głowie... Czy w takim rozwiązniu muszę zwiększyć moc tego jednego grzejnika przy balkonie, czy wystarczy, że ten ubytek mocy uzupełni grzejnik w części kuchni pod oknem i to ciepło się jakoś w miarę rozłoży ? Edytowane 31 Stycznia 2016 przez marioosh2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts