ewedela 16.08.2016 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Dobra, uwaga, moja sklejka z pestkowych inspiracji: http://chikenn.com/MURATOR/kominekMwersja.jpg tak coś w ten deseń myślałam, choć czekam na jeszcze jedną propozycję pestki, podobno ma coś fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2016 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 To jest jak ten z ciemnym kolorem, ale zostawiłaś za dużo wolnej przestrzeni po lewej. Nie da się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 wciaz uwazam, ze wersje poziome sa lzejsze i nie daja złudnego wrazenia - tunelu, pokoj nie jest kiszkowaty, moze to zludzenie ale tak odbierm te wizki. wersja pozioma sprawia tez ze ten kawalek sciany kominkowej optycznie jest szerszy wersje pionowe nie podobaja mi sie Ewedela, jestem po malowaniu rodeo, radze ci przemysl dobrze czy aby na pewno chcesz tyle rodeo i drewna. planujesz sama je malowac? u mnie tego malutko a przy malowaniu umeczylam sie jak dziki osioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.08.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Też jestem za poziomo ułożonym drewnem z powodów, o których pisze TAR. Masz za małą ścianę na taki wielki słup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 17.08.2016 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Z kominkiem to narazie takie luźne gdybania, najważniejsze, że wiem, że mogę tam zostawić światełko na ścianie czy pion czy poziom będzie. Czekam na jeszcze jedną propozycję pestki Właśnie doczytałam dziś zmagania TAR z tym Twoim rodeo, temat ocieplania budynku i decyzji co z "drewienkami" pojawi się u nas wiosną, jest zatem trochę czasu na rozkminę co i jak czy może jednak zrezygnować całkowicie. Podpisaliśmy w końcu umowę na okienka. 15/16 wrzesień ma być montaż Przy okazji wyskoczyło nam, że blato-parapet kuchenny przy obecnych wymiarach miałby wysokość 94 cm więc nasz Pan murarz wytnie tam gdzie trzeba, żeby było git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 wymierzcie wszystko dokladnie z uwzglednieniem styropianu, wylewki posadzek + kafle i klej. moje gresy maja 1 cm + klej to juz podwyzszylo sie o 1,5 cm. na szczescie w pore sie zreflektowalam i obnizylam wylewki tam gdzie sa kladzione kafle. w tej chwili wyjdzie mi na rowno z panelami. te maja 0,8 cm + 1,5 mm pianka na podłogówke. chociaz maruda kafelkarz jęczy ze duzo kleju idzie, bo za duze te obnizenia, madrala nie cierpie tego jak wykonawca, ktory wchodzi po kolejnym marudzi i narzeka na prace poprzednika, normalnie wszystkie rozumy swiata pozjadane oj trafilam na tej budowie na marudy i malkontentów strasznych - niech oni juz wszyscy skoncza i sobie pojda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 17.08.2016 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Tak już wszystko pomierzone z płytkami, klejami, podłogówkami... dobrze, że mnie tknęło w weekend bo było by słabo, musiałabym stawać chyba na palcach do blatu hehehe Niedługo muszę ogarnąć kwestie odpływów liniowych do pryszniców, kwestie drabinek do łazienek i czy baterie do umywalek podtynkowe czy nie. No i olśniło mnie, że lodówka pobór wody powinna mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 no coz ja akurat nie robie blatoparapetów, bo juz ten wynalazek przetestowalam w poprzedniej kuchni i nie chce. moje parapety beda powyzej blatu o dobre 20-25 cm w zaleznosci od tego jak wysoki blat zrobimy z woda to zalezy jaka lodowke bierzesz baterie mam natynkowe i temat sanitarny na szczescie z bani. w sumie juz zapomniany:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 17.08.2016 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Mnie zaś to bardzo bardzo odpowiadało w kuchni w bloku No Chef potrzebuje wody Temat sanitarny do ogarnięcia w przeciągu miesiąca zanim wejdzie hydraulik Mam nadzieję, że się uda, grzejniki, krany, odpływy, stelarz WC i baterie przede wszystkim. TAR kwestia syfonu w odpływie liniowym: masz jakiś płytki czy normalny? bo gdzieś mi się o oko obiło, że dobrze by było zostawić dziurę na normalny syfon a płytkarz klejem dorówna jak będzie trzeba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) nie wiem, nie znam sie, mam liniowki ACO sa dosc plytkie. w kabinach nie robiłam wylewek, kafelkarze sami je zrobili po montażu liniowek. nie mowili by byl jakos problem z odplywem grzejniki mial w zakresie hydraulik (woda, kanaliza, odkurzacz, ogrzewanie, rozłozenie podłogowki kocioł, kotłownia full zakres) Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 17.08.2016 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 grzejniki mial w zakresie hydraulik (woda, kanaliza, odkurzacz, ogrzewanie, rozłozenie podłogowki kocioł, kotłownia full zakres) No tak, ale konkretny model drabinki wolałabym wybrać sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 aaa drabinek nie robie, zdecydowalam, ze jesli beda jednak potrzebne to zamowie panele szklane elektryczne, jakies ladne bajerki. w sumie drabinka nie bardzo mi potrzebna jako suszarka bo przy wentylacji i podlogowce reczniki ladnie schna. jedyny problem moze byc latem ale jakos to sie ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 17.08.2016 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Mhm, nam właśnie zasugerował wykonawca (duża firma z dobrą renomą) bo ja o tym zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2016 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 nam proponowal ale my swiadomie wolimy elektryczne, teraz takie ładne robia, zreszta w wersji wodnej rowniez. drabinki nie bardzo:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.08.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Ze wszystkich pionowych ten uważam za jedyny dobry. Nie wygląda jak kloc zawalający 1/4 salonu. poniżej drewna jest szuflada na duperele okołokominkowe – rękawicę, rozpałkę, zapalarkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 18.08.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Całkowicie się zgadzam! I bardzo ciekawa ta obudowa. Przyznam, że oglądałam te ostatnie z mieszanymi uczuciami, chociaż się nie odzywałam... a ten ma lekkośc i elegancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 21.08.2016 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Jaki możecie doradzić stelaż do wc? Jaką firmę polecacie a czego unikać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.08.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 No, dobra mam nadzieję, że to jest to o co twojemu T chodzi „... - białe listwy dookoła (bo tak będziemy mieć) - bez betonowej półki poziomej dookoła (stwierdziliśmy, że zabierze nam jednak za dużo miejsca) - wcięcie na drewienko od podłogi do sufitu - mniejsza odległość tej wnęki na drewno od wnęki na kominek - przy ścianie "ukryty barek" w antracycie, też tak cofnięty jak wnęka z wkładem (na dole szuflada na kominkowe duperele - ale wszystko zamknięte)” Miejsce na kominkowe duperele można rozwiązać albo jako szufladę, albo drzwiczki pod barkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 21.08.2016 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 TAK Choć ja się zastanawiam czy barku nie zrobić również białego aby go bardziej schować Dziękuję Ci pesteczko ogromnie za Twą pomoc - nie męczę już więcej (choć przydałoby mi się Twoje wymiarowanie jeszcze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 22.08.2016 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Pięknie -ta wizualizacja to strzał w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts