TAR 14.10.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 jak nie szkoda ci materialu to rob:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 14.10.2016 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 No ja się zastanawiam właśnie...czy będzie pić i będzie klops czy da radę jakoś.A jak wygląda kwestia obrobienia parapetu i przede wszystkim pod nim przez wykończeniowców? Możesz Tarcia zdjęciem zarzucić czy jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.10.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Gres, czy cokolwiek innego w połączeniu z panelami / deskami – mam takie na pintereście. Zobacz na TEJ tablicy i pewnie na TEJ Zrobiłam kiedyś dla forumowej Juskry rysunek połączenia płyt gresowych z drewnem. Tu były duże płyty, ale można też podobnie rozwiązać z każcym kształtem i wielkością płytek. I pamiętaj, że na łączeniech plytka pane/drewno można zrobić „fugę” z paska korkowego lub korka w płynie. Są też zdaje się jakieś elastyczne fugi, które się nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.10.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 U mnie parapety też robili wykończeniowcy. A ten gres i panele gdzie chcesz połączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 14.10.2016 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 (edytowane) Ehm, no właśnie wykończeniowcy jak jeden mąż gadają że trzeba jakąś listwę progową półokrągłą lub T, bo panele pływają i mogą się wypaczyć itp... a ja chciałabym tego baaaardzo uniknąć jednak. I podpytuję, czy ktoś może przetestował już na własnej skórze przez jakiś czas te bezlistwowe rozwiązania i powie że jest OK bo nie wiem jaką decyzje podjąć Drewno korkiem z gresem podobno ok ale panele NIE! Wykończenie zaczynamy co prawda na wiosnę dopiero ale już powoli zaczynam ogarniać temat co i jak. U mnie parapety też robili wykończeniowcy. A ten gres i panele gdzie chcesz połączyć? Gaju chodzi mi głownie o wejścia z korytarza (panel) do łazienek (gres). W salonie też mamy płytki drewnopodobne i w którymś momencie trzeba je połączyć z korytarzem. Myślałam o korku właśnie ale mi mówią że tak się nie powinno. Edytowane 14 Października 2016 przez ewedela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.10.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 mamy listwy korkowe nie ma problemu, w zadnym pokoju nie mamy tez progow, bo z panelami lecielismy po calosci. troche drzwi wydaly mi sie za wysoko ale to wlasnie przez brak progow. super rozwiazanie. listwy korkowe kupowałam szr. 0,8 cm chyba korexie, tanio i szybko zrealizowali dostawe. wzielam kilka sztuk wiecej na wszelki wypadek. teraz tylko je pomalujemy na szaro jak sie w koncu rozpakuje. fotek z parapetow nie mam, wykonczeniowcy najpierw wycieli narozniki, osadzili parapety i zakleili dziury i po sprawie. to przeciez zadna filozofia dla wykonczeniowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.10.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 moi wykonczeniowcy, swietni fachowcy - a sporo ich juz przetestowalam odradzali korek w plynie, wykrusza sie. sa tez kity do parkietu elastyczne ale tez nie bardzo chcieli sie tego podjac. listwy korkowe okazaly sie znakomite. tyle ze kolor nie bardzo mi pasuje ani do panela ani do gresu. pomaluje farba ..........kiedys:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 14.10.2016 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 No my z korytarza do pokoi też wejdziemy panelem bez progów. A TAR ten pierwszy panel przy korku kleiliście do podłogi czy tak sobie "luźno" leży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.10.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 luzno, od niego zaczynali i sklikali z nastepnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.10.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 U mnie panele i to nędznej jakości też leżały luźno a przy płytkach kuchennych była listwa korkowa. Nic mi nie pływało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 14.10.2016 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Pestka a ile te panele użytkujesz już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.10.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Leżały 5 lat. Już nie ma, bo one tylko tymczasowe były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 18.10.2016 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 A ja tak jak przewidywałam... wleczemy się. Rozdzielnia przyszła uszkodzona, poszła na wymianę, więc kabelki nadal wiszą.Hydraulików nie ma.Wyceny wykończeniówki - nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 01.11.2016 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 U nas już elektryka skończona, podłogówka tylko w jednym pomieszczeniu do położenia i w tygodniu będą się robić podłogi. http://chikenn.com/MURATOR/_8003267.jpg Puszki w podłodze w gabineciehttp://chikenn.com/MURATOR/_8003320.jpg Pesteczko byliśmy dziś zerknąć na budowie ale z głowy mi wypadło zmierzyć odległości dokładne anemostatu w rogu przy kominku.Ale znalazłam stare zdjęcie gdzie go nieco widać http://chikenn.com/MURATOR/anemprzykom.jpg http://chikenn.com/MURATOR/anemprzykom2.jpg Wykończeniowca prawdopodobnie przyjdzie nam szukać innego, bo obecny się od tygodnia nie odzywa, nie odbiera tel, nie odpisuje na sms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.11.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Nie da się przesunąć ameostatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Już widzę. Myślę, że to jest do rozwiązania. Trzeba tam zrobić „kieszeń” nad szafką z barkiem, na dojście powietrza do anemostatu. Będzie wilk syty i owca cała, bo nie będzie widać tego ozdobnika. Narysuję Ci o czym myślę, to zapytasz fachowców od wentylacji czy to jest dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 01.11.2016 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Nie da się przesunąć ameostatu? Emilia nie da się. Strop już skończony dawno zalany. Pestko czekam zatem co wymyślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.11.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Już widzę. Myślę, że to jest do rozwiązania. Trzeba tam zrobić „kieszeń” nad szafką z barkiem, na dojście powietrza do anemostatu. Będzie wilk syty i owca cała, bo nie będzie widać tego ozdobnika. Narysuję Ci o czym myślę, to zapytasz fachowców od wentylacji czy to jest dobre. takie sobie rozwiazanie ten barek bedzie z plyty zabudowany czy jak? u mnie w zabudowie zrobilam dodatkowo kolano 90 stopni i od czola plyty wstawilam anemostat, mozna tez kratke. nawiewnik / wywiewnik mozesz pomalowac w kolorze plyty. w płycie oczywiscie otwor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.11.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 My kilka przenosilismy i kilka nowych dorabialismy w gotowym stropie... nie było z tym problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 01.11.2016 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 My kilka przenosilismy i kilka nowych dorabialismy w gotowym stropie... nie było z tym problemów... Tyle że my nie mamy rur od reku "luzem" na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts