pestka56 02.11.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 takie sobie rozwiazanie ten barek bedzie z plyty zabudowany czy jak? u mnie w zabudowie zrobilam dodatkowo kolano 90 stopni i od czola plyty wstawilam anemostat, mozna tez kratke. nawiewnik / wywiewnik mozesz pomalowac w kolorze plyty. w płycie oczywiscie otwor. Dokładnie o tym myślałam Dzięki TAR za zgrabne wyartykuowanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 09.11.2016 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 W końcu się robią wylewki. Panowie wpadli dziś rano i już pół domu zrobione Czuję radość! Wykończeniowca też udało nam się znaleźć nowego (poprzedni do tej pory się nie odezwał). Wygląda na fajnego, rozsądnego faceta, ma się czym pochwalić w swoim wykonawstwie a i ceny przystępne. Nie boi się innowacji i umie sam coś zaproponować. Mam nadzieję, że współpraca będzie satysfakcjonująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 21.12.2016 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Trzy tygodnie choróbska plus inne duperele wybiły mnie z zaglądania na forum, ale już wróciłam i biorę się za podczytywanie zaległości. Co u nas? - wylewki gotowe (prócz garażu - garaż był otwarty, pogody już nie pozwoliły) - rozdzielnia podpięta do skrzynki - tynki zrobione - brama garażowa zamówiona - drzwi wejściowe zamówione - drzwi techniczne zamówione - oczyszczalnia zakopana i podłączona do kanalizy - przygotowane instalacje pod pompę W połowie marca ma wkroczyć wykończeniowiec, także nastał czas wybierania płytek, planowania mebli kuchennych i tym podobnych przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.01.2017 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Przejrzałam kilka wątków pralniowych i nie znalazłam odpowiedzi na pytanie, zapytam więc u siebie, może ktoś zajrzy i powie coś w temacie. Macie może u siebie zamontowane pralki wyżej, lub z z takimi specjalnymi szufladami czy standardowo na podłodze? Ani nie umiem znaleźć pralki z taką dedykowaną podstawką pod nią, ani nikt z moich znajomych nie ma pralki ustawionej wyżej, na jakimś podeście, półce, aby wydać opinię czy przy wirowaniu np pralka nie zechce sobie z niej zejść. Moja stara klamota przy wirowaniu trochę się wierci. Ale jak sobie pomyślę jakie by to było dla pleców wygodne... )) Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.01.2017 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 W Pl nie kupisz takich szuflad pod pralkę. Andariel ma podniesioną pralkę wyżej. Ja mam zrobioną podbudowę z bloczków betonowych. Nie tak wysoko jak na tych zdjęciach, ale jest mi znacznie wygodniej wkładać i wyjmować pranie. w marketach są specjalne maty do podłożenia pod skaczące pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.01.2017 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 W Pl nie kupisz takich szuflad pod pralkę. No włąśnie nie wiem dlaczego, przecież to fajne rozwiązanie i wygodne Andariel ma podniesioną pralkę wyżej. Ja mam zrobioną podbudowę z bloczków betonowych. Idę szukać zatem. A możesz pokazać jak to u Ciebie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.01.2017 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 U mnie jest po prostu podest oklejony tymi samymi kaflami co podłoga. Nie mam zdjęcia. Tzn. mam jakieś z kładzenia podłogi i niespecjalnie widać. A teraz mam wepchnięta tyle gratów do pralni, że wstyd pokazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 04.01.2017 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 W poprzednim domu mialam takie pralki z szufladami i przy wirowaniu nic sie nie dzieje. Szuflady laczone sa specjalnymi klamrami z pralka i suszarka i sa przykrecane srubami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 05.01.2017 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Witaj Valencja!A czy mogłabyś napisać jakie miałaś pralki? Szuflady były dedykowane czy można kupić takie ustrojstwo oddzielnie gdzieś?Wydaje mi się, że taka szuflada sprawdziłaby się bardziej niż stawianie pralki na wybudowanym podeście/półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.01.2017 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 na sprzedajemy.pl i na olx sa takie ustrojstwa jak szuflady/podesty pod pralki, sa tez pralki. tyle ze wiekszosc uzywane. w polsce chyba tylko dostepne z szufladami sa modele ariston: Hotpoint-Ariston AQXXF 129 H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 06.01.2017 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Po przegrzebaniu neta udało mi się znaleźć taką pralkę (wysokość 100cm) Nie jest to może wysokość żeby było już super wygodnie ale... (zresztą to jeszcze nie jest ostateczna decyzja - może coś się wyklaruje jeszcze) Co prawda cena wyższa niż zakładałam na tę okoliczność, ale może do czasu zakupu spadnie trochę. Jakoś nie widzi mi się stawianie pralki na podestach samoróbkach, bałabym się że podczas wirowania wszystko pierdzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 19.01.2017 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Oto i ona, piękna, w końcu! http://chikenn.com/MURATOR/bramagaraz.jpg Drzwi zewnętrzne natomiast jakoś w połowie lutego podobno. Jesteśmy też po wstępnych rozmowach z panem mebelkowym. Niedługo mamy się spotkać i przedyskutować wstępny projekt, wybrać dokładnie materiały. Przebieram już nogami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2017 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Bardzo ladna i dobry wybor kolorystyczny. Szary cedr wygladalby slabo do twoich okien. To krispole?A jakie i skad drzwi kupujesz. Wzor, kolor, firma. I jakie parapety planujesz? Masz w oknach i bramie fabryczne kontaktrony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 19.01.2017 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Dzięki TAR. Brama poszła ciemna, bo rezygnujemy z "drewienek" na elewacji i by nie miało do czego pasować. Brama jak i okna to Krispol, kontaktronów nie mamy. Drzwi zamówiliśmy ze Stolpaw Stolterm fav22, drewniane, malowane na antracyt, ale tylko z trzema frezami by wyglądały podobnie do bramy + prześwietl boczny z lewej strony. Parapety zewnętrzne ceramiczne w antracycie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.01.2017 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Klaruje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 19.01.2017 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Klaruje się No już całkiem blisko a jednak tak daleko. A żeby wszystko było gotowe to już w ogóle. Ale cieszę się coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2017 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 fajne drzwi my mamy winde, bo zrezygnowalismy z naswietla na korzysc ustawnosci wiatrolapu. ale slyszalam, ze stolpaw ma dobra jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 19.01.2017 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Winde czyli co? Bo jedyne co mi na myśl przychodzi to Windoor, ale oni chyba tylko wewnętrzne mają i stalowe. Odnośnie Stolpawu to czytałam, że mają dobre opinie, a w sklepie gdzie zamawialiśmy Pan nam mówił że mieli jedną reklamację (jakieś przebarwienia na drewnie) na osiem sprzedanych sztuk Ludzie biorą u nich raczej drzwi CAL lub Parmax. Jednak i cena inna (wyższa) i z katalogów nie umiałam znaleźć czegoś o podobnych parametrach no i wizualności. Także trzymam kciuki że będzie u nas wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.01.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 winde tzn. wygladaja jak drzwi od windy w blokowcach, szybka przez srodek:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 19.01.2017 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 winde tzn. wygladaja jak drzwi od windy w blokowcach, szybka przez srodek:lol2: Aaaa - i wszystko jasne U nas wiatrołap to i tak mała, nieustawną klita - stąd prześwietl, żeby było trochę światła. Kurde jak czytam Wasze rozważania ogrodowe to włącza mi się opcja "moje wizje ogrodowe" i zastanawiam się jak to wszystko ogryźć. Do tej pory miałam tylko pomidorki koktajlowe, rukolę i maciejkę na balkonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts