pestka56 21.01.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Cob_ra, Photoshop na bazie rysunku odręcznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Mam 2 takie projekty w inspiracjach. Myślę, że są nezłe, tylko na twoje potrzeby trzeba by zrezygnować z tych miękkich linii rabat. 1 Lubisz ten beton w płn-wsch ogrodzeniu, więc może taka kompozycja roślin by Ci odpowiadała. Podaję też spis roślinek, ale można je powymieniać na inne A. Sosna giętka / Pinus flexilis Vanderwolf's Pyramid (1) B. Świerk dwubarwny / Picea bicolor 'Howell's Dwarf' (3) C. Grusza drobnoowocowa / Pyrus calleryana 'Chanticleer' lub inne drzewa kwitnące(3) D. Hosta / Funkie różne ( E. Bez czarny / Sambucus nigra Black Lace 'Eva’ (3) F. Piórkówka / Pennisetum 'Karley Rose' lub inna (3) G. Piórkówka / Pennisetum 'Piglet’ lub inna (2) H. krzewy o atracyjnych dla ptaków owocach (5) oraz: cebulowe: czosnki / Allium jednoroczne: Verbena i cynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2017 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 (edytowane) 2 Od frontu przy domu A. Świdośliwa kanadyjska / Amelanchier canadensis (1) B. Karłowa odmiana Trzmieliny oskrzydlonej (1) C. Żywotnik zachodni / Thuja occidentalis 'Degroot's Spire'(2) D. Cyprysik tępoluskowy / Chamaecyparis obtusa / Hinoki (2) E. Pęcherznica kalinolistna /Physocarpus opulifolius 'Diabolo' (1) F. Żurawki ‘Obsidian' (3+5) G. Irga (1) H. Bukszpany (10) I. Sumak octowiec / Rhus typhina TIGER EYES 'Bailtiger' (1) J. Żurawki ‘Marmalad' (3+5) K. Astry żółte (5) L. Sumak aromatyczny / Rhus aromatica 'Gro-Low' (1) Edytowane 21 Stycznia 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 23.01.2017 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Dziś wskoczyła nam nowa taryfa prądowa, już nie budowlana Jesteśmy też po większości ustaleń odnośnie kuchni. Fronty będą białe, lakierowane w półmacie z frezowanymi uchwytami. Znalezienie odpowiedniego odcienia blatu w macie to jednak nie takie hop siup. Albo zbyt zimne, albo za kremowe, a jak już fajny odcień to z jakimiś lakierowanymi ornamentami - brrrrr. Czekamy na nowe próbniki Wszędzie będą szuflady, prócz zabudowy wneki na górze - tam tradycyjne półki, a pod piekarnikiem znów szuflady. Odnośnie płytek do małej łazienki (podłoga i dwie ściany, reszta farba) wybór padł Paradyż Scratch Nero Salon z kuchnią i ciut holu będzie w Cerrad Cortone Crema. Jak już kupimy płytki będę chyba latać z kawałkiem, aby dopasować do tego jak najbardziej panel, który będzie w pozostałych pokojach i holu. Pesteczko Twoje ogrodowe porady zapisałam do przeanalizowania. Znalazły się tam roślinki których na pewno nie chcę (choćby czarny bez czy sumak). Czekam aż mnie TARcia zarzuci swoim starym ogrodem. W międzyczasie może jeszcze ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Nawet miałam napisać i umkło wzięło mi Sumaka wymieniłabym na klona przebarwiającego się na czerwono. Elfir polecała kiedyś Shirasawy, bo dobrze znosi mrozy. On ma piękne liście. Bez czarny też można zastąpić, choć nie zastanawiałam się czym. On tam jest z powodu koloru liści. To nie jest jakiś sztywny układ roślin. Przypadkiem takie znalazłam gotowe. Dobrać w to miejsce można różne inne. Na tym planie frontu zwróć uwagę jak idzie ścieżka od drzwi. Gdyby u Ciebie tak ją puścić, a potem przy bramie zrobić tylko krótkie odejście z podjazu do furtki, miałabyś większą przestrzeń zieloną od frontu. O szafkach frezowanych – sprawdź jak grube są fronty. Dziewczyny miały kłopoty z wyginającymi się i pękającymi (lakier) frontami, bo były ze zbyt cienkiej płyty. Możesz poczytać u Beaty Weroniki. Blat u TAR widziałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 23.01.2017 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 (edytowane) W międzyczasie usiłuję przebrnąć przez wątek "pytania do Elfir..." ale jestem dopiero na 134 stronie Frontu, tyle, że w połysku mam kawałek w domu - ma 19mm. Prócz takich mikrorys które na lakierze widać pod światło ma kilka głębszych rys, ale jechał luzem w busie jako pokazowy. Od tych rys lakier dalej nie pęka i nie odpryskuje. Jest tak jak w desce drewnianej -- rysa i tyle. Blat Tar widziałam (choć nie wiem jakiej ona ma firmy), ale do kuchni chce biały a nie "betonowy" Poczytałam o przejściach u Beaty Weroniki z frontami i liczę, że u nas tak się nie zdarzy Edytowane 23 Stycznia 2017 przez ewedela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Biały z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 23.01.2017 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W sensie pytasz o firmę czy o co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Kamień, MDF.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 23.01.2017 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Najprostszy z płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 To chyba nie powinnaś mieć problemu z bialym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 24.01.2017 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To chyba nie powinnaś mieć problemu z bialym. A jednak z tych wzorników które dostaliśmy mam problem - czekam na kolejne Dziś Panowie pojechali programować automatykę, podłączać rolety do prądu a jutro mają się montować drzwi techniczne między domem a garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2017 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Sprawdziła blaty FormicaNie są tanie, ale mnie się bardzo wiele z ich oferty ogromnie podoba. Jest taka seria, ktorą mozna ciąc dowolnie i przekrój wygląda tak samo jak z zewnątrz, laminat jest barwiony w masie.http://www.formica.com/pl/pl/products Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.01.2017 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 (edytowane) w sygnaturce mam linka do starego ogrodu, zdjecia nie sa pukladane chronologicznie (wieczorem troche posegreguje chocby dla siebie ), jest tez projekt bazowy, ktory w ciagu 5 lat zmienil sie o 180 stopni. Wszystkie rabaty zostały powiekszone a wiedkszocs zaokraglona, doszly rabaty przy tarasie a trawnik zmniejszyl sie o ok. 40% ale cos tam widac haslo takie samo Edytowane 25 Stycznia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Też z przyjemnościa pooglądam, ale poczekam, aż się uporasz ze zdjęciami. Szkoda, że roślinki nie podpisane. Nie wszystkie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.01.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 poukladalam porami roku, sa tylko te zdjecia z 2 ostatnich lat. jak masz pytanie o rosline to opisz i pytaj, wiekszosc pamietam. sory ale nie bede opisywac zdjec, to historia. no i mam naprawde co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 25.01.2017 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 TAR bardzo CI dziękuję! Przejrzałam na szybko i już kilka kwestii mi się rozjaśniło Będę miała niezłą rozkminę z roślinami. Miałaś ogrom pięknych roślin i wspaniałych ogrodowych gości. A białasy jakie młodzieniaszki. Nam zmontowali dziś drzwi techniczne - i zapomniałam zrobić zdjęć. Policzyliśmy też w końcu wszystkie prztyczki (masakra) - chyba weźmiemy w razie czego jakiś zapas tego czego najwięcej na liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 26.01.2017 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Szybkie pytanko - jakiej firmy macie drzwi wewnętrzne (model również mile widziany).Musimy ogarnąć tą kwestię przez weekend. Jakieś ZA i PRZECIW już przy użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.01.2017 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 ciezko cos doradzic jak ty nic nie pokazujesz, nie piszesz w jakim stylu bys chciala (poza tym jednym kolazem) jakie kolory wchodza w gre i takie tam, zadnych wizek, niczego:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 26.01.2017 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 TARciu piszesz o ogrodzie czy drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts